Ο στρατός κατοχής θα εκδιωχθεί από την Κύπρο, είτε με το καλό είτε με…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Του Σάββα Καλεντερίδη

Ποια πολιτική πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, για να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο Κυπριακό

Το Κυπριακό έχει φθάσει σε τραγικό αδιέξοδο. Η Τουρκία, που έχει μελετήσει ενδελεχώς τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το διεθνές σύστημα, έχει βάλει ως στόχο να ελέγξει το σύνολο του νησιού.

Το σχέδιό της είναι το εξής:

Η Άγκυρα, αφού διαπίστωσε ότι η Ελλάδα, η Κυπριακή Δημοκρατία και η διεθνής κοινότητα, ήτοι ΟΗΕ, Ε.Ε., ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ρωσία, έχουν αποδεχτεί τη διχοτόμηση και επιδιώκουν μία λύση στο πλαίσιο της δικοινοτικής – διζωνικής ομοσπονδίας, μια λύση που νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής, έκανε ένα βήμα παραπέρα.

Υιοθέτησε την πολιτική των δύο ανεξάρτητων, κυρίαρχων ισότιμων κρατών στην Κύπρο.

Τι σημαίνει αυτό;

Να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος ως ισότιμο με το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας και στη συνέχεια, αφού εφασφαλίσει τα κέρδη από την αναγνώριση του κράτους των κατεχομένων εδαφών, να δεχτεί συζήτηση για μια λύση συνομοσπονδιακής μορφής, μέσω της οποίας θα ελέγξει ολόκληρο το νησί.

Και αφού εξασφαλίσει τον έλεγχο ολόκληρου του νησιού, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού του, κάτι που έχει αρχίσει ήδη, με την μεθοδευμένη αποστολή δεκάδων χιλιάδων αλλοδαπών μουσουλμάνων στην ελεύθερη Κύπρο.

Σε τελικό στάδιο, ο Κύπρος θα αφελληνιστεί και θα ελέγχεται εξ ολοκλλήρου από την Τουρκία.

Για όσους πιστεύουν ότι αυτό, δηλαδή η εθνοκάθαρση και η γενοκτονία των Ελλήνων της Κύπρου θα αποτραπεί με ψηφίσματα και λόγω των αντιδράσεων της διεθνούς κοινής γνώμης, είτε κοροϊδεύουν τον εαυτό τους ή όσους του ακούν, τους διαβάζουν και τους πιστεύουν.

Η Τουρκία μέσα σε τρια χρόνια που έχει καταλάβει με στρατό το κουρδικό καντόνι του Αφρίν, στην ΒΔ Συρία, με την άδεια της Ρωσίας και την ανοχή των ΗΠΑ και της Γερμανίας, έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου και συνεχίζει την εθνοκάθαρση, εναντίον των κατοίκων του καντονιού.

Ο πληθυσμός του καντονιού του Αφρίν μέχρι το 2018, αποτελούνταν κατά 95% από Κούρδους. Σήμερα, το ποσοστό των Κούρδων κατοίκων έχει πέσει κάτω από το 20%, ενώ ο τουρκικός στρατός και το τουρκικό κράτος εγκαθιστούν στην περιοχή πληθυσμούς φιλικούς προς την Τουρκία, ενώ ταυτοχρόνως προχωρούν στο εκτουρκισμό όλων των κατοίκων, δια της παιδείας και της έντονης προπαγάνδας.

Τα ίδια θα κάνουν και στην Κύπρο, όταν θα έχουν πετύχει την αναγνώριση του ψευδοκράτους, ως ισότιμου κράτους με την Κυπριακή Δημοκρατία, και όταν πετύχουν στη συνέχεια λύση συνομοσπονδίας, δια της οποίας θα ελέγξουν ολόκληρο το νησί.

Τότε θα ακολουθήσει η γενοκτονία και η εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Κύπρου.

Αυτό είναι το σχέδιο της Τουρκίας.

Και για να μην έχουμε καμία αμφιβολία, προσφάτως φρόντισαν να μας προετοιμάσουν σχετικά, όταν ο Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Φουάτ Οκτάι, τις 7 Ιουλίου 2021, ισχυρίστηκε ότι η 20η Ιουλίου είναι μια επέτειος κατά την οποία «οι Τ/κ ελευθερώθηκαν», ενώ πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι της Κύπρου έχουν μια ιστορία αιώνων στο νησί και είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του νησιού.

Στη συνέχεια μάλιστα είπε ότι οι «εισβολείς» (Ελλάδα και Ε/κ) προσπαθούν τώρα να αλλάξουν τις πραγματικότητες αλλά δεν θα πετύχουν. Ο Οκτάι ανέφερε ότι η ίδια πλεύση των Τ/κ και της Τουρκίας στο θέμα των δύο κρατών είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην διεθνή κοινότητα.

Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση στο νησί και πρέπει να το αντιληφθούμε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει επί τα βελτίω, αν δεν αλλάξει η παραμετροποίηση του ζητήματος.

Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει πολιτική στο Κυπριακό, όσο είναι καιρός.

Ας δούμε ένα σενάριο εργασίας.

Πρωθυπουργός της Ελλάδας: «Η πολιτική της Ελλάδας στο Κυπριακό αλλάζει. Στόχος μας είναι ο στρατός κατοχής να εκδιωχθεί από τα κατεχόμενα. Είτε με το καλό, είτε με τη βία. Οι αγγλικές βάσεις, να φύγουν από την Κύπρο. Στόχος μας είναι μια ελεύθερη Κύπρος, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις και ξένα στρατεύματα, ένα πραγματικά ανεξάρτητο κράτος, στο οποίο οι όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκεύματος, θα ζουν σε καθεστώς πλήρους ασφάλειας και ελευθερίας».

Επαναλαμβάνουμε, είναι ένα σενάριο, ελπίζουμε όχι επιστημονικής φαντασίας, το οποίο, κατά την άποψή μας, είναι και ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η καταστροφή και η πλήρης τουρκοποίηση της Κύπρου, όπως την περιγράψαμε παραπάνω.

Επίσης, είναι ο μόνος τρόπος να αφαιρεθεί από την Τουρκία η πρωτοβουλία των κινήσεων, που της επιτρέπει η παρουσία του στρατού κατοχής στο νησί, αφού θα αρχίσει να την απασχολεί το ενδεχόμενο να πεταχτούν οι Τούρκοι στρατιώτες στη θάλασσα, αν δεν δεχτεί η Άγκυρα να τους αποσύρει με το καλό.

Όσο για το καθαρά επιχειρησιακό του θέματος, να τονίσουμε ότι αυτός που πρέπει να νοιώθει ανασφαλής στο νησί είναι ο στρατός κατοχής και όχι η εθνική φρουρά.

Ακόμα και ένας λοχίας θα μπορούσε να μελετήσει τον χάρτη και να διαπιστώσει ότι ο στρατός κατοχής δεν μπορεί να αναπτύξει μια ικανοποιητική γραμμή άμυνας στα κατεχόμενα, λόγω της ιδιαιτερότητας του εδάφους και λόγω έλειψης βάθους.

Επίσης, ακόμα και ένας λοχίας γνωρίζει ότι το σύνολο των κατεχομένων είναι στο βεληνεκές του πυροβολικού της Εθνικής Φρουράς.

Στο βεληνεκές των πυροβόλων αλλά και των αντιπλοϊκών βλημάτων των συστοιχιών EXOCET της Εθνικής Φρουράς βρίσκονται επίσης και οι ακτές απόβασης, στις οποίες θα μπορούσε να αποβιβάσει ενισχύσεις η Τουρκία.

Με άλλα λόγια, αν εξασφαλιστεί η ισορροπία στον αέρα, με τα νέα αεροσκάφη που προμηθεύεται η Ελλάδα, και η ισορροπία στη θάλασσα, με τις νέες φρεγάτες ανοικτής θαλάσσης που θα προμηθευτεί το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, τότε ο στρατός κατοχής δεν θα πρέπει να κοιμάται ήσυχος τα βράδυα στην Κύπρο.

Επίσης, λυθεί πραγματικά το Κυπριακό και να αποτραπούν εκτρωματικές λύσεις που προετοιμάζονται σε διάφορα κέντρα, λύσεις που παραβιάζουν τα δικαιώματα και των Ελλήνων και των Τούρκων της Κύπρου.

Αυτή είναι η μοναδική περίπτωση να επιτευχθεί μια βιώσιμη δημοκρατική λύση στην Κύπρο.
Ελεύθερο ανεξάρτητο κράτος, κανονικό κράτος και όχι έκτρωμα, όπως αυτό που πρόεβλεπε το σχέδιο Ανάν, χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις, με δική του εθνική άμυνας, με τους πολίτες του να έχουν ισότιμη ψήφο ως άτομα και όχι ως κοινότητες, και να ζουν όλοι πάνω στο νησί ελεύθεροι και με πλήρη δικαιώματα, ανεξαρτήτως εθνότητας και θρησκείας.

Αυτή είναι η πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα στο Κυπριακό, αν δεν θέλει να δει τον Ελληνισμό της Κύπρου να υφίσταται εθνικάθαρση και γενοκτονία.

infognomonpolitics.gr

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο στρατός κατοχής θα εκδιωχθεί από την Κύπρο, είτε με το καλό είτε με…

    Ποια πολιτική πρέπει να…

    ΘΑ ή (πάλι) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ; …Κρίμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα