Ο Σλαβόι Ζίζεκ επαινεί τον Βαρουφάκη και «θάβει» τον ΣΥΡΙΖΑ -Οι δηλώσεις του

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -


Ο νεο-κομμουνιστής διανοητής Σλαβόι Ζίζεκ
Ο Σλαβόι Ζίζεκ έδωσε συνέντευξη στα «Νέα» και στον Δημήτρη Ν. Μανιάτη και δήλωσε φαν του Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά όχι και του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν είναι πια ριζοσπαστικός, όπως είπε.

Ο 72χρονος διανοητής, σλοβενικής καταγωγής, οπαδός μιας «νέας κομμουνιστικής σκέψης» κατά δήλωσή του, και αντι-ευρωπαϊστής, εμφανώς τάσσεται υπέρ κ. Βαρουφάκη, τον οποίο ξέρει 10 χρόνια και τον οποίο επιχείρησε να περιγράψει ως κάποιον που ήξερε τι έκανε το 2015:

«Ο Γιάνης με έπεισε τότε ότι αν η Ελλάδα πήγαινε σε Grexit, με ευθύνη της ΕΕ, θα κατέρρεε οικονομικά (και ανθρωπιστικά), και πως ο ίδιος δεν θα ήθελε να είναι η αιτία για κάτι τέτοιο. Την ίδια ώρα όμως δεν ήθελε να συνθηκολογήσει με τους Ευρωπαίους. Αυτό δεν ξέρω πόσο ρεαλιστικό είναι, έδειξε όμως πως έχει έναν τρίτο δρόμο στο μυαλό του», είπε.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν ξέρω πολλά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην καλύτερη στιγμή του πάντως εξέφρασε πολλών ειδών κινήματα. Από την ώρα όμως που συνθηκολόγησε με την ΕΕ έχασε αυτά τα κινήματα, τα δίκτυα ανθρώπων. Σήμερα για μένα ένα παράξενο φαινόμενο ήταν το πρόσφατο των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία. Δεν μεταφράστηκε σε μια κλασική πολιτική δύναμη. Εχουμε σήμερα νομίζω μια απόσταση μεταξύ του κόσμου και των πολιτικών αναπαραστάσεων. Δείτε ας πούμε το κίνημα των Ποδέμος. Ηταν ένα δημοφιλές και ενθουσιώδες κίνημα που γρήγορα μετεξελίχθηκε σε ένα μετριοπαθές σοσιαλδημοκρατικό ρεύμα. Εχουμε σήμερα αυτή την αδυναμία. Να μετατραπεί η δυσαρέσκεια του κόσμου σε πολιτική δύναμη. Αυτό έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ: έφυγε από τα κινήματα, έγινε κλασική δύναμη. Δεν είναι κακό αυτό, μπορεί να είσαι ένα σοβαρό παραδοσιακό κόμμα. Δεν είναι όμως επαρκές για τα διακυβεύματα της σημερινής κρίσης», είπε, μεταξύ άλλων, στα «Νέα».
Πηγή: iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα