Παραίτηση “βόμβα” Αμερικανού διπλωμάτη: Αρνείται να υλοποιήσει την απόφαση για τη Συρία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Αμερικανός απεσταλμένος για τον Συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Φωτογραφία You Tube  DECEMBER 22, 2018

Ο Brett McGurk, ο ειδικός προεδρικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών στο Συνασπισμό που αγωνίζεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, επιτάχυνε την παραίτησή του, λέγοντας στους συναδέλφους του ότι δεν θα μπορούσε να υλοποιήσει την πρόσφατα δηλωμένη πολιτική του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα 2.000 στρατεύματα που σταθμεύουν στη Συρία.

Ο κ. McGurk, ένας έμπειρος διπλωμάτης που πολλοί θεωρούν ότι είναι η “κολλητική ταινία» που κρατάει δεμένο τον διεσπαρμένο διεθνή συνασπισμό που αγωνίζεται εναντίον της τρομοκρατικής ομάδας, υποτίθεται ότι θα συνταξιοδοτείτο τον Φεβρουάριο. Αλλά σύμφωνα με ένα μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο προσωπικό του, αποφάσισε να επισπεύσει την αναχώρησή του μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, αφού ο κ. Τραμπ δεν έλαβε υπόψη του τους δικούς του υπουργούς, διοικητές και τους τυφλούς συμμάχους της Αμερικής στην περιοχή, διατάζοντας απότομα την απόσυρση των στρατευμάτων.

Η απόφασή του ειδικού απεσταλμένου, ακολουθεί την αποχώρηση του υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις, η επιστολή παραίτησης του οποίου έχει θεωρηθεί ως επίπληξη των ενεργειών του προέδρου Τραμπ στην περιοχή.

“Η πρόσφατη απόφαση του Προέδρου Τραμπ ήρθε ως σοκ και ήταν μια πλήρης ανατροπή της πολιτικής που μας διατυπώθηκε”, αναφέρει ο κ. McGurk στο e-mail στους συναδέλφους του. “Άφησε σε αμηχανία τους εταίρους του συνασπισμού μας και τους συμμάχους μας σε ταραχή.” “Εργάστηκα αυτήν την εβδομάδα για να βοηθήσω να διαχειριστώ κάποιες από τις συνέπειες (αυτής της απόφασης) αλλά – όπως πολλοί από εσάς ακούσατε στις συναντήσεις μου και στα τηλεφωνήματα – κατέληξα τελικά ότι δεν μπορούσα να πραγματοποιήσω αυτές τις νέες οδηγίες και να διατηρήσω την ακεραιότητά μου”, δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Πηγή: Παραίτηση “βόμβα” Αμερικανού διπλωμάτη: Αρνείται να υλοποιήσει την απόφαση για τη Συρία https://hellasjournal.com/2018/12/paraitisi-quot-vomva-quot-amerikanoy-diplomati-arneitai-na-ylopoiisei-tin-apofasi-gia-ti-syria/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα