Ο χαστουκοδότης του Μακρόν κι ο φίλος του είναι βασιλόφρονες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Αλκη Καλλιαντζίδη, Οικονομολόγου, [email protected]  www.kalkis.eu

Οι συλληφθέντες στις 8-6-2021 Δράστες του χαστουκιού στο μάγουλο του Μακρόν και της απευθείας μετάδοσης στα κοινωνικά δίκτυα είναι υπό κράτηση και δικάζονται σήμερα με κίνδυνο να φάνε 3 χρόνια φυλακή και 45.000 ευρώ πρόστιμο. Είναι εύλογο να αναρωτηθούμε όλοι μας, Γάλλοι και μη, «σε τι Θεό πιστεύουν» αυτοί οι άνθρωποι, για να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε την πράξη τους η οποία καλύφθηκε απευθείας από όλα τα δίκτυα σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκείνο όμως που δεν είδαμε στους δέκτες μας οι μη Γάλλοι τηλεθεατές ήταν ένα σχετικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ ενός Γάλλου τοπικού ρεπόρτερ, όπως δείχνει η διπλανή φωτογραφία, και το οποίο προηγήθηκε της πράξης του χαστουκίσματος. Στο εν λόγω ρεπορτάζ ο τηλεοπτικός  ρεπόρτερ (με το μικρόφωνο) βρίσκεται μπροστά σε 3 άτομα που αναμένουν την άφιξη του Μακρόν κάπου κοντά στο χώρο του συγκεντρωμένου μικρού πλήθους για να χαιρετήσει τον Γάλλο πρόεδρο. Ο γράφων είχε χθες την τύχη να το παρακολουθήσει στο ενημερωτικό κανάλι LCI. Ο χαστουκοδότης είναι ο πρώτος αμίλητος «κύριος» εκ δεξιών της φωτογραφίας. Ο εκ του προχείρου οπερατέρ της μετάδοσης του χαστουκιού είναι ο μεσαίος «κύριος» ο οποίος ακούγεται να λέει στον ρεπόρτερ «ότι τα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν τις ειδήσεις». Και ο τρίτος κύριος δηλώνει στον ρεπόρτερ ότι «είναι αναρχικός και βρίσκεται εκεί μαζί με τους άλλους δυο ντροπαλούς για να τα ψάλει στον Μακρόν». «Θαυμάσια» ακρο αριστερο δεξιά Σύμπραξη. Μπράβο στους γιαλαντζί επαναστάτες !

Ας δούμε όμως παρακάτω ποιοι είναι οι υπόδικοι δυο Δράστες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ του Gaël Vaillant στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le journal du dimanche στις 9-6-2021 με τίτλο : «Ο χαστουκισμένος Emmanuel Macron : 6 ερωτήσεις γύρω από το προφίλ των δυο δραστών» (Emmanuel Macron giflé : 6 questions autour du profil des deux auteurs).

1 – Τι σημαίνει το σύνθημα «Montjoie SaintDenis»;

Αυτές είναι οι λέξεις που ο Μακρόν άκουσε από τον Δράστη, λίγο πριν εισπράξει το χαστούκι. Καθώς έκανε τη χειρονομία του, ο Δράστης του χαστουκιού φώναξε : «Montjoie, Saint-Denis. A bas la macronie) , φράση παραλλαγμένη (Κάτω η Μακρονία, αντί του ιστορικού Κάτω η Δημοκρατία) που πιθανότατα να την έχετε ακούσει στην ταινία της δεκαετίας του 1990 «Οι Επισκέπτες» (Les Visiteurs). Είναι μια κραυγή μάχης των Ιπποτών των Καπετών του 12ου αιώνα. Πριν ξεκινήσουν μια μάχη, επικαλούνταν την προστασία του Αγίου Denis, προστάτη των Καπετών. Αυτή η έκκληση έγινε ένα πολιτικό σύνθημα στα τέλη του 19ου αιώνα, που υιοθετήθηκε από τους Γάλλους βασιλόφρονες που ήταν αντίθετοι με τους ιδρυτές της τρίτης γαλλικής Δημοκρατίας. Η «Γαλλική Δράση» (Action française), μια ακροδεξιά εθνικιστική και βασιλόφρων πολιτική ομαδούλα την χρησιμοποιεί τακτικά σήμερα. Ωστόσο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), το οποίο αναφέρει έναν φίλο των δύο δραστών, το σύνθημα εκφωνήθηκε  στην ταινία «Επισκέπτες».

2 – Ο Δράστης του χαστουκιού θέλει να ζωντανέψει την ιστορία της πόλης του, το SaintVallier. Τι έγινε εκεί ;

Τα δύο άτομα που βρίσκονται υπό κράτηση είναι, σύμφωνα με διάφορα μέσα ενημέρωσης, παθιασμένα με τη μεσαιωνική ιστορία. Ο Δράστης του χαστουκιού έχει ιδρύσει δύο συλλόγους στον Δήμο του SaintVallier (Drôme). Ο πρώτος αφορά τις «ιστορικές ευρωπαϊκές πολεμικές τέχνες». Και ο δεύτερος στα επιτραπέζια παιχνίδια ειδωλίων. Σύμφωνα με τον φίλο των δύο δραστών που αναφέρονται από το AFP, αυτοί οι σύλλογοι αποσκοπούν στη ζωντάνια της πόλης και της ιστορίας της, «αρκετά πλούσια με την Diane de Poitiers» (που ήταν κόμισσα του Saint-Vallier), για να «υπερασπιστεί την όμορφη εικόνα της Γαλλίας». Ευρισκόμενος στη περιοχή Rhône, ο εν λόγω Δήμος έχει μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται από τους Ρωμαίους, οι οποίοι δημιούργησαν εκεί έναν μικρό σταθμό που ονομάστηκε Ursuli. Κατά τον Μεσαίωνα, κυριαρχήθηκε κυρίως από την οικογένεια των Poitiers, κόμηδες του Valentinois. Η πιο διάσημη εκπρόσωπός της ήταν η Diane de Poitiers (1499-1566), η αγαπημένη του Henri II, βασιλιά της Γαλλίας, για περισσότερα από 20 χρόνια. Η μεσαιωνική αυτή πόλη γνώρισε επίσης πολλές προπαρασκευαστικές συγκεντρώσεις που συνδέθηκαν με τις Σταυροφορίες. Ένα οχυρωμένο μέρος στη μέση της κοιλάδας του Rhône, έγινε σταδιακά μια μικρή εργατούπολη τον 18ο και 19ο αιώνα, πριν πέσει υπό την αυξανόμενη επιρροή της Βιέννης και της Βαλένθιας.

3 – Τι είναι οι «ιστορικές ευρωπαϊκές πολεμικές τέχνες» που εμπνέουν οι δράστες ;

Στον Δήμο του, ο επιτεθείς στον Μακρόν είναι γνωστός ότι ίδρυσε μια ένωση των «Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών» (arts martiaux historiques européens-AMHE). Πρόκειται για ιστορικές ευρωπαϊκές πολεμικές τέχνες που εφαρμόζουν ξεχασμένες τεχνικές μάχης, που χρησιμοποιήθηκαν συχνά στο τέλος της Αρχαιότητας και του Μεσαίωνα. Περίπου 1.500 άτομα είναι πλέον μέλη της γαλλικής ομοσπονδίας των AMHE, η οποία διαθέτει ένα εκτεταμένο ευρωπαϊκό δίκτυο και διοργανώνει διηπειρωτικές συναντήσεις κάθε χρόνο. Αυτές οι πολεμικές τέχνες ασκούνται τόσο για την αθλητική διάσταση όσο και για τις ιστορικές έρευνες που προκύπτουν από αυτές.

4 – Papacito, Henry de Lesquen, συλλογικότητα Nemesis … Ποιοι είναι οι καθοδηγητές που ακολουθεί ο Δράστης του χαστουκιού στα κοινωνικά δίκτυα;

Η εφημερίδα Libération και το AFP κατάφεραν να απαριθμήσουν τις κύριες ομάδες ή τις προσωπικότητες που ακολουθούνται από τον επιτεθέντα στον Macron στα κοινωνικά δίκτυα : Facebook, YouTube, Twitter, Instagram. Μεταξύ αυτών, υπάρχει το παράρτημα της Λυών του γκρουπούσκουλου της Action Française. Αυτό το κίνημα το οποίο εκφωνεί την πολεμική κραυγή των βασιλοφρόνων  «Montjoie Saint-Denis». Αλλά ο Δράστης του χαστουκιού ακολουθεί επίσης ακροδεξιές προσωπικότητες, όπως : ο πρώην διευθυντής της νεολαίας του Εθνικού Μετώπου Julien Rochedy ή ο Henry de Lesquen, ο πρώην μέλος του «Κινήματος για τη Γαλλία» του Philippe de Villiers και πρώην προέδρου του ραδιοφώνου Radio Courtoisie ο οποίος καταδικάστηκε το 2018 για υποκίνηση μίσους και αμφισβήτηση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Ο Δράστης είναι επίσης συνδρομητής των «ταυτοτικών φεμινιστριών» της συλλογικότητας Nemesis ή του φιλικού προς το κόμμα (RN) της Λεπέν συνδικάτου La Cocarde (που ονομαζόταν πριν Génération identitaireΤαυτοτική Γενιά). Του άρεσε ιδιαίτερα το βίντεο του γιουτουμπερίστα αστέρα της ακροδεξιάς Papacito, ο οποίος σκηνοθέτησε την εικονική δολοφονία ενός ψηφοφόρου του Μελανσόν. Επίσης  ακολουθεί τον εθνικιστή ράπερ Kroc Blanc ή τον ακροδεξιό σκιτσογράφο Kitsuné. Είναι επίσης συνδρομητής σε διάφορες ομάδες του κινήματος των βασιλοφρόνων, όπως ο «Κύκλος Ρισελιέ (Cercle Richelieu). Ερωτηθείς από το AFP για αυτές τις διαδικτυακές παρέες, ο φίλος των δύο Δραστών απάντησε ότι «δεν εξεπλάγη» και επικαλέσθηκε την «περίεργη φύση» του επιτεθέντος στον Μακρόν. Πριν διευκρινίσει : «Δεν έχει αυτές τις ιδέες. Είναι εναντίον των βασιλοφρόνων. Για αυτόν, έχουν ηλίθιες ιδέες».

5 – Ο ένας από τους δυο Δράστες είχε ένα αντίτυπο του χιτλερικού βιβλίου ο Αγών μου.

Πραγματοποιήθηκαν ήδη έρευνες στα σπίτια των δύο Δραστών : του δράστη του χαστουκιού και ενός «φίλου» που τον συνόδευε, που τράβηξε το σχετικό βίντεο και το μετέδωσε απευθείας στα κοινωνικά δίκτυα. Στο σπίτι λοιπόν αυτού του «φίλου», οι ερευνητές βρήκαν αρκετά πυροβόλα όπλα και ένα αντίτυπο του βιβλίου του Χίτλερ «Ο Αγών μου» (Mein Kampf), όπως μετέδωσε στο κανάλι CNews την Τετάρτη το πρωί μια πηγή εξοικειωμένη με το εν λόγω θέμα.

6 – Ο Δράστης του χαστουκιού σπούδασε για την θανατοπραξία. Περί τίνος πρόκειται ;

Σύμφωνα με τον «φίλο» που ανέφερε το AFP, ο επιτεθείς στον Μακρόν κάνει διάφορες μικρο-δουλειές για να ζήσει αφού ξεκίνησε, χωρίς να τις ολοκληρώσει, σπουδές για την  θανατοπραξία (thanatopraxie). Πρόκειται για την επιστήμη που επιτρέπει τη διατήρηση των σωμάτων των νεκρών ανθρώπων από τη φυσική αποσύνθεσή τους. Συγκεκριμένα, οι σπουδές για την θανατοπραξία καθιστούν γενικά δυνατή την εργασία για τις επιχειρήσεις κηδειών και ενίοτε για τις αυτοδιοικητικές ή νοσοκομειακές υπηρεσίες. Το εθνικό πτυχίο θανατοπραξίας αναγνωρίζεται από το γαλλικό Υπουργείο Υγείας.

Επί του ψηφιακού Πιεστηρίου

Ο Δράστης Damien Tarel του χαστουκιού στον Εμμανουέλ Μακρόν καταδικάστηκε σε 18μηνη φυλάκιση, εκ της οποίας οι 4 μήνες δίχως αναστολή, για αυτό και φυλακίστηκε, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le journal du dimanche στις 10-6-2021. Ο 28χρονος θα στερηθεί  επίσης τα αστικά του δικαιώματα για 3 χρόνια, του απαγορεύτηκε να κατέχει δημόσιο αξίωμα αιωνίως και κατοχή όπλων για 5 χρόνια. Τέλος, θα πρέπει να υποβληθεί σε ψυχολογική παρακολούθηση.

Ο καταδικασθείς παραδέχτηκε ότι «έπληξε τον αρχηγό του κράτους και εκστόμισε λόγια για να καταγγείλει την πολιτική». Κοντά, σύμφωνα με τον ίδιο, στο «κίνημα των κίτρινων γιλέκων» και πρεσβεύοντας «παραδοσιακές πολιτικές πεποιθήσεις της Δεξιάς ή της Υπερ-Δεξιάς», δίχως να είναι «μέλος κανενός κόμματος ή ακτιβισμού», ισχυρίστηκε ότι «ενήργησε ενστικτωδώς και χωρίς σκέψη » για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του » .

Συλληφθείς μαζί του, ο σύντροφός του Arthur C. θα κληθεί ενώπιον της δικαιοσύνης προς το τέλος του δεύτερου εξαμήνου του 2022 για να απαντήσει σχετικά : με «τα αδικήματα για παράνομη κατοχή όπλων» που βρέθηκαν στο σπίτι του.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα