Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έκλεισε την πόρτα στο Ισραήλ για αγωγό φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας: «Δεν το συζητάμε»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ως ηγέτης όλου του μουσουλμανικού κόσμου, θέλει να εμφανιστεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς διέψευσε ουσιαστικά τις πληροφορίες περί δημιουργία κοινού αγωγού με το Ισραήλ, για τη μεταφορά του φ.α. μέσα από το έδαφος της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα ετοιμάζει ολομέτωπη «ενεργειακή επίθεση» κατά του Ισραήλ, καθώς επιχειρεί να μπλοκάρει κάθε οδό μεταφοράς του ισραηλινού αλλά και του κυπριακού φ.α. τόσο από την Τουρκία, όσο και από τον σχεδιαζόμενο ευρωμεσογειακό αγωγό, τον οποίο μπλοκάρει στην πράξη μέσω της συμφωνίας με την Τρίπολη της Λιβύης.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα  περί αναθέρμανσης του διαλόγου και σεναρίου τουρκο-ισραηλινού αγωγού  χωρίς να διαψεύσει αλλά ούτε και να επιβεβαιώσει τις φήμες, αφήνοντας το θέμα μετέωρο, αλλά λέγοντας κατ΄ουσίαν ότι δεν έχει τίποτα να συζητήσει επ΄αυτού.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους  για το συγκεκριμένο ζήτημα και τα όσα κυκλοφορούν ως επίσημοι και ανεπίσημοι ψίθυροι τις τελευταίες μέρες, απάντησε :

“Το θέμα του Ισραήλ δεν είναι στην ατζέντα μας. Αφού δεν είναι στην ατζέντα μας δεν έχουμε  κάτι να προσθέσουμε επί του θέματος.”

Την πληροφορία για τα όσα είπε ο Ερντογάν αναφέρει και στο twitter του ο ίδιος Ισραηλινός δημοσιογράφος Amichai Stein, o oποίος πριν από 2 μέρες είχε δημοσίευσε την πληροφορία  ότι αξιωματούχοι του Ισραήλ δηλώνουν ότι είναι ανοιχτοί στη διαπραγμάτευση με βάση την τουρκική πρόταση περί κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου από Ισραήλ προς  Τουρκία, σε περίπτωση που «οι Τούρκοι είναι σοβαροί»».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με κυπριακή εφημερίδα το Τελ Αβίβ διαβεβαίωσε την Λευκωσία ότι δεν αλλάζουν οι σχεδιασμοί του Ισραήλ σχετικά με την κατασκευή του αγωγού East Med και δεν τίθεται θέμα δημιουργίας αγωγού προς την Τουρκία.

Amichai Stein

@AmichaiStein1

Yusuf Erim@YusufErim79

Turkish President on talks with Israel regarding eastern Mediterranean:

“The topic of Israel is not on our agenda up till now. Since it’s not on our agenda, it would be meaningless to bring this issue up.”

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Amichai Stein
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/830238_o-rterntogan-ekleise-tin-porta-sto-israil-gia-agogo-fysikoy-aerioy
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα