Ο Π.Παυλόπουλος δεν υπογράφει τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη – Γιατί δεν έκανε το ίδιο και με τη συμφωνία των Πρεσπών;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα αφήσει τα διατάγματα για τον ορισμό νέου Εισαγγελέα και Πρόεδρου του Αρείου Πάγου στο συρτάρι έως ότου τελειώσουν οι εκλογές και βγει η νέα κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλαδή δεν θα τα υπογράψει, θα τα αφήσει «ανενεργά», ακυρώνοντας στην πράξη την επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που αποφάσισε πρόωρα να επιλέξει νέα ηγεσία στη δικαιοσύνη, παρά τις αντιδράσεις. Με τη στάση της η Προεδρία της Δημοκρατίας θα δώσει τη δυνατότητα στην νέα κυβέρνηση να ορίσει τη νέα ηγεσία της δικαιοσύνης για τα επόμενα χρόνια.

Αυτή η απόφαση προκαλεί ερωτήματα και για τη στάση του ΠτΔ στη συμφωνία των Πρεσπών, αφού τότε, όπως και τώρα ήταν ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δρούσε χωρίς τη λαϊκή νομιμοποίηση.

Η άρνηση να υπογράψει αποδεικνύει πως αν υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος. Στις Πρέσπες μάλλον δεν υπήρχε… θέληση.

Η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, καθώς μια σοβαρή απόφαση της θα ακυρωθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη μη υπογραφή των διαταγμάτων θα αδειάσει την κυβέρνηση σε ένα μείζονος σημασίας θέμα, όπως η επιλογή της ηγεσίας της δικαιοσύνης.

Τα διατάγματα έχουν σταλεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας από καιρό, όμως σήμερα 30 Ιουνίου, λήγει η θητεία της ηγεσίας της δικαιοσύνης και φεύγουν λόγω συνταξιοδότησης η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας.

Ως την αποχώρηση τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσει ότι δεν επρόκειτο να υπογράψει, όπως είχε κάνει άλλωστε και το 2016, όταν είχε και τότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρόωρα, πριν φύγει η τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, επιλέξει ως νέα Εισαγγελέα την Ξένη Δημητρίου
www.pronews.gr/elliniki-politiki/proedria-dimokratias/784609_den-tha-ypograpsei-o-ppaylopoylos-tis-allages-sti

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πως η μη υπογραφη των Π.Δ. ορισμου των Προεδρου και Εισαγγελεως του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ απο τον κ. Παυλοπουλο συνδεθηκε με τη Συμφωνια των Πρεσπων , μονο οι κ.κ. Συριζοφυλακες και οι αυτοπρσδιοριζομενοι ως εθνοφυλακες μπορει να το συνδυασουν.
    Συγκρινονται ανομοια ,καλοι μου ανθρωποι;;;.
    Πως να αρνηθεις να υπογραψεις παραδεκτώς κατα το Συνταγμα ενα νόμο οταν εχει ψηφιστει με την απαιτουμενη πλειοψηφια στην Βουλη, οπως ηταν η Συμφωνια των Πρεσπων;;;.
    Και αν αυτο δεχθουμε να ισχυει οποτεδηποτε και για οποιονδηποτε Προεδρο Δημοκρατιας , γιατι αυτος να μη αρνειται να υπογραφει οποιουσδηποτε νόμους δεν αρεσει στην πλειοψηφια ,η,την μειοψηφια-ας πουμε σαν του Ρουβικωνα-;;;.
    Φυσικα στην αγορα και στην Ευρωπη και παντου στον κοσμο , όπου εχει πολυκομματικες Δημοκρατιες, θα ελεγαν γιαυτον τον Προεδρο την γνωστη φραση ”παει τρελαθηκε το αφεντικο”.
    Ο ικος μας ομως κ. Παυλοπουλος εχει σωας τας φρενας και τηρει το Συνταγμα και τις παραδοσεις της Δημοκρατιας και του Εθνους .
    Να ειναι καλα.

    • Και εσεις να εισαστε Προεδρος το ιδιο πραγμα θα κανατε.
      Δεν εχει και δεν θα ειχατε αλλη επιλογη.
      Αλλα τουτων δοθεντων γιατι ΚΑΙ επελεξε τις δυο κυριες ενωριτερα ΚΑΙ εστειλε και το Προεδρικο Διαταγμα αμεσως , ενω επρεπε η διαδικασια επιλογης να ξεκινησει σημερα -μετα την αφυπηρετηση των προηγουμενων απο χθες- και το σχετικο Διαταγμα να σταλει στη συνεχεια.
      Τωρα μαλλον θα καταγγειλει τον ”δεξιο” Προεδρο της Δημοκρατιας κ. Παυλοπουλο, γιατι μετα το ”κραξιμο” του απο τον Καραμανλη για την Συμφωνια των Πρεσπων και αυτο μαζι δεν καταπινεται απο τον ευκολοπιστο και προδομενο λαο.
      Ολα ”στραβα” του πηγαν τον Ιουνιο.
      Νεος ειναι γερός να ειναι .
      Στην ζωη δεν κερδιζεις παντα, οταν μαλιστα λες συνεχως αναληθειες και κατακρινεις ολους για ολα , λες και προ εσου κ. Τσιπρα το 2015 ηταν η Ελλαδα Μπιάφρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα