Παρέμβαση Αθήνας για τον «τουρκικό χάρτη» της Le Monde – Είχε συμπεριλάβει και ελληνικά νησιά

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Απεικονίζονταν τα αποτελέσματα των εκλογών στην τουρκική επικράτεια συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν και ελληνικά νησιά – Διεγράφη από τη γαλλική εφημερίδα.

Παρέμβαση της Αθήνας προκάλεσε η δημοσίευση εκλογικού χάρτη της Τουρκίας, στην αγγλόφωνη έκδοση της γαλλικής εφημερίδας Le Monde στο διαδίκτυο, στον οποίο απεικονίζονταν τα αποτελέσματα των εκλογών στην τουρκική επικράτεια συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν και ελληνικά νησιά.

Παρέμβαση Αθήνας για τον «τουρκικό χάρτη» της Le Monde – Είχε συμπεριλάβει και ελληνικά νησιά-1

Όπως τονίζουν διπλωματικές πηγές, κατόπιν σχετικών οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Πρέσβυς της Ελλάδας στη Γαλλία, Δημήτριος Ζεβελάκης, απέστειλε επιστολή στην εφημερίδα.

Σε αυτή, κατά τις ίδιες πηγές, επεσήμανε τη λανθασμένη πρακτική αναδημοσίευσης χάρτη ο οποίος απεικονίζει τα αποτελέσματα των εκλογών στην τουρκική επικράτεια συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν και ελληνικά νησιά.

Επιπλέον, όπως τονίζεται, «ζήτησε την άμεση διαγραφή του χάρτη και την αποφυγή αναπαραγωγής του από την αγγλόφωνη και γαλλόφωνη ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, προς αποκατάσταση της ορθότητας και ακρίβειας των πληροφοριών που δημοσιοποιούνται, καθώς και προς αποφυγή πρόκλησης σύγχυσης στο αναγνωστικό κοινό».

Η Le Monde, καταλήγουν οι ίδιες πηγές, έχει ήδη διαγράψει τον συγκεκριμένο χάρτη από τον ιστότοπό της.

Καθημερινή

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα