Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί μόνο την Ουάσιγκτον: Ακυρώθηκαν τα ταξίδια σε Σικάγο και Βοστώνη λόγω Τουρκίας;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Οι επισκέψεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σικάγο και τη Βοστώνη, ματαιώθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας από διπλωματικές πηγές.

Έτσι, μετά την ομιλία του στη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της Βουλής και της Γερουσίας, στις 17 Μαϊου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον και θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Ως γνωστό, ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει στην Ουάσιγκτον προσκεκλημένος του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο θα συναντηθεί τη Δευτέρα 16 Μαϊου.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα τηρήσει όλο το πρόγραμμα, που ετοίμασε γι’ αυτόν η Ελληνική Πρεσβεία στην αμερικανική πρωτεύουσα. Δεν θα επισκεφθεί το Σικάγο, όπου θα συμμετείχε στις εκδηλώσεις της εκεί Ομογένειας, και δεν θα πάει ούτε στην Βοστώνη, όπου είχε προσκληθεί να μιλήσει στην τελετή αποφοίτησης του Κολλεγίου της πόλης.

Οι διπλωματικές πηγές ήταν προσεκτικές μιλώντας για τους λόγους που οδήγησαν τον Πρωθυπουργό να περιορίσει σε δύο μόνο μέρες την παραμονή του στην Αμερική.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες της Hellas Journal, εκφράζονται φόβοι για κλιμάκωση, το επόμενο διάστημα, από την κατοχική δύναμη, η οποία ακύρωσε στην πράξη τα συμφωνηθέντα μεταξύ του Πρωθυπουργού και του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά την παραμονή του στην Ουάσιγκτον και στη διάρκεια των συναντήσεων του με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, με ανώτερους αξιωματούχους και υπουργούς της κυβέρνησής του, και με την ηγεσία του Κογκρέσου, Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους, ο κ. Μητσοτάκης θα αναλύσει τον τουρκικό κίνδυνο και θα παρουσιάσει αδιάσειστα στοιχεία για την τουρκική επιθετικότητα και παραβατικότητα.

Η πρόσκληση που έλαβε από τον Λευκό Οίκο φαίνεται ότι εκνεύρισε στον υπερθετικό βαθμό τον Ερντογάν, ο οποίος έδειξε την οργή του με την έκρηξη παραβιάσεων του ελληνικού εναέριο χώρου. Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι όλη η Δύση ασχολείται με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έδειξε μία αυξημένη παραβατικότητα και μία απαράδεκτη συμπεριφορά.

Βεβαίως, ευθύνη φέρουν και η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες, καθώς ανέχονται την επιθετικότητα του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου, των Κούρδων, της Συρίας και του Ιράκ. Ενώ, την ίδια στιγμή, του επιτρέπουν να μην τηρεί τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται αυτή την κατάσταση και οργανώνει μεθόδους που θα επιτρέπουν τη Μόσχα να σπάει τις κυρώσεις.

Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί μόνο την Ουάσιγκτον: Ακυρώθηκαν τα ταξίδια σε Σικάγο και Βοστώνη λόγω Τουρκίας;

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα