Ο Γερμανός καγκελάριος Ο.Σολτς, έρχεται στις 27 Οκτωβρίου στην Αθήνα και στις αποσκευές του έχει και εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία θα ζητήσει υπογραφή. Ένα απ ΄ αυτά είναι το παντελώς αχρείαστο για την Ελλάδα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού αρμάτων μάχης Leopard! Κόστος; Μόλις…2 δις ευρώ!!!

Το ΓΕΣ έχει την άποψη ότι ο εκσυγχρονισμός αυτού του κόστους δεν είναι απαραίτητος και αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας. Ωστόσο φαίνεται ότι στο ΓΕΕΘΑ έχουν άλλη οπτική γωνία και αναζητούν από που θα βρουν τα λεφτά!

Για το πρόγραμμα των 2 δις έχουμε γράψει πάμπολλες φορές όπως και για την απαξιωτική συμπεριφορά εκπροσώπων των Γερμανών μέσα στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, όταν είχαν απαιτήσει την υλοποίηση του προγράμματος. Παρόλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι είναι αδύναμη να πει όχι ακόμη και στα αυτονόητα και δεν αποκλείεται να φορτώσει στους πολίτες ακόμη 2 δις για ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που δεν χρειάζεται!

https://www.militaire.gr/o-solts-erchetai-stin-athina-kai-prepei-na-toy-dosoyme-2-dis-gia-achreiasto-eksygchronismo-armaton/