Περιστατικό με τον Γιάννη Βαρουφάκη στο αεροδρόμιο του Παρισιού, αστυνομικός θέλει να του κάνει μήνυση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 κρατήθηκε για λίγο όμως δεν συνελήφθη

Αντιπαράθεση με αστυνομικό στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού είχε χθες ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και επικεφαλής του ΜεΡΑ25, στη διάρκεια ελέγχου.

Ο κ. Βαρουφάκης κρατήθηκε για λίγο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, όμως δεν συνελήφθη. Ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο περιστατικό δήλωσε ότι επιθυμεί να υποβάλει μήνυση εναντίον του για εξύβριση.

Η αστυνομία συνόρων της Γαλλίας (PAF) πραγματοποιούσε έλεγχο κατά την έξοδο από αεροπλάνο της Aegean Airlines, που είχε αναχωρήσει από το Κάιρο και είχε περάσει από την Αθήνα, στους επιβάτες που δεν είχαν επιβιβαστεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, σύμφωνα με πηγή. «Ένα άτομο έσπρωξε τους αστυνομικούς και κρατήθηκε. Στη συνέχεια εκνευρίστηκε και άρχισε να μιλά άσχημα και να έχει απειλητική συμπεριφορά» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο κ. Βαρουφάκης ταξίδευε με «κανονικό διαβατήριο», το οποίο και έλεγξε ο αστυνομικός.

Βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας La Nueva Espagnaδείχνει τον κ. Βαρουφάκη να ζητεί από τον αστυνομικό στα αγγλικά να μιλήσει με τον προϊστάμενό του. Όπως κατήγγειλε ο πρώην υπουργός «ο αστυνομικός έπιανε πολύ χώρο» και γι’ αυτό τον λόγο τον έσπρωξε.

Τελικά ο κ. Βαρουφάκης μπόρεσε να πάρει το διαβατήριό του και να φύγει ελεύθερα.

Βαρουφάκης για το περιστατικό στο Παρίσι: Η ανεγκέφαλη καταστολή καραδοκεί εκεί που δεν την περιμένεις

Συνεργασία του ΜέΡΑ25 με το Εργατικό Κόμμα Βρετανία

Βαρουφάκης για το περιστατικό στο Παρίσι: Η ανεγκέφαλη καταστολή καραδοκεί εκεί που δεν την περιμένεις
Καταγγελία εναντίον ενός αστυνομικού στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, κατέθεσε ο Γιάννης Βαρουφάκης μέσω Γάλλου δικηγόρου «που λειτούργησε με αυθαιρεσία και βία με την οποία ζήτησε διοικητική έρευνα και επίσημη συγγνώμη από την Γαλλική αστυνομία».

 

Yanis Varoufakis

@yanisvaroufakis

Ως έλληνας, κι ως ευρωπαίος, έχω υποχρέωση να διαμαρτύρομαι απέναντι σε συμπεριφορές που στοχοποιούν τον οποιονδήποτε πολίτη, Έλληνα και μη – όχι απλά εμένα. Οι γνωστοί ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΟΥΝ φυσικά και παίρνουν το μέρος του δράστη- αστυνομικού. Είναι στη φύση τους https://www.yanisvaroufakis.eu/2019/07/14/%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%cf%8c-%ce%b4%cf%81%ce%ac%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%b4%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%81/ 

Ενα μικρό δράμα στο αεροδρόμιο του Παρισιού που πολλά λέει για την κατάσταση της Ευρώπης μας

Μικρά δράματα συχνά αντανακλούν μεγάλα προβλήματα. Χτες το απόγευμα, ένα τέτοιο μικρό δράμα διαδραματίστηκε στο αεροδρόμιο του Παρισιού καθώς έβγαινα από το αεροπλάνο της Aegean. Το μικρό αυτό δράμ…

yanisvaroufakis.eu

230 people are talking about this

Όπως έγραψε στο Twitter ο Γ. Βαρουφάκης «η ΕΕ αποδομείται καιρό τώρα. Το όνειρο της κοινής ευημερίας το δολοφόνησαν οι τρόικες. Την Ευρώπη δίχως σύνορα την εξετέλεσε η ξενοφοβία που ακολούθησε. Χτες το απόγευμα πήρα μια ιδέα της ανεγκέφαλης καταστολής που καραδοκεί εκεί που δεν την περιμένεις».

 

Yanis Varoufakis

@yanisvaroufakis

Η ΕΕ αποδομείται καιρό τώρα. Το όνειρο της κοινής ευημερίας το δολοφόνησαν οι τρόικες. Την Ευρώπη δίχως σύνορα την εξετέλεσε η ξενοφοβία που ακολούθησε. Χτες το απόγευμα πήρα μια ιδέα της ανεγκέφαλης καταστολής που καραδοκεί εκεί που δεν την περιμένεις https://www.facebook.com/spiros.derveniotis.1/posts/376319589741881 

232 people are talking about this

Ανακοινώνεται σήμερα, σύμφωνα με πηγές από το ΜέΡΑ25, η συνεργασία του Εργατικού Κόμματος της Μεγ. Βρετανίας με το DiEM25-ΜέΡΑ25 με την κοινή ομιλία του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη και του ηγέτη των εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

www.newsbeast.gr/politiki/arthro/5152560/varoyfakis-gia-to-peristatiko-sto-parisi-i-anegkefali-katastoli-karadokei-ekei-poy-den-tin-perimeneis

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα