Παραίτηση υψηλόβαθμης αξιωματούχου του Πενταγώνου… λόγω Ουκρανίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η ελεγκτής του Πενταγώνου Ελέιν Μακάσκερ, η οποία φέρεται να είχε αντισταθεί στην επανειλημμένη αναβολή της παράδοσης της υπεσχημένης στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία, υπέβαλε την παραίτησή της χθες Τρίτη, ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ. Η Μακάσκερ υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της βοηθού υφυπουργού Άμυνας (ελεγκτή) με ισχύ από την 26η Ιουνίου, διευκρίνισε ο Έσπερ σε ανακοίνωσή του. Την ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες της και τη συμβολή της στις διαδικασίες κατάρτισης του προϋπολογισμού του Πενταγώνου και στον έλεγχο των δαπανών του.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε τον περασμένο Μάρτιο η Μακάσκερ να προαχθεί, να γίνει υφυπουργός Άμυνας (παραμένοντας ελεγκτής), αλλά απέσυρε την πρόταση αυτή τον Μάρτιο, όταν ο Λευκός Οίκος εκκαθάρισε πολλούς από τους αξιωματούχους που κατέθεσαν στο πλαίσιο της έρευνας που οδήγησε στην παραπομπή του ενοίκου του Λευκού Οίκου σε δίκη στη Γερουσία — την ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι —, όπου απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες.

Ο Τραμπ παραπέμφθηκε σε δίκη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων — την ελέγχουν οι Δημοκρατικοί — τον Δεκέμβριο. Οι Δημοκρατικοί έριζαν πως ο Τραμπ ανέβαλε την παράδοση στρατιωτικής βοήθειας αξίας 391 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία και τη συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκειμένου να αναγκάσει το Κίεβο να αναμιχθεί στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ρίχνοντας λάσπη στον υποψήφιό τους για την προεδρία Τζο Μπάιντεν. Ο Τραμπ, ο οποίος μιλά για «κυνήγι μαγισσών» όταν αναφέρεται στις έρευνες σε βάρος του, είδε τη δίκη του να τερματίζεται με την αθώωσή του από τη Γερουσία τον Φεβρουάριο.

Ο γερουσιαστής Τζακ Ριντ, κορυφαίος Δημοκρατικός στην επιτροπή που είναι αρμόδια για τις υποθέσεις των ενόπλων δυνάμεων, είχε αποκαλύψει τον Μάρτιο ότι καταθέσεις μαρτύρων και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν ανταλλάξει η Μακάσκερ με στελέχη του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου (Office of Management and Budget, OMB) που διέρρευσαν έδειξαν ότι είχε εγείρει επανειλημμένα ανησυχίες για την απόφαση του Τραμπ να καθυστερήσει επανειλημμένα τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία και ήθελε «να εξασφαλίσει πως η κυβέρνηση τηρούσε τον νόμο».

Παραίτηση υψηλόβαθμης αξιωματούχου του Πενταγώνου… λόγω Ουκρανίας

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα