ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΙΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Ε.Δ. Νιάνιου

Ψάχνοντας για τον κορωνοϊό – διορθώστε το επιτέλους εν ενεργεία συνάδελφοι. Αναγνωρίζω ότι ξέρετε καλά αγγλικά, αλλά να τα μεταφέρετε αμάσητα στα ελληνικά, έλεος! – έπεσα σε μια συνταρακτική είδηση: Το 2015 (http://www.comite-valmy.org/spip.php?article11672) πέθαναν από μη ιογενή πνευμονία 920.000 παιδιά κάτω των 5 ετών!!! Και όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί το 2030 θα πεθάνουν τουλάχιστο άλλες 800.000.

Η πρώτη διαπίστωση είναι η τελείως άνιση δημοσιότητα που δόθηκε στις δύο επιδημίες. Στον  μεν κορωνιό, η ενημέρωση είναι καταιγιστική, με αποτέλεσμα να δημιουργεί πανικό και συνωστισμό στα…φαρμακεία. Και στο κάτω-κάτω οι θάνατοι παγκοσμίως και ημερησίως μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Στην περίπτωση της πνευμονίας πλήρης άπνοια, αν και – κάνετε το λογαριασμό – πέθαιναν ημερησίως περισσότερα από 2.700 παιδάκια! Και αυτό γιατί η πρώτη πλήττει όσους έχουν το προνόμιο να κατοικούν στο Βόρειο Ημισφαίριο (λευκό κατά πλειονότητα, υψηλό επίπεδο ζωής, «πολιτισμένο») ενώ η δεύτερη πλήττει κατά κανόνα την «πλέμπα» της μαύρης Αφρρικής.

Η δεύτερη, είναι ότι η πνευμονία αυτή είναι ιάσιμη και αντιμετωπίζεται με εμβόλια, τα οποία οι φτωχές χώρες της Αφρικής αδυνατούν να αγοράσουν. Μπορούμε όμως άνετα, χωρίς να στερηθούμε τίποτα, να τους τα στείλουμε εμείς. Αλλά η σκληροκαρδία μας –ειδικά ημών των Ευρωπαίων – δεν μας αφήνει.  Αγνοια του προβλήματος δεν νοείται. Οποιος θέλει να μάθει γνωρίζει.

Και για να κλείσουμε: Από τον κορωνϊό θα πεθάνουμε ενδεχομένως κάποια γεροντάκια που τα φάγαμε τα ψωμιά μας, ενώ τα Αφρικανόπουλα μόλις που πρόλαβαν να ανοίξουν τα μάτια τους στον ήλιο… Ε.Δ.Ν.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα