Ο καρχαρίας μάκο είναι το κοινό όνομα των καρχαριών του γένους Ίσουρος (  Isurus  ) και υπάρχουν δύο είδη. Έχουν μήκος από 3 μέχρι 4,5 μέτρα. Οι καρχαρίες μάκο μπορούν να κολυμπήσουν με ταχύτητα μέχρι 65 χλμ./ώρα και να εκτελέσουν άλματα ύψους 7 μέτρων στον αέρα.

 Το Mako έχει μήκος 100 μέτρα και η μορφή του παραπέμπει στον ομώνυμο καρχαρία. Το σκάφος κινείται με ένα υβριδικό φιλικό στο περιβάλλον σύστημα που αποτελείται από κυψέλες υδρογόνου, ηλεκτρικές μηχανές, μπαταρίες και ηλιακά πάνελ. Όπως κάθε σούπεργιοτ έτσι και αυτό προσφέρει μια σειρά από πολυτελείς ανέσεις και υπηρεσίες στους επιβάτες του ενώ οι εσωτερικοί του χώροι είναι έτσι σχεδιασμένοι ώστε να προσαρμόζονται κάθε φορά στις επιθυμίες και ανάγκες των κατόχων του ή του ταξιδιού που πρόκειται να πραγματοποιήσει. Στην καρδιά του σκάφους βρίσκεται το Studio που είναι ένα ευρύχωρο σαλόνι με μεγάλα παράθυρα για να απολαμβάνουν οι επιβάτες την θέα.

 Στο υψηλότερο κατάστρωμα υπάρχει το Pavilion, ένας πολυχώρος στον οποίο υπάρχουν συρόμενες οθόνες και προσφέρει πανοραμική θέα. Εκεί μπορεί να δημιουργηθεί γυμναστήριο ή χώρος για γιόγκα κ.α. Το σκάφος διαθέτει φυσικά πισίνα αλλά και ελικοδρόμιο ενώ υπάρχει και γκαράζ ώστε οι κάτοχοι του να βάζουν εκεί κάποια αυτοκίνητα τα οποία θα χρησιμοποιήσουν σε κάποιο από τους προορισμούς που θα ταξιδέψουν αν το επιθυμούν.

 naftemporiki