«Πάγος» από Μέρκελ στην ευρωπαϊκή πορεία Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΚΟΣΜΟΣ 07|06|2019 | 21:30


«Δεν είναι ώρα ακόμη για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Β. Μακεδονίας στην ΕΕ» μοιάζει να λέει η Μέρκελ στον Ζάεφ -AP Photo/Boris Grdanoski
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Διάσταση απόψεων διαπιστώνεται μεταξύ των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού σε ό,τι αφορά την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να απαντά αρνητικά στην επιθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Sueddeutsche Zeitung και του οικονομικού ειδησεογραφικού ιστότοπου finanzen.de, η κυρία Μέρκελ, μιλώντας χθες στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag, κατέστησε σαφές ότι μια σχετική απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί από γερμανικής πλευράς το νωρίτερο τον Οκτώβριο.

«Λυπούμαι πολύ για το γεγονός ότι η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) απορρίπτει αυτό που είχε υποσχεθεί πριν από έναν χρόνο, να ξεκινήσουν τον Ιούνιο οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία», δηλώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ (SPD) προς τη Sueddeutsche Zeitung και προσθέτει ότι οι δύο χώρες έχουν «κάνει τα μαθήματά τους». Με το βλέμμα «στη δική μας ασφάλεια και στη σταθερότητα της περιοχής είναι απαραίτητο να παραμείνουμε αξιόπιστοι και να στείλουμε θετικά μηνύματα. Όλα τα άλλα θα αποτελούσαν απροσεξία από την άποψη της εξωτερικής πολιτικής, τόνισε ο Γερμανός υφυπουργός.

Χθες πάντως, το γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ενέκρινε, με τις ψήφους όλων των κομμάτων εκτός της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) και της Αριστεράς, το Πρωτόκολλο Εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, υιοθετώντας την εισήγηση της κυβέρνησης, η οποία δήλωσε πεπεισμένη ότι η ένταξη της χώρας «θα συμβάλει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στον ευρωατλαντικό χώρο».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/pago-apo-merkel-se-amesi-entaxi-b-makedonias-albanias-ee

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ειναι ο ιδιος Γερμανος υφυπουργος κ. ΡΟΤ -σοσιαλδημοκρατης παρακαλω-, που προ των Ευρωεκλογων εδηλωνε οτι τα Σκοπια θα κληθουν στην Ευρωπαικη Ενωση τον Ιουνιο και οτι η Ελλας με οποιαδηποτε κυβερνηση ειναι υποχρεωμενη να τηρησει την Συμφωνια των Πρεσπων.
    Λετε η αναβολη της προσκλησεως των Σκοπιων απο τον παροντα Ιουνιο , τον προσεχη Οκτωβριο -και βαλε-(με εντολη της κας Μερκελ) να οφειλεται στον ανθελληνα -κατα τον κ. Τσιπρα- εκλεγεντα πρωτο στις Ευρωεκλογες για προεδρος της Ευρωπαικης Ενωσεως Γερμανο -Βαυαρο Χριστιανοκοινωνιστη κ.Μανφρεντ Βεμπερ , φιλο του κ. Μητσοτακη , που θεωρειται πια βεβαιο απ’ολους οτι θα ειναι ο επομενος πρωθυπουργος της Ελλαδος;;;.
    Να τα καλα για την αμβλυνση των δυσμενων επιπτωσεων της Συμφωνιας των Πρεσπων,- Δημοκρατιας και λαικης κυριαρχιας ενεκεν , κατι που δεν χρησιμοποιησε με εκλογες ,η, δημοψηφισμα ο κ. Τσιπρας με τον κ.Καμμενο. Και που ειμαστε ακομη.
    Ευτυχως που και το δευτερο μερος (Σκοπια)συνεχιζει να προκαλει ασυστολως και συνεχως ποτε με τις ιαχες των Σλαβοσκοπιανων κατα την υποδοχη της πρωταθλητριας Ευρωπης στο Χαντπωλ ομαδος τους Βρανταρ κι ποτε με δηλωσεις επισημων και ανεπισημων για εθνικη τους μειονοτητα στην Ελλαδα.
    Να τους πουμε αυτο που ειπε στους βουλευτες η παραιτηθεισα χθες πρωην Α’ ‘αντιπροεδρος της Βουλης κα Χριστοδουλοπουλου ” φερτε και αλλο πονο” στους Ελληνες και ”θα φατε καλα”;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα