Ο Ταγίπ προκαλεί την τύχη του: Οι Κούρδοι τον κατηγορούν ότι θέτει τέρμα στη Δημοκρατία στην Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Η Άγκυρα κάλεσε για εξηγήσεις τον Αμερικανό πρέσβη, ενώ ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι στηρίζουν τρομοκράτες», σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph, (κείμενο Campbell MacDiarmid).

Οι Κούρδοι πολιτικοί στην Τουρκία κατηγόρησαν τον Ταγίπ Ερντογάν ότι κυβερνά τη χώρα σαν δικτάτορας.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στον εντοπισμό 13 πτωμάτων τούρκων αιχμαλώτων στο βόρειο Ιράκ, στο κύμα συλλήψεων στην Τουρκία ατόμων που κατηγορούνται για δεσμούς με το PKK και στην αντιπαράθεση που προέκυψε μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.

Και αυτό επειδή η αρχική δήλωση της Ουάσιγκτον απέφυγε να υιοθετήσει τον ισχυρισμό ότι για τους θανάτους ευθύνεται το PKK, γεγονός που προκάλεσε την οργή του προέδρου Erdogan. Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις Erdogan αναμένεται να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των δύο χωρών.

Η οργή του Erdogan στράφηκε και προς το φιλοκουρδικό κόμμα HDP. Μέλη του κόμματος είναι μεταξύ των 718 ατόμων που συνελήφθησαν σε 40 πόλεις της Τουρκίας για δεσμούς με το PKK.

Ο βουλευτής του HDP Garo Paylan είπε ότι περίπου 150 μέλη του κόμματος συνελήφθησαν μέσα σε μια νύχτα. Ο ίδιος δήλωσε στην Telegraph ότι οι συλλήψεις αποτελούν εν μέρει αντίδραση της «πληγωμένης υπερηφάνειας» της Τουρκίας που απέτυχε να διασώσει τους αιχμάλωτους κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής της επιχείρησης στο βόρειο Ιράκ αλλά και επίθεση κατά της δημοκρατίας.

«Στόχος του Erdogan είναι να θέσει τέρμα στις ελπίδες για μια ειρηνική διαδικασία ή δημοκρατική λύση στο κουρδικό ζήτημα και να θέσει τέρμα στη δημοκρατία στην Τουρκία», δήλωσε ο Paylan. Η κυβέρνηση Erdogan έχει στοχοποιήσει το HDP την τελευταία πενταετία και το κατηγορεί για δεσμούς με το PKK. Πάνω από 10.000 μέλη του κόμματος έχουν φυλακιστεί.

«Αν μπορέσουν να φυλακίσουν χιλιάδες ακόμη, τότε το HDP δεν θα μπορεί να λειτουργήσει», είπε ο Paylan και πρόσθεσε: «ο πρόεδρος Erdogan θέλει να κυβερνά τη χώρα ως δικτάτορας για δεκαετίες και για αυτό χρειάζεται να διαλύσει όλους τους τουρκικούς θεσμούς».

FILE PHOTO: Διαδηλωτές στο Άμστερνταμ διαμαρτύρονται για την τουρκική εισβολή στη Συρία. Το πανό με τον Ταγίπ Ερντογάν-Χίτλερ τα λέει όλα. EPA, EVERT ELZINGA

ΠΗΓΗ: Telegraph, Campbell MacDiarmid – Turkey arrests hundreds ‘linked to PKK’ after 13 Kurdish guerrilla captives killed

Ο Ταγίπ προκαλεί την τύχη του: Οι Κούρδοι τον κατηγορούν ότι θέτει τέρμα στη Δημοκρατία στην Τουρκία

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα