Παρακεταμόλη: Οι ύπουλες συνέπειες στον οργανισμό μας του πιο συνηθισμένου αναλγητικού

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η ουσία που κυκλοφορεί κυρίως μέσα από τις εμπορικές ονομασίες Panadol και Tylenol, για την εξάλειψη του πονοκεφάλου κατηγορείται για πολλά.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα φάρμακα στις ΗΠΑ και το πιο συχνά λαμβανόμενο αναλγητικό παγκοσμίως, θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά περισσότερα από το να εξαλείψει απλώς τον πονοκέφαλό μας.

Η ακεταμινοφαίνη, γνωστή και ως παρακεταμόλη, που πωλείται ευρέως με τις εμπορικές ονομασίες Tylenol και Panadol, οδηγεί στον περιορισμό της αίσθησης του κινδύνου. Αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα παράτολμες συμπεριφορές με σημαντικές επιπτώσεις στην κοινωνία.

Τα πρόσφατα ευρήματα έρχονται για να προστεθούν σε έναν αυξανόμενο όγκο ερευνών, που υποδηλώνουν ότι τα αποτελέσματα της ακεταμινοφαίνης στη μείωση του πόνου επεκτείνονται και σε διάφορες ψυχολογικές διεργασίες, μειώνοντας τη δυνατότητα μας να βιώσουμε αισθήματα πόνου ή θλίψης, περιορίζοντας την ενσυναίσθηση και αμβλύνοντας τις γνωστικές μας λειτουργίες.

Με παρόμοιο τρόπο, η νέα έρευνα εξηγεί αναλυτικά πως η συναισθηματική ικανότητα των ανθρώπων να αντιλαμβάνονται και να αξιολογούν τους κινδύνους μπορεί να μειωθεί όταν προσλαμβάνουν την συγκεκριμένη ουσία. Αν και τα αποτελέσματα ενδέχεται να είναι από ελαφριά έως ανεπαίσθητα, σίγουρα αξίζει να καταγραφούν, δεδομένου ότι η ακεταμινοφαίνη εμπεριέχεται σε περισσότερα από 600 διαφορετικά είδη φαρμάκων, που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή.

Παρά τη σπουδαιότητα των εν λόγω ευρημάτων, η ακεταμινοφαίνη θεωρείται απαραίτητη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς συνιστάται ως το κυρίαρχο φάρμακο για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της COVID-19.

Πηγή:sciencealert.com

https://www.huffingtonpost.gr/entry/paraketamole-oi-epoeles-senepeies-ston-oryanismo-mas-toe-pio-senethismenoe-analyetikoe_gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα