Ο συριακός στρατός αρνείται ότι εξαπέλυσε επίθεση με τοξικό αέριο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Οι αντάρτες είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν τοξικά αέρια εναντίον αμάχων»

Ο συριακός στρατός αρνείται ότι εξαπέλυσε επίθεση με τοξικό αέριο
 Αρνήθηκε σήμερα τις πληροφορίες ότι ο στρατός εξαπέλυσε επίθεση με τοξικό αέριο εναντίον περιοχής που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, υψηλόβαθμος αξιωματικός του συριακού στρατού.

«Αυτό δεν συνέβη και δεν θα συμβεί ποτέ, ούτε τώρα και ούτε πριν», δήλωσε ο αξιωματικός του στρατού στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως πολεμικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν σφοδρές αεροπορικές επιδρομές στην υπό τον έλεγχο των ανταρτών πόλη Χαν Σεϊχούν στην ύπαιθρο της επαρχίας Ιντλίμπ, σκοτώνοντας 58 ανθρώπους, κυρίως αμάχους.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τη συριακή Πολεμική Αεροπορία ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όμως ο υψηλόβαθμος σύρος αξιωματικός, που ζήτησε να μην κατονομασθεί, είπε πως οι αντάρτες είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν τοξικά αέρια εναντίον αμάχων για να ενοχοποιήσουν τον συριακό στρατό.

Ο αξιωματικός υποστήριξε επίσης πως οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν πως στην Ιντλίμπ ανατινάχθηκε μια αποθήκη χημικών όπλων που ανήκει στους αντάρτες.

Στο μεταξύ, άλλοι ακτιβιστές δήλωσαν πως πύραυλος έπληξε το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν τραυματίες της επίθεσης από τις αεροπορικές επιδρομές στο Χαν Σεϊχούν.

newsbeast.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα