Πληρώνουμε ακριβά ένα ανίκανο πολιτικό προσωπικό.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Κατά καιρούς αναρωτιέμαι μήπως η κριτική στους Έλληνες πολιτικούς είναι λίγο σκληρή. Όμως, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που, μάλλον, θα λέγαμε πως είναι ήπια, παρά σκληρή.
Δεν μπαίνω στη λογική περί προδοτών κλπ, αυτά είναι αστεία πράγματα. Δεν υπάρχει Έλληνας, ή πολίτης οποιασδήποτε χώρας που θα θέλει να προδώσει τη χώρα του. Είναι αστείες ακρότητες.
Φοβάμαι, όμως, πως το πολιτικό σύστημα είναι ανέτοιμο και ανεπαρκές στη βάση δύο λόγων:
Πρώτον γνώσης του αντικειμένου που διαχειρίζεται. Το διαχειρίζεται εμπειρικά και, συνήθως, βρίσκεται σε υψηλές θέσεις λόγω κληρονομιάς. Πολιτικής κληρονομιάς. Που δεν σημαίνει, απαραιτήτως πως κληρονομικά μεταβιβάζονται και ικανότητες.
Δεύτερον, η μη καλή γνώση του αντικειμένου δημιουργεί αβεβαιότητες και φοβίες σε κρίσιμες στιγμές, όπως αυτές που διανύουμε με την Τουρκία.
Διαβάστε ένα απόσπασμα από άρθρο του καθηγητή Γιώργου Κέντα που δημοσιεύθηκε στο ιστολόγιο Hellas Journal. Αφορά την αδυναμία της Αθήνας να αντιληφθεί την κατάλληλη συγκυρία για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο:
“…Όταν η Κύπρος ολοκλήρωνε την πρώτη συμφωνία οριοθέτησης, η Αίγυπτος ήταν θετική στην προοπτική οριοθέτησης και με την Ελλάδα. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, καθώς και οι σύμβουλοί του, έβλεπαν ευνοϊκά και ενθάρρυναν οριοθέτηση Κύπρου-Ελλάδας. Η Αίγυπτος δεν επιθυμούσε θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Αντίθετα, ήταν έτοιμη να αποδεχθεί το τριμερές σημείο που θα πρόκυπτε από την οριοθέτηση Κύπρου-Ελλάδας.
Όμως, η Αθήνα δεν το επιθυμούσε. Αρνήθηκε. Επέλεξε να μην αντιληφθεί τη συγκυρία. Επέλεξε να μην δει την ευκαιρία. Αντίθετα. Έκανε παρέμβαση προκειμένου να περιοριστεί η τελική έκταση της οριοθέτησης Αιγύπτου-Κύπρου. Παρέμβαση που δυστυχώς έγινε αποδεκτή από τη Λευκωσία και το Κάιρο.
Ενώ η αρχική συμφωνία είχε προχωρήσει σε έκταση πέραν από το δυτικό άκρο που εμφανίζεται σήμερα στον χάρτη της οριοθέτησης, η παρέμβαση της Αθήνας είχε ως αποτέλεσμα η διμερής συμφωνία οριοθέτησης Αιγύπτου-Κύπρου να μετατραπεί από ολοκληρωμένη σε τμηματική. Εν απουσία του τριμερούς σημείου που αρνήθηκε να συμφωνήσει η Αθήνα, δημιουργήθηκε ένα γεωπολιτικό κενό”.
Ολόκληρο το άρθρο είναι ενδιαφέρον και όποιος έχει χρόνο ας το διαβάσει. Δεν θα χάσει.
Δεν μας φταίνε οι άλλοι. Οι φοβίες μας, οι αγκυλώσεις μας, η μετριοκρατία σε υψηλά κλιμάκια, ο τρόπος που ψηφίζουμε και πολλά άλλα ανάλογα φταίνε.
Το ζήτημα με την Αίγυπτο, διευθετήθηκε προσωρινά. Θα το βρούμε μπροστά μας. Μην έχετε καμιά αμφιβολία. Και γι αυτό θα φταίει το ανίκανο πολιτικό σύστημα. Το τι φρούτα βρίσκονται στη βουλή είναι απερίγραπτο.
spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ό,τι μαλακία, θές... πού λ ό λ -δέν μέ λένε «Μαρία», θά πεί, μεταξύ άλλων, έ;! Ό,τι μαλακία, θές... πού λ ό λ -δέν μέ λένε «Μαρία», θά πεί, μεταξύ άλλων, έ;!

    https://xyzcontagion.files.wordpress.com/2016/08/1946-10-24-cf83cebaceafcf84cf83cebf-ceb1cf80cf8c-ceb4cf8acebaceb7-cf84cf89cebd-ceb4cf89cf83ceb9cebbcf8cceb3cf89cebd-cebf-ceb9cf89ceaccebd.jpg

    Δέν υπάρχουν προδότες, αμέε!…

    ποιός Εφιάλτης,
    ποιός Πήλιος Γούσης,
    ποιοί «…ντόπιοι δωσίλογοι, φορώντας κουκούλες για να μην αναγνωρίζονται, ξεκίνησαν να υποδεικνύουν στους Ναζί…»…, τώρα!…

    Τά περί προδοτών
    «Είναι αστείες ακρότητες.», πού λ-ε-κ-«λ» (λέει ένας κατάπτυστος «λόγος», έ;!)

      • Φορδεφάνοβιτ, άλλως «ζούμε ακόμη ή γελιόμαστε;» 73 χρόνια μετά τήν άνομη ίδρυση τού εγκληματικού ισραηλ... Φορδεφάνοβιτ, άλλως «ζούμε ακόμη ή γελιόμαστε;» 73 χρόνια μετά τήν άνομη ίδρυση τού εγκληματικού ισραηλ...

        Θέλει προσοχή, καθώς
        καί η Πιπίτσα Οικονόμου υπάλληλος τού μινος ματσας, ήντουνε

        ενώ ό Αντώνης ό βαρκάρης δέν ήτανε εβραιοσεφαραδόσπανος,
        τό λέει από τό 1938, ακόμα, τό μισελληνικά φαρμακωμένο αιμοβόρικο
        πού ακολουθεί:

        • όπως λέγει από πάνω:

          «Θέλει προσοχή», καθώς

          διαβρώνει, η περιπλανόμενη “Κάρμεν”/13η-φυλή
          αυτή η ιμπεριοεβραιοϊσπανίνα αφ’ τή μαλτα τής σκωτίας, τής αμερ’κήης, τής αγγλοφραγκογαλλιας etc,
          τήν Αθήνα(Θεσ // σαλονίκη, Κέρκυρα, Λευκάδα, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα…),

          τήν κληρονομιά νά πάρει τού Αντώνη τού βαρκάρη,

          έ;!

          *
          «Οὖτις ἐμοί γ᾽ ὄνομα…»,
          λέγει ό δικός μας ό πολυμήχανος Δυσσέας,
          στόν τερατώδη κύκλ-ωπα(φεγγαροματοκέφαλος όρ σάμθιν’, έ;!)
          πού έχει βαλθεί νά τούς αφανίσει όλους, έ;!,

          ώς κύριον όνομα, δήλα δή, τό: οὔτις/οὐ τίς = οὐδείς, μηδείς, μήτις, κἄν εἷς,
          κανείς(κἄν (ούτε) + εἷς (ένας) , έ;!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα