Ο Τζιμ Μάτις στη Μ.Ανατολή με την ιδιότητα του επικεφαλής του Πενταγώνου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις έφθασε σήμερα (Σάββατο) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αφότου ανέλαβε καθήκοντα ως επικεφαλής του Πενταγώνου, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Τζιμ Μάτις, στρατηγός εν αποστρατεία που πολέμησε στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, γνωρίζει καλά την περιοχή την οποία επισκεπτόταν όταν ήταν επικεφαλής στη Centcom, τη διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.

Ο Αμερικανός υπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο του Άμπου Ντάμπι, σεϊχη Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ αλ Ναχγιάν και τον υπουργό Άμυνας Μοχάμεντ αλ Μπαουάρντι.

Το Πεντάγωνο δεν έχει δώσει προς το παρόν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την επίσκεψη που πραγματοποιείται μετά τα ταξίδια αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες και το Μόναχο, όπου ο Μάτις συμμετείχε σε διεθνείς διασκέψεις.

Τα ΗΑΕ θεωρούνται σύμμαχος κλειδί στην περιοχή στους κόλπους του διεθνούς συνασπισμού υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ, που μάχεται εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ.

Η πλειονότητα των σουνιτικών μοναρχιών του Κόλπου, που ένιωσε απογοήτευση από την πολιτική ανοίγματος προς το σιιτικό Ιράν εκ μέρους της κυβέρνησης Ομπάμα, δεν κρύβει την ανησυχία της για την ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή της Ισλαμικής Δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή, ιδίως μετά την επίτευξη το 2015 της συμφωνίας για τα πυρηνικά μεταξύ της διεθνούς κοινότητας και της Τεχεράνης.

Από την πλευρά του ο νέος επικεφαλής του Πενταγώνου περιέγραψε το Ιράν ως το «μεγαλύτερο κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία στον κόσμο».

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα