“Παίζουμε” το παιχνίδι της Τουρκίας.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Παίζουμε το παιχνίδι της Τουρκίας δίνοντας έμφαση στην ανεπίσημη επίσκεψη ενός τούρκου υφυπουργού στην Θράκη. Για τους εξής λόγους:
-Και οι τούρκοι επίσημοι έχουν δικαίωμα να επισκέπτονται και την Θράκη, όπως κάνουν και οι δικοί μας με την Κωνσταντινούπολη. ‘Αλλο αν η Τουρκία εντάσσει τις επισκέψεις αυτές σε μια μακροχρόνια πολιτική της και οι δικοί μας πολιτικοί πηγαίνουν στην Πόλη για βόλτα και αγορές (συνήθως) και βλέπουν και τον Πατριάρχη για να περάσει με κάποιο ενδιαφέρον το απόγευμά τους. Βλέπουν, συνήθως, μόνο τον Πατριάρχη. Ενώ ο τούρκος υφυπουργός θα δει με σημασιολογική σημασία, ευρύτερα, μέλη της μειονότητας.
-Στην αναπαραγωγή αυτής της σημασίας που θέλουν να προσδώσουν οι Τούρκοι στις επισκέψεις επισήμων τους βοηθάμε όταν δίνουμε έμφαση και πολιτικά και από άποψη δημοσιογραφικής κάλυψης της επίσκεψης. Βεβαίως, κάθε μέσο και κάθε δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα να προσεγγίσει όπως θέλει το θέμα. Εδώ γίνεται σχολιασμός του αποτελέσματος της προσέγγισης.
-Άκουσα το πρωί σε μια ανταπόκριση ότι ο τούρκος υφυπουργός είπε πως η χώρα του δεν θα πάψει να ενδιαφέρεται για τη μειονότητα που διαβιεί στη Θράκη, τα Δωδεκάνησα και τη Θεσσαλονίκη. Κατ αρχάς, μειονότητα έχει αναγνωριστεί μόνο στη Θράκη. Και, μάλιστα, με απαίτηση της Τουρκίας αναγνωρίσθηκε θρησκευτική μειονότητα (μουσουλμανική) και όχι εθνική. Μερικές χιλιάδες μουσουλμάνοι ζουν και στα Δωδεκάνησα χωρίς επίσημα αναγνωρισμένο καθεστώς μειονότητας. Στη Θεσσαλονίκη που ανακάλυψε τους μειονοτικούς ο τούρκος επίσημος; Ας ληφθεί υπόψη η επισήμανσή του. Προφανώς θα αρχίσουν να φαντασιώνονται και στην Θεσσαλονίκη καταστάσεις.
-Στη Θράκη η υπόγεια και έξω από τα διπλωματικά ειωθότα πολιτική του τουρκικού προξενείου και των πληρωμένων υπαλλήλων του πρέπει να αντιμετωπιστεί από την ελληνική πολιτεία. Με ευφυείς, διπλωματικούς και αν χρειαστεί και δυναμικούς τρόπους. Όχι με απαγορεύσεις επισκέψεων. Η Ελλάδα είναι μια ανοικτή, δημοκρατική χώρα. Την οποία μπορεί να επισκεφθεί όποιος επιθυμεί.
Η δημοκρατικότητα της πολιτείας, ο σεβασμός των ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το κράτος δικαίου, η κοινωνική πολιτική και η λειτουργία της χώρας στο πλαίσιο της Ε.Ε. είναι πλεονεκτήματα που κανένας μειονοτικός, ούτε καν οι προσηλωμένοι στο Προξενείο, δεν θα αντήλλασσαν με την Τουρκία.
spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ μελάνι έχει χυθεί για την Θράκη και την μειονότητά της, κ. Σαββίδη, αλλά τίποτε δεν έχει αλλάξει. Οι Τούρκοι επίσημοι δεν την επισκέπτονται για ψώνια, όπως εμείς την Πόλη, αλλά για να υπενθυμίζουν στους τουρκογενείς κατοίκους της την παρουσία τής προστάτιδος (από τι;) Τουρκίας και ποιες είναι οι ρίζες των. Εκτελούν, δηλαδή, αποστολή, που αν οι δικοί μας έκαναν στην Πόλη, είτε θα απελαύνοντο (στην καλύτερη περίπτωση), είτε θα κατέληγαν σε κανέναν τουρκικό μπουντρούμι.

    Πόσα χρόνια γράφονται ξανά και ξανά τα ίδια για το “προξενείο” (σφηκοφωλιά τής ΜΙΤ) Κομοτηνής; Άλλαξε τίποτε; Όχι. Το προξενείο επηρεάζει την ψήφο των μειονοτικών και κάθε κόμμα (=> συμμορία) φιλοδοξεί να βάλει στο ψηφοδέλτιό του υποψηφίους αρεστούς στο περί ου ο λόγος προξενείο. Γίνονται αυτά στην Τουρκία, έστω κι αν οι μετά τους διωγμούς εναπομείναντες Ρωμιοί είναι ~ 2000 ψυχές, εν αντιθέσει προς τους μουσουλμάνους τής Θράκης, που ξεπερνούν τις 150.000;

  2. Να σάς υπενθυμίσω, κ. Σαβββίδη, ότι δεν ήταν πάντα αυτονόητο δικαίωμα των Τούρκων επισήμων να επισκέπτονται την Θράκη, ακριβώς επειδή κάνουν αυτά που προανέφερα. Η κακή αρχή έγινε το 2007.

    Εδώ διαβάζω: “Με εντολή του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί τη Θράκη ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν”. Χρειαζόμαστε κι άλλα;

  3. “Όχι με απαγορεύσεις επισκέψεων. Η Ελλάδα είναι μια ανοικτή, δημοκρατική χώρα. Την οποία μπορεί να επισκεφθεί όποιος επιθυμεί”

    Ανοικτή, δημοκρατική χώρα, δεν (πρέπει να) σημαίνει ξέφραγο αμπέλι. Όποιος έρχεται για να δημιουργήσει προβλήματα, πρέπει να κηρύσσεται persona non grata και να απελαύνεται.

    Προκλητικός από τη Θράκη ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών – Κατηγόρησε την Ελλάδα και ζήτησε τζαμί στη Θεσσαλονίκη

    Αναμενόμενο, ή όχι;

  4. Γιάννης Μάζης: Να κοπούν οι προσωπικές επισκέψεις Τούρκων επισήμων και να απελαύνονται οι κατάσκοποι

    Κύριε Σαββίδη, ζητώ συγγνώμη για τον … βομβαρδισμό, αλλά όπου βλέπω κάτι σχετικό, σύμφωνο με την γνώμη σας, ή όχι, το μεταφέρω, αρκεί φυσικά η πηγή να είναι σοβαρή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα