Ο Ράμα μεταφέρει τις ευθύνες στα Σκόπια για την άρνηση των Βρυξελλών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -


Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Luigi Di Maio έφτασε στα Τίρανα σήμερα για να λάβει μέρος σε μια στρογγυλή τράπεζα που διοργάνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης.

Η απόφαση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ να μην δώσει στην Αλβανία ημερομηνία για να πάει στην πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη, αναφέρει ο πρωθυπουργός, φέρεται ως συνέπεια του αδιέξοδο μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Στη δήλωση για τα μέσα ενημέρωσης μετά τη συνάντηση, σήμερα, με  τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών, ο Αλβανός Πρωθυπουργός, για άλλη μια φορά, επεδίωξε να βρει άλλους ενόχους παρά το γεγονός ότι οι Βρυξέλλες ζήτησαν από την Αλβανία να κάνει το Σύνταγμα λειτουργικό, να ρυθμίσει τον νόμο για τα μέσα ενημέρωσης και να περιμένει την εφαρμογή του Εκλογικού Κώδικα πριν από την διακυβερνητική σύσκεψη.

«Όπως είπα και πριν, η Ιταλία, χάρη στη σύνδεσή της με την Αλβανία, είναι κοντά μας, όπως και η ΕΕ κοντά στα Δυτικά Βαλκάνια. Σήμερα συζητήσαμε με τον υπουργό για το θέμα της συνεργασίας, καθώς πριν από 10 χρόνια όπως σήμερα, έχει υπογραφεί η στρατηγική συνεργασία Αλβανίας-Ιταλίας.

Θέλουμε να προωθήσουμε τον διάλογο επί των  θεμάτων συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με το επενδυτικό σχέδιο για τα Βαλκάνια, τις μεταφορές και τις υποδομές και την ενέργεια και την ψηφιοποίηση.

Η Ιταλία έχει τη θέληση να είναι μαζί μας. Αργά ή γρήγορα θα εντοπίσουμε στρατηγικούς εταίρους σε αυτό το μονοπάτι. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό, που δεσμεύεται όχι μόνο πολιτικά αλλά και προσωπικά να συνεχίσει να είναι σπουδαίος υποστηρικτής της ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ».

Εν τω μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, υποσχέθηκε στους Αλβανούς ότι θα κάνει τα πάντα για να πείσει τις σκεπτικιστικές χώρες.

«Η Ιταλία ήταν πάντα κοντά στην Αλβανία στην πορεία προς την ένταξη στην ΕΕ και υποστηρίζει σθεναρά την οδό των θαρραλέων εσωτερικών μεταρρυθμίσεων που ανέλαβαν τα Τίρανα σε αυτό το θέμα. Πρέπει να εργαστούμε για τη σύγκληση της πρώτης διακυβερνητικής διάσκεψης για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία. Παρά την αδυναμία αυτή την εβδομάδα, παραμένουμε αποφασισμένοι να επιτύχουμε τους στόχους μας εντός της ΕΕ για να ξεκινήσουμε το συνέδριο».

Η Αλβανία και η Ιταλία συμφώνησαν να συστήσουν μια κοινή οικονομική επιτροπή για επενδύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Νωρίτερα σε μια στρογγυλή τράπεζα για την καταπολέμηση της διαφθοράς με την υπουργό Δικαιοσύνης  Ετίλντα Γκιονάι, ο Ιταλός επικεφαλής της διπλωματίας ζήτησε την καταπολέμηση της διαφθοράς, καθώς σύμφωνα με αυτόν το φαινόμενο αποτρέπει τις ξένες επενδύσεις.

Ora News TV

http://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα