Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας προειδοποιεί για «παγωμένο χειμώνα» λόγω έλλειψης φυσικού αερίου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Υπάρχει η απειλή μιας τεράστιας ενεργειακής έκτακτης ανάγκης, ένα είδος τριχοτόμησης του φυσικού αερίου, που θα επηρεάσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Σέντερ, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής των Βαυαρών συντηρητικών (CSU), σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Welt τη Δευτέρα (4 Ιουλίου). [EPA-EFE/FILIP SINGER]

Η γερμανική κυβέρνηση δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένη για μια πιθανή μείωση του ρωσικού φυσικού αερίου, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, προειδοποιώντας παράλληλα για πιθανές ελλείψεις το χειμώνα.

«Υπάρχει η απειλή μιας τεράστιας ενεργειακής έκτακτης ανάγκης, ένα είδος τριχοτόμησης του φυσικού αερίου, που θα επηρεάσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Σέντερ, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής των Βαυαρών συντηρητικών (CSU), σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Welt τη Δευτέρα (4 Ιουλίου).

Η τριχοτόμηση του φυσικού αερίου αναφέρεται σε μια κατάσταση κατά την οποία δεν θα υπάρχει αρκετό φυσικό αέριο για όλα τα νοικοκυριά και τους οικονομικούς τομείς, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένοι κλάδοι της βιομηχανίας θα πρέπει να περιορίσουν την παραγωγή. «Υπάρχει ο κίνδυνος ενός παγωμένου χειμώνα», προειδοποίησε.

Ο Σέντερ επέκρινε την κυβέρνηση του Βερολίνου επειδή δεν εξασφάλισε αρκετά γρήγορα εναλλακτικές πηγές ενέργειας, προσθέτοντας ότι υπάρχει κίνδυνος η Ρωσία να αποσυνδέσει τη Γερμανία από τις προμήθειες φυσικού αερίου «σιγά-σιγά».

«Άλλες χώρες είναι ταχύτερες», τόνισε, αναφέροντας ως παράδειγμα την Ιταλία, η οποία έχει ήδη συνάψει συμφωνίες για φυσικό αέριο με το Κατάρ.

Ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom είχε αρχίσει πρόσφατα να μειώνει τις ροές φυσικού αερίου προς τη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1, γεγονός που ώθησε το Βερολίνο να κλιμακώσει την προειδοποίησή του για τον εφοδιασμό με φυσικό αέριο στο «επίπεδο συναγερμού».

Εκτός από την εξεύρεση νέων πηγών φυσικού αερίου, ο Σέντερ ζήτησε επίσης να διατηρηθούν οι πυρηνικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής σε λειτουργία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το προβλεπόμενο σήμερα, ενώ κατηγόρησε ειδικά τους Πράσινους ότι θέλουν να σβήσουν την πυρηνική ενέργεια «για ιδεολογικούς λόγους», όπως τόνισε.

Ο υπουργός Ενέργειας των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ είχε επιβεβαιώσει πρόσφατα τη θέση του ότι τα πυρηνικά εργοστάσια δεν πρέπει να παραταθούν.

EURACTIV.de

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα