Παραδόθηκαν οι χάρτες, εκτός η Μόρφου; Όχι απόλυτα ικανοποιημένος ο Αναστασιάδης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

GENEVA-ANASTASIADHS05 Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί αντάλλαξαν απόψε χάρτες στη διάρκεια συνάντησης τους ενώπιον του Έσπεν Άιντα, αλλά όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, η Λευκωσία δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένη, τονίζοντας πάντως ότι (ο τουρκοκυπριακός χάρτης) είναι μέσα στα όρια που είχαν καθοριστεί στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μόλις παρέλαβε το χάρτη συνειδητοποίησε ότι ήταν ακριβώς αυτός που περίμενε και έδωσε από την πλευρά του ένα σημείωμα με τις ενστάσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες η Μόρφου δεν περιλαμβάνεται στον χάρτη που έδωσε η τουρκική πλευρά, αν και ο κ. Χριστοδουλίδης δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία. Είναι φανερό ότι, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ότι δεν περιλαμβάνεται στον τουρκικό χάρτη, η Μόρφου θα γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης και πάρε-δώσε με την εκ περιτροπής προεδρία.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Στις 11.15 το πρωί τοπική ώρα Γενεύης την Πέμπτη (12.15 ώρα Κύπρου) θα ξεκινήσει στο Παλάτι των Εθνών στη Γενεύη η Διάσκεψη για την Κύπρο. Σύμφωνα με σημείωμα των ΗΕ προς τα ΜΜΕ, τη Διάσκεψη θα ανοίξει ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες των ΗΕ αναμένεται να φθάσει στη Γενεύη αύριο το πρωί.

`Οπως αναφέρεται, η διάσκεψη θα λάβει χώρα σε αίθουσα (Council Chamber) στο Παλάτι των Εθνών “με τη συμμετοχή της Αυτού Εξοχότητας Νίκο Αναστασίαδη, της Αυτού Εξοχότητας Μουσταφά Ακιντζί, του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε και των εκπροσώπων των εγγυητριών δυνάμεων, Ελλάδας, Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ΕΕ θα συμμετέχει επίσης ως παρατηρητής/ενδιαφερόμενο μέρος”. Το πρώτο μέρος της διάσκεψης θα ολοκληρωθεί στις 1300 και η διάσκεψη θα επαναρχίσει στις 1800 τοπική ώρα. Στο μεταξύ σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο ΓΓ των ΗΕ θα προβεί σε δήλωση προς τα ΜΜΕ στις 14.45 τοπική ώρα, παρουσία των δυο ηγετών. Οι αφίξεις των επικεφαλής των αντιπροσωπειών είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 0915 το πρωί ώρα Γενεύης.

Πηγή: Παραδόθηκαν οι χάρτες, εκτός η Μόρφου; Όχι απόλυτα ικανοποιημένος ο Αναστασιάδης http://mignatiou.com/2017/01/paradothikan-i-chartes-ochi-apolita-ikanopiimenos-o-anastasiadis-ektos-i-morfou/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα