Πέντε χώρες υιοθέτησαν τις κυρώσεις κατά Τουρκίας για την κυπριακή ΑΟΖ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τετάρτη, 01-Απρ-2020 12:30

Όπως μεταδίδει το Ρωσικό Πρακτορείο TASS από τις Βρυξέλλες, πέντε χώρες εκτός Ε.Ε. υιοθέτησαν τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας, που αποφάσισε η Ε.Ε. λόγω των παράνομων Τουρκικών γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ. Οι πέντε χώρες είναι η Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο, η Αλβανία, η Ισλανδία και η Αρμενία, όπως μεταδίδει το philenews.com.

Αυτό αναφέρεται σε δήλωση του επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, που κυκλοφόρησε την Τρίτη στις Βρυξέλλες αναφέρει το TASS.

“Οι υποψήφιες χώρες (για ένταξη στην ΕΕ) Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Μαυροβούνιο και Αλβανία, το μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου Ισλανδία, καθώς και η Αρμενία θα προσχωρήσουν σε αυτή την απόφαση του Συμβουλίου, διασφαλίζοντας ότι οι εθνικές τους πολιτικές είναι συνεπείς με την απόφαση του Συμβουλίου”, αναφέρεται στη δήλωση.

Το TASS υπενθυμίζει ότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση, στα τέλη Φεβρουαρίου, επέκτεινε τις κυρώσεις της κατά της Τουρκίας λόγω των παράνομων γεωτρητικών δραστηριοτήτων στην ΑΟΖ  της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποφασίστηκαν απαγορευτικά μέτρα εναντίον του αντιπροέδρου και του επικεφαλής του τμήματος εξερεύνησης της τουρκικής κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας TPAO (Τουρκική πετρελαϊκή εταιρεία) Mehmet Ferruh Akalin, καθώς και του αναπληρωτή του Ali Koskun Namoglu.

capital.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα