Ο προβληματισμός του ΥΠΕΞ και της ΕΥΠ για τους τουρκόφρονες στη Θράκη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Με την απλή αναλογική που καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ δίνεται πλέον η δυνατότητα στους συμβούλους που θα εκλεγούν να έχουν άμεση παρέμβαση στα αυτοδιοικητικά 

Σε μια σημαντική πληροφόρηση προβαίνει το έγκυρο Via Diplomacy, σχετικά με τα συμβαίνοντα στην Θράκη, ως προς την συμμετοχή των τουρκοφρόνων στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Γράφει συγκεκριμένα:
«Αυτό που προβληματίζει έντονα το ΥΠΕΞ και την ΕΥΠ, είναι η “διασπορά” των πιστών στο τουρκικό Προξενείο υποψηφίων συμβούλων, σε όλους τους συνδυασμούς. Οι πολλοί συνδυασμοί και η προσπάθεια των υποψηφίων Δημάρχων να πάρουν την διοίκηση του Δήμου τους, τους έχει κάνει ευάλωτους στις απαιτήσεις τους.
Μάλιστα το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο, ειδικά στην Ξάνθη, όπου τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι του νομού έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ, του ΥΠΕΞ και τριών Πρεσβειών».
Γίνεται σαφές, ότι η προσπάθεια της Άγκυρας να διοικεί την Θράκη δεν θα έφερνε αποτέλεσμα, αν ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας -στην κεντρική και τοπική εξουσία- υπηρετούσε την Ελλάδα και όχι προσωπικά και κομματικά συμφέροντα. Αυξάνονται δυστυχώς ανησυχητικά, εκείνοι που ανοίγουν τις κερκόπορτες. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, με ποιους θα προωθούσε τα σχέδιά του το τουρκικό Προξενείο;

Πέραν τούτου, η κυβέρνησης της Αριστεράς δεν έλαβε καν υπόψη της τις προειδοποιήσεις μας, ότι με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, όχι μόνον επειδή θα υπάρξουν ακυβερνησία και αδιαφανείς συναλλαγές για τον σχηματισμό πλειοψηφίας, αλλά και επειδή θα εκμεταλλευθεί το γεγονός η Τουρκία και μέσω των τουρκοφρόνων δημοτικών συμβούλων, θα διοικεί τους θρακιώτικους Δήμους, ακόμη και αν πλειοψηφήσουν συνδυασμοί χριστιανών.

Μέχρι σήμερα, η συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών (μουσουλμάνων) που πρόσκεινται ανοιχτά στο τουρκικό Προξενείο και τις Παράλληλες Δομές (ψευτομουφτήδες, πολιτιστικοί σύλλογοι), είχαν μια διακριτική στάση τόσο κατά τις προεκλογικές περιόδους, όσο και στην θητεία τους ως σύμβουλοι.

Με την απλή αναλογική που καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθαρά για κομματικούς λόγους και προς βλάβη της χρηστής και στιβαρής διοίκησης, δίνεται πλέον η δυνατότητα στους συμβούλους που θα εκλεγούν, και είναι πιστοί στο Τουρκικό Προξενείο, να έχουν άμεση παρέμβαση στα αυτοδιοικητικά. Με αυτό τον τρόπο η Άγκυρα θα αποκτήσει συνδιοίκηση στην περιοχή.

Ως εκ τούτου, η τουρκόφρων μειονότητα τοποθετεί υποψηφίους σε όλα τα κόμματα και θα τους πριμοδοτήσει για να την εκφράζουν. Μη κάνουμε πως πέφτουμε από τα σύννεφα λοιπόν όταν υποψήφιοι φωτογραφίζονται κάτω από φωτογραφίες του Κεμάλ με Τούρκους πολιτικούς. Είναι ευκαιρία, με αφορμή τις εκλογές, το πολιτικό σύστημα να δει την πραγματικότητα όπως είναι, αλλά δεν το ελπίζω.

Είναι άλλωστε σωστή η διαπίστωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Χριστόπουλου, κατά τις προηγούμενες ευρωεκλογές, και που ενόχλησε τους συντρόφους του: «Δεν ξέρω αν η μειονότητα “είναι ένα ενιαίο τουρκικό πράγμα”, οι αριθμοί πάντως δείχνουν ότι ψηφίζει ως “ενιαίο τουρκικό πράγμα”».

Ως προς δε την υπόσχεση του Α. Τσίπρα προς τον Ερντογάν, και που θα είναι ευτύχημα για την Ελλάδα να μη προφτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ να την υλοποιήσει και αυτήν, περί εκλογής των μουφτήδων, παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από ομιλία του παράνομου μουφτή Μέτε:

«Οι εκτός Τουρκίας άνθρωποι βλέπουν την Τουρκία πολύ ξεχωριστά, πολύ διαφορετικά. Την βλέπουν σαν Οθωμανικό κράτος, σαν μάνα και σαν αγκαλιά. Την βλέπουν σαν μια δύναμη. Όσα προβλήματα κι αν υπάρχουν εντός της, την βλέπουν σαν ένα μεγάλο κράτος. Για αυτό τον λόγο εμείς αποκαλούμε την Τουρκία “μητέρα πατρίδα”. Καθημερινά προσευχόμαστε στον Δημιουργό μας να μην της δώσει δοκιμασίες».

Σκεφτείτε, όταν με τις εκλογές καταστεί νόμιμος αυτός ο άνθρωπος.

Ο Μακεδών
Voria

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουkostasxan.blogspot.com

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Προβληματιζονται ,αλλα δεν ανησυχουν το Ελληνικο ΥΠΕΞ και η Ελληνικη Υπηρεσια Πληροφοριων (ΕΥΠ), γιατι αν ανησυχουσαν θα ”βροντουσαν τις καμπανες”,για να ξυπνησουν τους Ελληνες και θα ”τα βροντουσαν” οι επικεφαλης των ιδιων Υπηρεσιων προτου ψηφισθει ο νόμος για την απλη αναλογικη στις αυτοδιοικητικες εκλογες , μετα τον Καλλικρατη του κ. Ραγκουση , υπουργου του ΠΑΣΟΚ επι κ. Γ.Α.Π, που εξασφαλισε σε πολλους Δημους της Θρακης -με την μεγενθυση τους- την σιγουρη εκλογη μουσουλμανων τουρκοφρονων Δημαρχων.
    Θα μπορουσε μαλιστα η σημερινη κυβερνηση να διαχωρισει Δημους και να επαναδημιουργησει Κοινοτητες στους δυο Νομούς της Θρακης (Ξανθης και Ροδοπης), οπως εκανε για λογους ψηφοθηρικους στον Βελβεντο της Κοζανης .
    Δεν χρειαζεται πολυ μυαλο για να καταλαβουμε οτι δεν το εκανε επειδη πιστευει ως εμπνεομενη απο διεθνιστικη ιδεολογια στην συνυπαρξη ”σκυλου και γατας”και νομιζει οτι η οντολογικες διαφορες των δυο αυτων ζωων θα διατηρηθουν αιωνιως παρ’οτι υπαρχει η σχετικη ρηση”τρωγονται σαν τον σκυλο με την γατα” και παρ’οτι γνωριζει πολυ καλα-ιδιαιτερα οι διπλωματες -και οι υποταγμενοι ακομη-οτι δεν υπαρχουν ισοβια συναισθηματα ,ουτε στις προσωπικες και λοιπες σχεσεις και ουτε στις διακρατικες αλλα αυτα εναλλασσσονται καθημερινως αναλογως με τα συμφεροντα και μεχρι στιγμης διαφερουν διαχρονικως τα συμφεροντα Ελλαδος και Τουρκιας τουλαχιστον απο το 1897.
    Δυστυχως μια ευκαιρια δινεται στους πολιτες ολων των Δημοκρατιων του κοσμου . Οι ανα 4ετια το πολυ διενεργεια γενικων εκλογων, κατα τις οποιες μπορουν να ανατρεψουν αυτες τις αφυσικες ιδεοληπτικες νοοτροπιες οποιωνδηποτε πολιτικων κομματων και να τα στειλουν στα ”αζητητα”.
    Για να δουμε ”θα αρπαξουν την ευκαιρια ”αυτη ολοι οι Ελληνες και ιδιως οι Θρακιωτες Ελληνορθοδοξοι στις εκλογες ,που θα διεξαχθουν απο τις 26 Μαιου μεχρι τελους Σεπτεμβριου. ;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα