Παλαιστίνη: «Αν προχωρήσει σε προσαρτήσεις το Ισραήλ, καταργώ όλες τις συμφωνίες», το μήνυμα Αμπάς στον ΟΗΕ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

ΚΟΣΜΟΣ27|09|2019 | 01:05


Αυστηρό μήνυμα στο Ισραήλ μέσω ΟΗΕ έστειλε ο ηγέτης της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την στιγμή που το Ισραήλ προχωρά σε κυβέρνηση συνασπισμού με επικεφαλής τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ με ένα αυστηρό μήνυμα.

Προειδοποίησε πως αν ο Νετανιάχου προχωρήσει στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, δηλαδή στην προσάρτηση ενός κομματιού της Δυτικής Οχθης, τότε, η Παλαιστίνη θα πάψει κάθε ειρηνευτική συμφωνία που έχει κάνει με τους Ισραηλινούς. Ο Αμπάς στην ομιλία του στον ΟΗΕ, τόνισε πως «εάν μια μελλοντική κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, προχωρήσει με αυτό το σχέδιο προσάρτησης, θα ακυρώσουμε όλες τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει με το Ισραήλ και θα τερματίσουμε όλες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτές. Απορρίπτουμε εντελώς αυτό το σχέδιο».

Στη συνέχεια ο Παλαιστίνιος ηγέτης επεσήμανε πως θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των συμπατριωτών του με κάθε κόστος. «Είναι καθήκον μας να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας με κάθε δυνατό τρόπο, ανεξάρτητα από τις συνέπειες, ενώ παραμένουμε αφοσιωμένοι στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, Ισραήλ και Παλαιστίνιοι, υπό την ηγεσία του Γιάσερ Αραφάτ, υπέγραψαν μια σειρά ειρηνευτικών συμφωνιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών, τις οποίες ο Αμπάς απειλεί να διακόψει. Μάλιστα, δεσμεύτηκε πως θα πραγματοποιήσει εκλογές σύντομα, καθώς την τελευταία φορά που έγινε αυτό στην Παλαιστίνη, ήταν το 2006, όταν είχε επικρατήσει το κίνημα Χαμάς, αντίπαλος του κόμματος Φάταχ, του Μαχμούντ Αμπάς.

«Όταν επιστρέψω στη χώρα μου, θα διοργανώσω εκλογές στη Δυτική Όχθη, τη Λωρίδα της Γάζας και την Ανατολική Ιερουσαλήμ και όλοι όσοι αντιταχθούν στις εκλογές θα λογοδοτήσουν στον Θεό και τη διεθνή κοινότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/palaistini-aystiro-minyma-ampas-sto-israil

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα