Παραιτήθηκε η εκπρόσωπος του Ιάπωνα πρωθυπουργού λόγω πανάκριβων δείπνων με τον γιό του

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Υπάρχουν και σοβαρές χώρες.

Η Μακίκο Γιαμάντα, βασική εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, υπέβαλε την παραίτησή της διότι συμμετείχε, μαζί με άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, σε πανάκριβα δείπνα με οικοδεσπότη τον γιό του Σούγκα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Ιαπωνίας, η Γιαμάντα υπέβαλε την παραίτησή της από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται για λόγους υγείας, οι οποίοι δεν ανακοινώθηκαν.

″Ο πρωθυπουργός έκρινε ότι η παραίτησή της ήταν αναπόφευκτη” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. ”Ωστόσο, αν το επέτρεπε η υγεία της, ο πρωθυπουργός θα ήθελε να παραμείνει στην θέση της.”

Η κυβέρνηση Σούγκα και η 60χρονη Γιαμάντα, επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων του υπουργικού συμβουλίου, δέχθηκαν τα πυρά των Ιαπώνων όταν το εβδομαδιαίο περιοδικό Shukan Bunshun, αποκάλυψε ότι ο μεγαλύτερος γιός του πρωθυπουργού, Σέιγκο Σούγκα, υψηλόβαθμο στέλεχος εταιρείας παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, ήταν οικοδεσπότης ακριβών δείπνων με καλεσμένους αξιωματούχους της κυβέρνησης.

Ο Εθνικός Ηθικός Νόμος των δημοσίων υπαλλήλων στην Ιαπωνία, απαγορεύει στους υπαλλήλους της κυβέρνησης να δέχονται από εταιρείες ή άτομα δώρα και προσκλήσεις κάθε είδους , τα οποία μπορεί να θεωρηθούν χάρες.

Το δείπνο που οδήγησε στην παραίτηση της Γιαμάντα και στην δημόσια καταδίκη άλλων 11 στελεχών της κυβέρνησης, ήταν ένα μεταξύ πολλών και στοίχισε περίπου 575 ευρώ (74.203 γιέν) κατ΄άτομο.

Λόγω της εισαγωγής της στο νοσοκομείο, η Γιαμάντα δεν παρέστη στη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής της Βουλής, κατά την οποία μέλη της αντιπολίτευσης θα την ρωτούσαν για τη συμμετοχή της στο συγκεκριμένο δείπνο, το οποίο έγινε το 2019, όταν ήταν αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και Επικοινωνιών.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/paraitetheke-e-ekprosopos-toe-iapona-prothepoeryoe-loyo-panakrivon-deipnon-me-ton-yio-toe_gr_603c95bbc5b617a7e40ef5d8

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα