Πέτσας για την παρ΄ολίγον συμφωνία με Τουρκία: Ο Πρωθυπουργός έχει ενημερώσει πλήρως τον Τσίπρα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Απάντηση στον Γ. Κατρούγκαλο από τον Στέλιο Πέτσα /Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης αναφορικά με τα όσα αναφέρει ο Πρωθυπουργός στο χθεσινό του άρθρο για ύπαρξη γραπτής συμφωνίας με την Τουρκία, απάντησε ο Στέλιος Πέτσας.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρείχε πλήρη ενημέρωση για το περιεχόμενο της συνάντησης του Βερολίνου, στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους. «Μας κάνει μεγάλη εντύπωση που ο κ. Κατρούγκαλος ρωτάει εμάς και δεν ρωτάει τον αρχηγό του. Να ρωτήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για να ενημερωθεί. Ο κ. Τσίπρας είχε πλήρη ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο όλων αυτών των συζητήσεων, όλο το προηγούμενο διάστημα. Νομίζω ότι έχει χαθεί στην μετάφραση του πρόσφατου ανασχηματισμού», ήταν η απάντηση του Στέλιου Πέτσα στις σημερινές δηλώσεις του τομεάρχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της συμφωνίας «όταν κριθεί ότι αυτό εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα» και παρέπεμψε στους λόγους που επικαλέστηκε ο κ. Τσαβούσογλου προκειμένου να τορπιλίσει τη συμφωνία.
Κατρούγκαλος: Δεν ενημέρωσε ο Μητσοτάκης
Σημειώνεται ότι ο κ. Κατρούγκαλος είχε υποστηρίξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει γνώση της συμφωνίας. «Ο κ. Μητσοτάκης απεκάλυψε, σε ξένα ΜΜΕ, όχι στον ελληνικό λαό, ούτε στους αρχηγούς που «ενημέρωσε», ότι η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία, στην ίδια συνάντηση που είχε υποβαθμίσει ως τάχα «υπηρεσιακή». Τι λέει αυτή η συμφωνία; Επίσης σε ποια βάση διεξάγονται οι τεχνικές συνομιλίες υπό το ΝΑΤΟ που προχθές διαψεύδονταν αλλά σήμερα επιβεβαιώνονται; Δεν έχει δικαίωμα στην αλήθεια ο ελληνικός λαός;», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Αντίδραση και από ΚΙΝΑΛ
Αντίδραση υπήρξε και από το ΚΙΝΑΛ, με τη Φώφη Γεννηματά να κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε ανακοίνωσή της η κυρία Γεννηματά υποστηρίζει ότι από το άρθρο του πρωθυπουργού έγινε γνωστό ότι υπήρξε έγγραφη συμφωνία με την Τουρκία, στην τριμερή συνάντηση του Βερολίνου, και ζητά να δοθεί το κείμενό της στα πολιτικά κόμματα. «Έχει αποκλειστικά την ευθύνη για τους χειρισμούς και τα αποτελέσματα», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Φώφη Γεννηματά.
Πηγή: iefimerida.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αφού σιωπά ο κ.Τσίπρας έχει δίκηο ο κ.Πέτσας .Αυτό λέγει η λογική .
    Αλλά άμα είσαι αντιπολίτευση δικαιούσαι και να λες και καμιά υπερβολή ,ή, και κανένα παραπανίσιο .Ποιος Έλληνας , θα το ψάξει;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα