ΠαΔΕ: Επιστολή προς 6 ξένες πρεσβείες για την Αγιά Σοφιά και τις τουρκικές απειλές

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Πατριωτική Δημοκρατική Ένωση (ΠαΔΕ) εξέδωσε ανακοίνωση για τις απειλές της Τουρκίας για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε Τζαμί, ενώ κοινοποίησε κι επιστολή για το θέμα, την οποία απέστειλε σε 6 ξένες πρεσβείες.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Πατριωτική Δημοκρατική Ένωση (ΠαΔΕ) συνεχίζοντας τις προγραμματισμένες δράσεις και παρεμβάσεις της προς κάθε κατεύθυνση, όπως ανακοινώθηκαν σε προηγούμενο ΔΤ, αντιδρώντας στις ιταμές και προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας περί μετατροπής της Αγ. Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος, επέδωσε σήμερα στις Πρεσβείες των κρατών των 5 μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (Γαλλία, Ηνωμ. Βασίλειο, ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσσία), καθώς και της Γερμανίας, η οποία αναλαμβάνει από 1ης Ιουλίου την Προεδρία της Ε.Ε., επιστολές με το παρακάτω κείμενο:

Είμαστε η Πατριωτική Δημοκρατική Ένωση, μια πολιτική συνεργασία των Κομμάτων «Δημοκρατική Αναγέννηση» και «Ελεύθερη Πατρίδα», που δημιουργήθηκε πρόσφατα για να διαδραματίσει ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας.

Ασφαλώς θα είστε κοινωνός των τελευταίων ενεργειών της Τουρκίας και ιδιαίτερα του Προέδρου αυτής, που αποσκοπούν να μετατρέψουν την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης σε ισλαμικό τέμενος.

Η Αγία Σοφία, ως γνωστόν, οικοδομήθηκε και λειτούργησε ως Χριστιανικός Ναός για περίπου 1000 χρόνια και είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Πιστεύουμε ότι καλόν είναι η Τουρκία να μη προβαίνει μονομερώς σε παρεμβάσεις που αλλοιώνουν την βαθύτερη υπόσταση και αξία των μνημείων. Επιπλέον, μια ενέργεια όπως αυτή που αναγγέλλουν οι Τουρκικές αρχές αποτελεί ευθεία προσβολή της Χριστιανικής πίστης και των Χριστιανικών λαών όλου του κόσμου.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε να ενεργήσετε προς τις αρμόδιες αρχές της χώρας σας, προκειμένου αυτή, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εξασκώντας την επιρροή της, να αποτρέψει την αποτρόπαια αυτή πράξη της Τουρκίας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας.

Παρακαλούμε δεχθείτε τις ολόθερμες ευχές μας για υγεία και δύναμη, προκειμένου να φέρετε εις πέρας το δύσκολο έργο σας.

Με ιδιαίτερη τιμή

Εκ μέρους της Πατριωτικής Δημοκρατικής Ένωσης

Οι Πρόεδροι

pronews.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα