Πάνω από 80.000 άνθρωποι υπογράφουν για να μην επιστρέψει ο Τ.Μπέζος από το διάστημα – «Φύγε και μην ξαναγυρίσεις»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Χιλιάδες είναι οι Αμερικανοί – και όχι μόνον – οι οποίοι στέλνουν μήνυμα στον Τζεφ Μπέζος, καθώς ετοιμάζεται τον άλλο μήνα για το πρώτο του ταξίδι στο διάστημα, «Φύγε και μην ξαναγυρίσεις».

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon θα είναι ένας από τους πρώτους επιβάτες της αποστολής του διαστημικού σκάφους New Shepard της εταιρείας του, Blue Origin, στις 20 Ιουλίου.

«Θέλω να συμμετάσχω σε αυτή την πτήση επειδή ήταν κάτι που ήθελα να κάνω σε όλη μου τη ζωή. Είναι μια περιπέτεια, μεγάλη υπόθεση για μένα», ανέφερε o Μπέζος σε βίντεο που ανήρτησε στο Instagram, όταν ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα τα σχέδιά του.

Μαζί με τον αδελφό του Μαρκ και έναν τυχερό πλειοδότη, που πλήρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια για την τρίτη θέση, θα πετάξουν στα 100 χλμ. από την επιφάνεια της Γης, στα διεθνώς αναγνωρισμένα όρια του διαστήματος, προτού ξεκινήσουν το ταξίδι της επανεισόδου στην ατμόσφαιρα. Το ταξίδι θα διαρκέσει μόλις 11 λεπτά, αλλά πολλοί επικριτές του Μπέζος θα ήθελαν να διαρκέσει πολύ περισσότερο, αν όχι για πάντα. Ήδη έχουν ξεκινήσει δύο σχετικές εκστρατείες συλλογής υπογραφών στο διαδίκτυο. Η πρώτη πλατφόρμα με τίτλο «Μην επιτρέψετε στον Τζεφ Μπέζος να επιστρέψει στη Γη» έχει συγκεντρώσει ήδη 60.000 υπογραφές και η δεύτερη άλλες 20.000. «Δισεκατομμυριούχοι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν… στη Γη ή το διάστημα, αλλά αν αποφασίσουν το δεύτερο, να μείνουν εκεί», λέει η πρώτη.

Ο Μπέζος αλά Λεξ Λούθορ

H δεύτερη πλατφόρμα συγκρίνει τον Μπέζος με τον «κακό» αντίπαλο του Superman, τον «Λεξ Λούθορ», αποκαλώντας τον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη «κακόβουλο αφέντη, αποφασισμένο να εδραιώσει παγκόσμια κυριαρχία». Γιατί, όμως, θέλουν τόσο πολλοί άνθρωποι να διώξουν τον Μπέζος μια και καλή από τον πλανήτη μας;

Η Amazon έχει κατηγορηθεί ότι εδραιώνει ένα μονοπώλιο που εξοντώνει τις μικρές επιχειρήσεις. Έχει ακόμη κατηγορηθεί για κακομεταχείριση των εργαζομένων της, υποχρεώνοντάς τους να εργάζονται υπερωρίες για πενιχρούς μισθούς προκειμένου να προλαβαίνει τον καταιγισμό των παραγγελιών. Πράγματι, τη Δευτέρα εργαζόμενοι της Amazon στη Γερμανία ξεκίνησαν απεργία απαιτώντας αυξήσεις μισθών.

Αλλά πέραν τούτων, ο Μπέζος κι άλλοι δισεκατομμυριούχοι, όπως ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και το αφεντικό των Tesla και SpaceX, Έλον Μασκ αντιπροσωπεύουν στα μάτια πολλών το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Πρόσφατη έρευνα της ανεξάρτητης οργάνωσης ProPublica  αποκάλυψε ότι οι 25 πλουσιότεροι Αμερικανοί κατέβαλαν πραγματικούς φόρους μόλις 3,4% (!) μεταξύ του 2014 και του 2018, μολονότι η περιουσία τους αυξήθηκε κατά 400 δισ. δολάρια.

https://www.pronews.gr/epistimes/diastima/996659_pano-apo-80000-anthropoi-ypografoyn-gia-na-min-epistrepsei-o-tmpezos-apo

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα