Περίεργη και ετεροχρονισμένη παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σ.Λιβανού για «σακούλες με χρήμα» του Π.Δούκα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Περίεργη και ετεροχρονισμένη παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού για τις «σακούλες με χρήμα» του δήμαρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα.

Το ερώτημα εύλογο! Τώρα το θυμήθηκαν;

Στις 2 Φεβρουαρίου σε σύσκεψη στη Σπάρτη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού ακούστηκαν πράγματα δια στόματος του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα που πέρασαν απαρατήρητα και ασχολίαστα από τον μέχρι πρότινος υπουργό Σ.Λιβανό.

Σε ένα βίντεο – που ήταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones εμφανίζεται ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, να καυχιέται για τα κατορθώματά του ιδίου και της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, όπου ήταν υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

«Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…» είπε ο κ. Δούκας.

«Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…» ακούγεται κάποιος από τη σύσκεψη να λέει. «Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι»… συμπλήρωσε ο σημερινός δήμαρχος Σπάρτης.

Ένα στέλεχος παρεμβαίνει για να επισπεύσει ο κ. Δούκας την κουβέντα για το θέμα των αποζημιώσεων από τον παγετό και τότε φαίνεται να παρεμβαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανό και να λέει «αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ότι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία» και όλοι μαζί γελάνε…

Ο υπουργός Σ.Λιβανός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007. Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού. Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό. Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες».

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/1055896_paraitithike-o-ypoyrgos-agrotikis-anaptyxis-spilios-livanos

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για την Ιστορία και μόνο.
    1.- Σε όλες τις δημοσκοπήσεις προ εκείνων των εκλογών προηγείτο η Νέα Δημοκρατία του ΠΑΣΟΚ .
    2.- Ο Νομός Ηλείας, παρά τις αποζημιώσεις ”που πρόδωσε” ο κ. Πέτρος Δούκας ,τότε Υφυπουργός Οικονομικών δεν ψήφισε Ν.Δ αλλά ΠΑΣΟΚ και μαζί με την συνεχώς πράσινη στην Μεταπολίτευση Αχαία ,ήταν οι δύο Νομοί πράσινοι στην Πελοπόννησο.
    3.-Ποιο παιχνίδι λοιπόν υπέρ της Νέας Δημοκρατίας σε εκείνες τις εκλογές ”γύρισε” ο κ.,Δούκας, -γαμβρός του μακαρίτη Μιλτιάδη Έβερτ- ο οποίος λόγω της εμπλοκής του στο Βατοπέδι και τα δομημένα ομόλογα δεν συμπεριελήφθη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2009 και μάλλον γιαυτό ”οφείλει χάριτας” στον κ.Κώστα Καραμανλή-με τον οποίον μπορεί να μην έχουν από τότε ούτε καλημέρα- και τώρα τις ανταπέδωσε.
    Πάντως ”τσίμπησαν” ύστερα από 15 χρόνια όλα τα κόμματα ,ιδίως το ΠΑΣΟΚ και ο Σύριζα ,που μέχρι τώρα κέρδιζαν εκλογές χωρίς ούτε καν υποσχέσεις για παροχές, οι υποκριτές ,που είναι οι πρώτοι διδάξαντες.
    ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα