Ο «πόλεμος» πίσω από τη μετακίνηση Μέσι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ηταν 8 Μαρτίου 2017 όταν η Μπαρτσελόνα ισοπέδωνε με το εκκωφαντικό 6-1 την Παρί Σεν Ζερμέν για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ανατρέποντας το 4-0 του Παρισιού, κατακτώντας μια ανέλπιστη πρόκριση.

Λίγους μήνες μετά, στις 3 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς, η Παρί θα έπαιρνε τη… ρεβάνς. Με το «αστρονομικό» ποσό των 222 εκατ. ευρώ θα έκανε δικό της τον Νεϊμάρ, ο οποίος είχε σκοράρει δις εναντίον της το ντροπιαστικό εκείνο βράδυ.

Η φανέλα των Παριζιάνων, όμως, παρέμεινε «ελαφριά» και μακριά από τα μεγάλα ευρωπαϊκά τρόπαια, παρά τον πακτωλό δισ. που συνέχισε να δαπανά η αραβική ιδιοκτησία της ομάδας, εξοστρακίζοντας με το… αζημίωτο το Financial Fair Play.

Πριν από λίγους μήνες η Μπαρτσελόνα πόνταρε στο εγχείρημα της δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας (ΕΣΛ) και υπολόγισε ότι με τα κέρδη από το «πραξικόπημα» των ισχυρών ομάδων της Ευρώπης θα ολοκλήρωνε τις επαφές με τον Νεϊμάρ για τη μεγάλη επιστροφή.

Η κατάρρευση του σχεδίου έβγαλε την Παρί από τη θέση του αουτσάιντερ (θυμίζουμε ότι ο άξονας Παρί – Μπάγερν στήριξε την UEFA στη μη δημιουργία της ΕΣΛ), η οποία πέρασε στην αντεπίθεση κι όχι μόνο δεν «έχασε» τον Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα, αλλά έκανε δικό της –πριν από τον Μέσι– και τον αρχηγό της Ρεάλ, Σέρχιο Ράμος, διατηρώντας παράλληλα τον «κορμό» αστέρων της με Εμπαπέ, Ντι Μαρία και αφήνοντας τους «μπλαουγκράνα» στα οικονομικά προβλήματά τους και στη μεγάλη κόντρα με την ισπανική Λίγκα.

Η ομάδα του Αλ Κελαϊφί, πέραν του γαλαξία πρωτοκλασάτων παικτών που κατάφερε να συγκεντρώσει στο Παρίσι, έχει να επιδείξει έσοδα – μαμούθ που προέρχονται τόσο από χορηγίες εταιρειών του Κατάρ όσο και από τις πωλήσεις φανελών, κασκόλ και διαφόρων άλλων ειδών, οι οποίες ήδη έχουν εκτοξευθεί μετά την υπογραφή του Μέσι.

Τι λείπει πλέον από την πανάκριβη Παρί; Το πρώτο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα… καταφέρει να αποτύχει και φέτος;

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα