ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PORTO PALACE ΩΡΑ 18.00. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ: Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Εκδήλωση με θέμα: «Ιωάννης Καποδίστριας: ο θρύλος της διπλωματίας», οργανώνει την Παρασκευή 13 Απριλίου 6 μμ στο ξενοδοχείο Porto Palace το Πολιτιστικό Κέντρο «Ρίζες».

Το πολιτιστικό κέντρο «Ρίζες» συστάθηκε εδώ και τρία χρόνια και έχει ως στόχο τη διάδοση και τον εμπλουτισμό των πολιτιστικών σχέσεων της Ελλάδας και των χωρών του Εύξεινου Πόντου και της Κεντρικής Ασίας.

Η εκδήλωση τελεί υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μετά τους χαιρετισμούς, θα εισηγηθούν το θέμα οι:

Δημήτρης Παπανδρέου Διευθυντής της υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Εξωτερικών με θέμα: «Ιωάννης Καποδίστριας, ο Ευρωπαίος Διπλωμάτης, ο Έλληνας Κυβερνήτης».

Κυριάκος Χατζηκυριακίδης, επίκουρος καθηγητής επώνυμης έδρας Ποντιακών Σπουδών ΑΠΘ με θέμα: «Ιωάννης Καποδίστριας. Ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας».

Βασίλης Τσενκελίδης, ιστορικός, δημοσιογράφος, με θέμα: «Ιωάννης Καποδίστριας- Έλληνας στην υπηρεσία της Ρωσικής Αυτοκρατορίας».

-Αθανάσιος Συροπλάκης, ιστορικός, μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Τομέα Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας ΑΠΘ, με θέμα: «Ο Καποδίστριας και η Ελληνική Επανάσταση 1820-1822».

Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης

Θα προβληθεί ντοκυμαντέρ μικρού μήκους με θέμα»27 Σεπτεμβρίου 1831: η δολοφονία της Ελλάδας».

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ. ΙΑΝΟΣ 7μμ. ΣΠΥΡΟΣ ΚΙΑΡΤΖΗΣ: ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Την Τετάρτη 11 Απριλίου, 7μμ στον Ιανό, ο Δρ. Σπύρος Κιαρτζής, Διευθυντής Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας και Νέων Τεχνολογιών του Ομίλου ΕΛΠΕ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ θα μιλήσει με θέμα: «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Την εκδήλωση οργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ. ΒΕΡΟΙΑ. ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ. ΩΡΑ 7 μμ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΑΣΤΡΑ.  

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, Παράρτημα Ημαθίας και το Εκκοκκιστήριο Ιδεών, συνδιοργανώνουν μαζί με το Δήμο Βέροιας , το Σάββατο 14 Απριλίου στις 7μμ στη Βέροια, στο χώρο του Εκκοκκιστηρίου Ιδεών εκδήλωση με αφορμή τα 100 χρόνια της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με ομιλητή τον Θανάση Οικονόμου, καθηγητή Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου και ερευνητή της NASA.

Θέμα της εκδήλωσης θα είναι: Από την Ελλάδα στα Άστρα.

 

Τον καθηγητή Οικονόμου θα προλογίσει ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.

 

Στην εκδήλωση θα τιμηθεί και ο καθηγητής Μαθηματικών Γιάννης Κερασαρίδης, ο οποίος θα παρουσιάσει το «Φροντιστήριο Τραπεζούντας».

 

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μετά από αυτόν τον Κυβερνήτη, οι περισσότεροι -με αποκορύφωση την τρέχουσα κατάσταση- είναι απόγονοι της βαυαροκρατούμενης σχολής και της εκδοχής προτεκτοράτου.
    Φυσικά οι διεθνείς σχέσεις, τα ερείσματα και οι αναγκαίοι συμβιβασμοί στο πεδίο του εθνικού συμφέροντος πόρρω απέχουν από την στυγνή υπαγωγή σε καθεστώς προτεκτοράτου, μην τα συγχέουμε (καθώς ελλοχεύουν και οι …ψεκασμοί).

    Είναι ενδεικτικό, ότι Τσίπρας-Μητσοτάκης (κυριάκος) δεν διαφέρουν σε τίποτα παρά διαφοροποιούνται ως προς τις όψεις του ίδιου νομίσματος για λόγους ονομαστικής ταμπέλας/ιδεοληψίας προς τον αγώνα για τη νομή του κράτους.

    Ιωάννης Καποδίστριας, ως κουλτούρα, αντίληψη της πολιτικής για ένα έθνος-κράτος (και όχι έθνος του …κράτους) με όρους προόδου και εθνικού συμφέροντος, δεν ανιχνεύεται πουθενά.

    • Γιώργη,

      Δεν ευθύνεται για όλα η Βαυαροκρατία. Ο ίδιος ο Όθων αγαπούσε την Ελλάδα, απόδειξις δε τούτου είναι ότι και μετά την ανατροπή του και μέχρι το τέλος τής ζωής του (το ίδιο και η Αμαλία), δεν έπαψε να φορά την φουστανέλα και να ρωτά για την Ελλάδα, όταν μάθαινε ότι κάποιος είχε πάει εκεί προσφάτως, ή επισκεπτόταν την Αυλή τής Βαυαρίας κάποιος από την Ελλάδα. Πολλά τα αρνητικά τής Βαυαροκρατίας, αλλά άφησαν και θετικό έργο πίσω τους στην εκπαίδευση, τον στρατό και την διοίκηση.

      Περί Τσίπρα-Μητσοτάκη και όχι μόνο, συμφωνώ απολύτως. Όλες αυτές οι συμμορίες και φυσικά οι αρχηγοί των, ένα έχουν κατά νου: Την εξουσία και τα εξ αυτής απορρέοντα καλά και συμφέροντα ταις τσέπαις αυτών και των οικογενειών των.

      “Έθνος-κράτος”, δύο ουσιαστικά μαζί, ουσιαστικά ανούσια, που χρησιμοποιούνται τελευταίως, αντί τού δοκίμου εθνικό κράτος. Τα δύο αυτά ουσιαστικά, κατά κατά λέξη μετάφραση από τα αγγλικά, μπορούν να δημιουργήσουν το “έθνος του …κράτους”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα