ΠΑΣΟΚ: Με το βλέμμα στους νέους η επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σε μια ιδιαίτερη συνθήκη βρίσκει φέτος το ΠΑΣΟΚ η ιδρυτική επέτειος της 3ης Σεπτεμβρίου, η πρώτη μετά την αλλαγή ηγεσίας του περασμένου Δεκεμβρίου

Σε μια ιδιαίτερη συνθήκη βρίσκει φέτος το ΠΑΣΟΚ η ιδρυτική επέτειος της 3ης Σεπτεμβρίου, η πρώτη μετά την αλλαγή ηγεσίας του περασμένου Δεκεμβρίου. Με τον «πράσινο ήλιο» να έχει επιστρέψει και επισήμως στη μαρκίζα εδώ και μερικούς μήνες –σηματοδοτώντας και συμβολικά μια επανεκκίνηση–, αλλά και την παράταξη να έχει βρεθεί στο επίκεντρο του πολιτικού σκηνικού τις τελευταίες εβδομάδες, η Χαρ. Τρικούπη φιλοδοξεί οι φετινές εκδηλώσεις να υπογραμμίσουν το «άνοιγμα προς την κοινωνία», με επίκεντρο τους νέους.

Το διήμερο «πράσινο» φεστιβάλ που έχει οργανωθεί στο Ζάππειο (από σήμερα το απόγευμα έως αύριο το βράδυ) χωρίζεται σε δύο σκέλη. Οι επιλογές της Χαρ. Τρικούπη για το αποψινό πρόγραμμα είναι ενδεικτικές της κατεύθυνσης προς μια προσέγγιση νεαρότερων ακροατηρίων, ένα στοίχημα που το ΠΑΣΟΚ είχε προτάξει και στις συνεδριακές εκδηλώσεις του Μαΐου. Οχι μόνο μέσω των θεματικών συζητήσεων που θα γίνουν (εργασιακή επισφάλεια των νέων – ψηφιακή καινοτομία και startup επιχειρηματικότητα), αλλά και μέσω πιο «ελεύθερων» επιλογών, καθώς στον προαύλιο χώρο θα στηθούν γήπεδα μπάσκετ και πινγκ πονγκ, πεδίο για graffiti art με θέμα την 3η του Σεπτέμβρη και σκηνή για stand up comedy.

Ο κ. Ανδρουλάκης θα περιγράψει το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί στην επερχόμενη, παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Το αυριανό, δεύτερο σκέλος θα έχει σαφώς πιο πολιτικά χαρακτηριστικά, με την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη (19.30) να κλείνει το διήμερο πρόγραμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κάνει βεβαίως συγκεκριμένες αναφορές στο θέμα των υποκλοπών, ωστόσο η ομιλία του θα κινηθεί περισσότερο στην κατεύθυνση ανάδειξης του πλαισίου με το οποίο η παράταξη εισέρχεται στο προεκλογικό έδαφος των επόμενων μηνών. Αλλωστε, στο «πράσινο» στρατόπεδο σχεδιάζουν μια εφ’ όλης της ύλης διεύρυνση της πολιτικής τους βεντάλιας το προσεχές διάστημα, γνωρίζοντας ότι ο δύσκολος χειμώνας που μεσολαβεί έως τις κάλπες θα πρέπει να βρει τη Χαρ. Τρικούπη έτοιμη να θέσει στην κρίση των ψηφοφόρων ένα ολοκληρωμένο προγραμματικό πλαίσιο στο τέλος αυτής της διαδρομής. Γι’ αυτό και ο Ν. Ανδρουλάκης αναμένεται να δώσει αύριο μια πρώτη «γεύση» του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, έπειτα από επεξεργασία μηνών υπό την εποπτεία του Νίκου Χριστοδουλάκη, θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ στα μέσα της επόμενης εβδομάδας (14-15 Σεπτεμβρίου).

Οι 2+1 της Εξεταστικής

Επιστρέφοντας στο μέτωπο των παρακολουθήσεων, το ΠΑΣΟΚ όρισε χθες και τους τρεις βουλευτές που θα εκπροσωπήσουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του στην εξεταστική επιτροπή. Πρόκειται για ένα ζήτημα που, σύμφωνα με πληροφορίες, απασχόλησε αρκετά τη Χαρ. Τρικούπη. Κάτι εν μέρει αναμενόμενο μιας και το ζήτημα την αφορά άμεσα και είναι βέβαιο ότι θα επενδύσει στη διαδικασία προκειμένου να λάβει απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει θέσει. Διόλου τυχαία δεν ήταν, συνεπώς, η επιλογή τριών νομικών: Η Ευαγγελία Λιακούλη, ως γραμματέας της Κ.Ο., επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί για τη μία θέση, ενώ θα την πλαισιώσει ο Δημήτρης Μπιάγκης, καθώς και ο Γιώργος Μουλκιώτης ως αναπληρωματικός.

Καθημερινή

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα