Παγκόσμια Ομοσπονδία Συνδικάτων σε Λαγκάρντ: Η τρόικα κατέστρεψε την Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
«ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

 

 

 

 

 

 

 

Αντιπαράθεση με την Κριστίν Λαγκάρντ, για την καταστροφή που προκάλεσε η Τρόικα στην Ελλάδα, είχε ο γ.γ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Ο Φίλιπ Τζένινγκς, μιλώντας στο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων sda, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν πήγα στο Νταβός απλώς για να κουβεντιάσω. Αντιπαρατέθηκα σκληρά με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για την καταστροφή την οποία προκάλεσε στην Ελλάδα η τρόικα και συμμετείχα σε θυελλώδεις συζητήσεις για την παγκοσμιοποίηση».

Στο Νταβός «παλαιότερα μιλούσαν κυρίως για τον ανταγωνισμό. Σήμερα γίνονται συζητήσεις για την ισότητα, για την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς ή τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο στο παρελθόν», είπε ο Τζένινγκς, ο οποίος κατήγγειλε την αυξανόμενη ανισότητα.

Η προδοσία των εργαζομένων, όπως την αποκαλεί, σφράγισε τις συζητήσεις στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Έστω και αν δεν λαμβάνονται αποφάσεις από αυτό, δεν αποκλείονται συζητήσεις για βελτιώσεις και το άνοιγμα ανάλογων δρόμων. Είναι ένας τόπος όπου οι συνδικαλιστές μπορούν αβίαστα να συνομιλούν με τους επικεφαλής μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και με εκπροσώπους του ΟΗΕ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Σήμερα έχουμε μια θέση στο τραπέζι, μια φωνή και αυτή ακούγεται. Αυτό δεν ήταν πάντα έτσι και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ συνέβαλε στο να αλλάξει αυτό», δήλωσε ακόμη.

Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/NIC BOTHMA

 

iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα