Ο Τσίπρας δεν μπορεί να αλλάξει.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι θα αλλάξει το κόμμα του και θα το προσαρμόσει, προφαώς, στα νέα δεδομένα αλλά  δεν νομίζω πως έχει τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου (δεν λέω ηγέτη γιατί δεν είναι) που μπορεί να το κάνει.

Ο Τσίπρας εξέφρασε μια εποχή. Την εποχή της καρδιάς της κρίσης όταν, ήταν λογικό να καταλάβει τον κόσμο ένας μηδενισμός.

Αυτό εξέφρασε ο Τσίπρας, αλλά αυτή η εποχή παρέρχεται.

Η Ελλάδα γύρισε σελίδα.

Με πόνο και αίμα αλλά η σελίδα γύρισε.

Κάθε πολιτικό είδος αντιστοιχεί σε μια εποχή με έντονα χαρακτηριστικά.

Ο Τσώρτσιλ θεωρήθηκε ο πατέρας της νίκης στον Β!Π.Π. Αλλά στις εκλογές που έγιναν, μόλις ο πόλεμος τελείωσε, έχασε.

Ο Ανδρέας εξέφρασε την μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Θέλουμε δεν θέλουμε, ο πολιτικός μηδενισμός βρήκε τον καλύτερο εκφραστή του στο πρόσωπο του Τσίπρα.

Ο Συριζα δύσκολα θα κρατήσει το ποσοστό που πήρε στις εκλογές.

Χρειάζεται να αρχίσει να διαμορφώνεται ένα νέο πολιτικό κόμμα.

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λακωνικη και σοφη -ως σαφης-η διαπιστωση σας αγαπητες Ανιχνευσεις.
    Οχι μονο ο κ. Τσιπρας και οι περι αυτον εξεφρασαν το ”μπιμπ” του αντιμνημονιακου κρεσεντου , οταν στην Πορτογαλια και την Κυπρο τα βρηκαν αμεσως οι πολιτικες δυναμεις -το ιδιο μπορουσε να συμβει αν δεν γινονταν οι εκλογες της 20ης Σεπρτεμβριου του 2015, τοτε που η Ν.Δ με τον κ. Μειμαρακη ευνοουσε την συγκυβερνηση -.
    Ο κ.Τσιπρας ως ”απαιχτος, ναρκισιστης και μακιαβελιστης- ειναι αδυνατον να υπαχθει σε συλλογικες ηγεσιες , η, πολλους ”πρωθυπουργησιμους” -οπως ειχε το ΠΑΣΟΚ επι κ. Σημιτη -,γιαυτο επιβαλλεται να αναζητηθει λαμπερη .μορφωμενη και φωτισμενη προσωπικοτητα , χωρις προυπηρεσια στην ΚΝΕ , για να ηγηθει ενος νεου πολιτικου φορεα φιλοδυτικου, φιλοευρωπαιου και πατριωτικου , που γνωριζει οτι το Ιλιντεν εγινε και ειναι για τους Σλαβοσκοπιανους και τους Βουλγαρους εθνικη γιορτη , για να μας παρουν την Μακεδονια απο το 1903.
    Υπαρχουν ,ως γνωστον οι διαττοντες αστερες και τετοιος ηταν και ο κ. Τσιπρας , εκτος αν γινει απο ”Σαυλος Παυλος” για το καλο της Ελλαδος , που προωρισται να ζησει και θα ζησει.

  2. Τα πράγματα είναι απλά.

    Αν ο Μητσοτάκης με μια έξυπνη χαμηλών τόνων διακυβέρνηση πετύχει (έστω και μερικώς), αυτό θα αποσυντονίσει τον ακατανόμαστο ο οποίος ενδυναμώνεται μόνο μέσα από πόλωση, διχασμό, ντουντούκες και συνθήματα. Σε αυτήν την περίπτωση ο Σύριζα δε θα χάσει μόνο τις επόμενες εκλογές, αλλά και τις μεθεπόμενες (ιδίως αν ψηφίσει και ο απόδημος μορφωμένος κόσμος). Τότε θεωρώ ότι ο καταληψίας θα εξαφανιστεί πραγματικά και το ρόλο του θα αναλάβει ο Μπαρουφάκης. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι το Μέρα25 βρίσκεται στην κατηγορία flash party (όπως το Ποτάμι που στέρεψε γρήγορα, δυστυχώς).

    Αν αντίθετα αποτύχει ο Μητσοτάκης (για τον οποιοδήποτε λόγο), τότε θα έχουμε Σύριζα για πολλές 4ετίες μια και η μετάλλαξή του σε ΠΑΣΟΚ θα είναι πλήρης, μια και θα έχει καταπιεί στο μεταξύ και το προσωπικό όχημα της Φώφης. Εντάξει ένα μικρό κομμάτι από το ΚΙΝΑΛ θα τσιμπήσει και η ΝΔ, σε κάθε περίπτωση όμως ο θάνατος για το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει (να το δω και να μην το πιστέψω).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα