Ο Ταγίπ στην Αθήνα με τους …S-400: Τούρκος πρόεδρος στην Ελλάδα μετά από 65 χρόνια με

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Δ),ο.ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR NOVEMBER 2, 2017

Ο πρώτος Τούρκος Πρόεδρος που θα επισκεφτεί την Ελλάδα μετά από 65 χρόνια θα είναι ο Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο ο οποίος ασχολείται σήμερα με την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα. Την Αθήνα είχε επισκεφτεί τελευταία φορά το 1952 ο τότε Τούρκος Πρόεδρος Τζελάλ Μπαγιάρ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το πρώτο βήμα της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα έγινε με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιλντιρίμ στην Αθήνα τον περασμένο Ιούνιο. Ο Έλληνας πρόεδρος Προκόπη Παυλόπουλος είχε τότε απευθύνει πρόσκληση στον Τούρκο ομόλογό του.

Το δεύτερο βήμα ήταν η επίσκεψη στην Άγκυρα του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά ο οποίος επέδωσε και την επίσημη πρόσκληση. Στη συνέχεια ο Έλληνας ΥΠΕΞ έκανε γνωστό ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε αποδεκτή την πρόσκληση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι Ερντογάν και Παυλόπουλος αναμένεται να υπογράψουν ένα πρωτόκολλο ή μία συμφωνία φιλίας.

ΤΟΥΡΚΙΑ Κωνσταντινούπολη 02/11/2017 17:13 Η Άγκυρα αγόρασε το εξελιγμένο αντιπυραυλικό σύστημα S-400 από τη Ρωσία

Η Ρωσία πούλησε το ανεπτυγμένο της αντιπυραυλικό σύστημα S-400 στην Τουρκία προς περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec Σεργκέι Σεμέζοφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, και Ρωσίας έχει προκαλέσει ανησυχία στις ΗΠΑ. Αρχικά η Άγκυρα είχε συνάψει ένα συμβόλαιο αξίας 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Κίνα για να αγοράσει ένα αντιπυραυλικό σύστημα από το Πεκίνο το 2013, όμως δύο χρόνια αργότερα ακύρωσε τη συμφωνία, λέγοντας ότι θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη δικού της συστήματος.

02/11/2017 11:09 ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters Μόσχα, Russian Federation

Πηγή: Ο Ταγίπ στην Αθήνα με τους …S-400: Τούρκος πρόεδρος στην Ελλάδα μετά από 65 χρόνια με http://mignatiou.com/2017/11/tourkos-proedros-stin-ellada-meta-apo-65-chronia-o-erntogan-erchete-stin-athina/

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. …αναμένεται να υπογράψουν ένα πρωτόκολλο ή μία συμφωνία φιλίας….

    Ακούσαμε τα καλά λόγια για την Τουρκία από τον Τσίπρα στις ΗΠΑ, εκεί που ωρύονται εναντίον της, και στην ΕΕ αλλά είναι μόνον αυτά?
    Αυτή την στιγμή ο μόνος σύμμαχος της Τουρκίας είναι η Ελλάδα.
    Έχει τ α πλέον ασφαλή σύνορα με την Ελλάδα και την πλέον ευνοϊκή συμπεριφορά απέναντί της διεθνώς.
    Η Τουρκία απομονωμένη απ όλους βρίσκει συμπαραστάτη τον Κοτζιά.
    Ίσως η πιο έξυπνη αγορά υπερόπλων για την άμυνα μας.
    Ίδωμεν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα