Ο πραγματικός Μητσοτάκης: Πώς ένα βίντεο 5:47 κουρελιάζει το επικοινωνιακό κατασκεύασμα 7 ετών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Γιώργος Λακόπουλος για την σημερινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Σωματείου των Λιπασμάτων Καβάλας.

«Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό». Αβραάμ Λίνκολν.

Κάποια στιγμή θα συνέβαινε: αυτό που είδαμε στην Καβάλα τίναξε στον αέρα την επικοινωνιακή κατασκευή επτά ετών. Οι πανάκριβοι ειδικοί του πολιτικού μάρκετινγκ, οι σκηνοθέτες της δημόσιας παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα μίντια που φιλοτεχνούν την εικόνα ενός «επαρκούς» πολιτικού, ηττήθηκαν κατά κράτος από τον πρόεδρο ενός σωματείου.

Αυτό που αποτυπώθηκε στο φιλμ των 5 λεπτών και 47 δευτερολέπτων στην Καβάλα στη συζήτηση του απερχόμενου Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Σωματείου των Λιπασμάτων Καβάλας Νίκο Βογιατζίδη ,έδειξε καθαρά ποιος είναι ο πραγματικός Κυριάκος Μητσοτάκης.

-Ενας άβουλος άνθρωπος που δεν μπορεί να σεβαστεί τα προβλήματα των εργαζομένων και δεν έχει καν τη συναισθηματική νοημοσύνη να δείξει κατανόηση που χάνουν τη δουλειά τους.
-Ενας αδίστακτος πολιτικός που δίνει υποσχέσεις χωρίς να τις κρατάει, αλλά συνεχίζει να εμπαίζει τους εξαπατηθέντες, μπροστά στα μάτια τους.
-Ενας αποτυχημένος Πρωθυπουργός, που δεν ζητάει καν από τον υπουργού-που παρακολουθούσε- εξηγήσεις για τον εμπαιγμό των οικογενειών που έμειναν στο δρόμο- χάριν ενός επιχειρηματία.
-Ενας αλαζονικός εξουσιαστής που όταν βρίσκεται απέναντι σε ένα πολίτη, κονταίνει και χάνει τα πλουμιστά φτερά που τον κάνουν να εμφανίζεται σαν πολιτικό παγώνι.

mitsotakis kavala

Και άλλες φορές ο Μητσοτάκης έδειξε ότι δεν είναι ικανός να ανταποκριθεί σε πραγματική συζήτηση με πολίτες. Ότι μόνο με σκηνοθετημένες εμφανίσεις δείχνει ότι , τάχα, έχει επαφή μαζί τους. Χωρίς «Ντάλτον» δείχνει το αληθινό του πρόσωπο.
Καταγράφηκαν όμως μόνο λίγα δευτερόλεπτα στην κάμερα και στη συνέχεια χάθηκαν , από τη δημοσιότητα.

Αυτή τη φορά η καταγραφή ολοκληρώθηκε- σαν ατύχημα από το οποίο δεν μπόρεσαν να τον προστατεύουν. Και φάνηκε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός

Είδαμε έναν περιοδεύοντα ψηφοθήρα, αδαή, αδιάφορο, ασυγκίνητο, να ακούει ενοχλημένος και στη συνέχεια να προσπερνάει με μισόλογα, το πρόβλημα που καίει μια ολόκληρη περιοχή.

Έναν κληρονόμο που δεν σκοτίζεται για τις 300 οικογένειες που άφησε στο δόμο η κυβέρνησή του και τους αντιμετωπίζει σαν παρείσακτους που του χάλασαν τη φιέστα- και γι αυτή την αναποδιά προφανώς κάποιοι στο περιβάλλον του θα «πληρώσουν».

Αλλά η αποτύπωση της «συνάντησής» του με εκπροσώπους των εργαζομένων που έχουν απολυθεί, το θάρρος, η ευπρέπεια και η αποφασιστικότητα με την οποία του έθεσαν το πρόβλημά τους , απομυθοποίησαν ότι έχουν διαμορφώσει ως δημόσια εικόνα του, οι ακριβοπληρωμένοι Γκρίνμπεργκ και η δουλική δημοσιογραφία της «λίστας Πέτσα»

Αναδείχθηκε η εικόνα ενός κακομοίρη πολιτευτή , σαν τον Καλοχαιρέτα , που προσπαθεί να πει «ετελείωσεν» και τελικά διαφεύγει καταδιωκόμενος και ταπεινωμένος .

Ο τάχα ευρωπαίος «εκσυγχρονιστής», ο «Μωυσής» και ο «γιγαντωμένος», ο «καλύτερα προετοιμασμένος Πρωθυπουργός», ο «αποτελεσματικός μάνατζερ» αποδείχθηκαν προσωπεία που κονιορτοποιήθηκαν από τον καθαρό λόγο ενός συνδικαλιστή , με φόντο την πραγματικότητα των λαϊκών προβλημάτων.

Ο Μητσοτάκης, μπορεί να υπάρχει στο δημόσιο χώρο, μόνο με στημένες συνεντεύξεις, προβαρισμένες απαντήσεις σε γνωστές εκ τω προτέρων ερωτήσεις, κείμενα που διαβάζει στο «ωτο κιου», απολύτως ελεγχόμενα περιβάλλοντα και διατεταγμένους χειροκροτητές.

Στο ανοιχτό πεδίο, τον αδιαμεσολάβητο διάλογο, στην αληθινή επαφή με τον κόσμο χάνεται, μπερδεύει τα λόγια του, γίνεται κάτωχρος , αμήχανος , ολίγιστος και δραπετεύει.

Ποτέ, δεν είχε σχέση με την κοινωνία. Δεν ξέρει πως είναι οι πραγματικοί άνθρωποι, οι πραγματικές οικογένειες και η ζωή τους. Στην πανδημία , έλεγε ότι η καραντίνα είναι «κοκούνιν» και η σύζυγός του «ευκαιρία για ποιοτικό χρόνο στο σπίτι» .

Δεν συναναστράφηκε ποτέ με καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου. Δεν έχει περάσει, ούτε απέξω από δημόσιο σχολείο και δημόσιο νοσοκομείο, δεν μπήκε σε σούπερ μάρκετ, σε εργοστάσιο και σε χωράφι, σε «ουρά»- παρά μόνο για « γυρίσματα» .

Δεν χρειάσθηκε να ζητήσει δουλειά ο ίδιος ή τα παιδιά του, δεν μέτρησε αν μπορεί να βγάλει το μήνα, ούτε κανείς στο περιβάλλον του το κάνει. Όπως είπε ο Αδωνις «γεννήθηκε με χρυσά κουτάλια».

Ακριβώς την ημέρα που οι ελληνικές οικογένειες περίμεναν με αγωνία τα αποτέλεσμα των πανελλαδικών Εξετάσεων για τα παιδιά τους, πήρε προκλητικά το αεροπλάνο για να γράψει την κόρη του σε ακριβό πανεπιστήμιο στην Αμερική.

Μόλις πρόσφατα έλεγε ότι νομοθετικές εμπνεύσεις του προκαλούνται- όχι από την κοινωνία- αλλά από τα παιδιά του- που ζουν στο εξωτερικό- και ευχαριστούσε τη σύζυγό του ως «ψυχή» κυβερνητικών πρωτοβουλιών.

Η φιγούρα του πολιτικού που έκανε τάχα τον ενδιαφερόμενο για την κοινωνία και του « ηγέτη», ηταν πάντα άχαρη, υποκριτική και καρτουνίστικη. Αλλά τα ΜΜΕ την επεξεργάζονται με ασυνειδησία για λαϊκή κατανάλωση. Εκτός από fakenews υπάρχουν και fake ηγέτες.

Αυτή η εικόνα θρυμματίστηκε μέσα σε πέντε λεπτά με φόντο τα Λιπάσματα Καβάλας, και πρακτικά σήμανε τη λήξη του προεκλογικό αγώνα. Όλοι είδαν με ποιον έχουν να κάνουν.

Κατάλαβαν γιατί δεν τολμάει να εμφανιστεί στη τηλεόραση, σε τετ α τετ με τον Τσίπρα, της άνετης επαφής με τον κόσμο και των ελεύθερων συνεντεύξεων .

Οι κατασκευαστές ψεύτικων πολιτικών ειδώλων, δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτό που τους συνέβη στην Καβάλα. Μέσα σε πέντε λεπτά κατέρρευσε ένα «πρότζεκτ» επτά ετών και εκατομμυρίων ευρώ.

Να είναι καλά ο σπουδαίος εκπρόσωπος των εργαζόμενων -ο Νικος Βογιατζίδης, με το φωτεινό πρόσωπο και την καθαρή ματιά- που έδωσε στους Ελληνες την ευκαιρία να δουν ποιος τους εμπαίζει τόσα χρόνια…

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

 

 

spot_img

19 ΣΧΟΛΙΑ

    • Χρειάζεται να παρακολουθήσεις βίντεο για να το διαπιστώσεις; Η καθημερινότητα και τα “κατορθώματα” τού μαθητή τού Σημίτη δεν σού φτάνουν;

  1. Όλοι οι καλόπιστοι και λογικοί Έλληνες θα συγχαρούν τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό-και όποιον άλλο-, επειδή άκουσε επί πέντε λεπτά τον εκπρόσωπο των διαμαρτυρομένων εργαζομένων -στον οποίον έδωσε και λογικές απαντήσεις- .
    Για σκεφθείτε να άκουγε και ο κ. Τσίπρας τους διαμαρτυρόμενους για τον νόμο Κατρούγκαλου -τους έδερναν τα ΜΑΤ – και τους διαμαρτυρομένους για την Συμφωνία των Πρεσπών -τους οποίους κυνηγούσαν τα ΜΑΤ στα βουνά της Φλώρινας-.
    Και μια πρόβλεψη όλοι σχεδόν οι διαμαρτυρόμενοι -εκτός όσων φωνασκούσαν στο τέλος – θα ψηφίσουν στις εκλογές τον παριστάμενο ΥΠΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλο .
    Λυπούμαι μόνο ” την πατάτα” του σοβαρού δημοσιογράφου κ. Γεωργίου Λακόπουλου.

    • Μόλις είδα το βίντεο.

      ΚΟΥΡΕΛΙ είναι ο Λακόπουλος, άρρωστος Συριζαίος με μια γλώσσα μέχρι τα Σκόπια για τον αγράμματο καταληψία του πολυκλαδικού Αμπελοκήπων.

      Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά είδα ότι απάντησε νηφάλια, πειστικά και με ειλικρίνια, ότι το θέμα είναι περίπλοκο και ότι περιμένει να δει τις δικαστικές αποφάσες.

      ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ (που έλεγε και ο ΓΑΠ).

      Θα φάτε μεγάλη πίκρα, παλιόσκυλα.

    • Εντάξει τέτοιου είδους σχόλια με απογοητεύουν απόλυτα για το μέλλον του τόπου. Δεν είμαι ούτε δεξιός ούτε αριστερός και αηδιάζω όταν βλέπω σχόλια με κομματικές παρωπίδες. Αδιαφορώ αν αυτοί που του τα λένε είναι συριζαιοι ή οτιδήποτε άλλο και μένω στην ουσία.
      Δεν είναι εμφανές ότι τον αιφνιδίασαν και την πάτησε;
      Δεν είναι εμφανές ότι προσπαθεί να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται;
      Δεν είναι εμφανές ότι δεν του καίγεται καρφί για το πρόβλημα αυτών των ανθρώπων αλλά παρά μόνο να αποφύγει το πολιτικό κόστος;
      Δεν είναι εμφανές ότι τελικά τους δίνει μια αίολη υπόσχεση ότι θα το ξαναδεί μόνο και μόνο για να ξεφύγει;
      Όλη αυτή η συμπεριφορά τον κάνει ένα φθηνό πολιτικάντη.

      Αυτό που με λειπεί όμως περισσότερο δεν είναι οι πολιτικάντιδες όλα τα κομματόσκυλα που τους υποστηρίζουν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, καλή ώρα.

      • Έχεις δίκιο. Συμφωνώ μαζί σου. Αυτά τα κομματόσκυλα είναι που κατάστρεψαν την χώρα μας είτε από συμφέρον, είτε από βλακεία.

  2. Μια και αναφέρεστε σε μένα, είναι προτιμότερο να είσαι κομματόσκυλο, παρά ιδιώτης (idiot).

    Kάποια περίοδο, μια και έχω ψηφίσει και πολύ μικρά φιλελεύθερα κόμματα, αλλά και Ποτάμι και πολύ παλιά οικολόγους – που τώρα έχουν πάει στονΣύριζα.

    Αντι-Σύριζα/ΚΚΕ είμαι, όχι κομματόσκυλο. Όχι ότι σας ενδιαφέρει βέβαια, απλά είναι πολύ εύκολη η ταμπέλα.

    Δεν κοιτάς την ουρά σου, τύπε Επισκέπτη;

    • Δεν ξέρω αν είναι χειρότερο να είσαι κομματόσκυλο ή ιδιώτης. Μεγάλη συζήτηση και εκτός θέματος. Σαν να μου λες να συγκρίνουμε τους δολοφόνους με τους βιαστές. Σε κάθε περίπτωση δεν απενοχοποιεί τα κομματόσκυλα το γεγονός πως δεν είναι ιδιώτες.

      Θα μπορούσαμε να κατηγοριοποιήσουμε τα κομματόσκυλα σε αυτά που το κάνουν λόγω ιδιωτικού συμφέροντος (ρουσφέτια) και σε αυτά που το κάνουν λόγω ιδεολογικού κολλήματος ή οικογενειακής παράδοσης. Και στις δύο περιπτώσεις, μιλάμε για άτομα που θα υποστήριζαν τυφλά και φανατικά ένα κόμμα ανεξαρτήτως των πολιτικών του. Εσύ λες πως ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία, πως δηλαδή λόγω των αντιαριστερων σου φρονημάτων θα στήριζες τους αντιπάλους τους σε κάθε περίπτωση. Δεν θα έλεγα πως προσφέρεις υπηρεσίες στον τόπο με αυτή σου την στάση.

      Ως προς την παρότρυνσή σου να κοιτάω τον εαυτό μου, πριν λίγο κατηγόρησες τους ιδιώτες. Η στάση σου είναι πολιτική και δημόσια, οπότε κρίνεται. Αφού λοιπόν δεν σου αρέσουν οι ιδιώτες, επίτρεψέ μου να κρίνω την δημόσια πολιτική σου στάση. Ο χαρακτηρισμός κομματόσκυλο είναι πολιτικός και όχι προσωπικός.

      Εν τω μεταξύ, ξαναβλέπωντας το βίντεο, δεν σε προβληματίζει που υπερασπίστηκες αυθόρμητα τον Μητσοτάκη ενώ: παραδέχεται πως απέτυχε, δείχνει να μην τον απασχολεί το πρόβλημα των πολιτών, προσπαθεί να φύγει, δίνει ψεύτικη υπόσχεση, φαίνεται ανίκανος να διαχειριστεί μια κατάσταση που τον αιφνιδίασε. Θα παραβιάσουμε δηλαδή την κοινή λογική επειδή είμαστε αντισύριζα;

      Κι εγώ μισώ τον σύριζα και το ΚΚΕ αλλά δεν ανεχτώ μια ανίκανη και διεφθαρμένη δεξιά. Είναι πολιτικά θλιβερό να ανεχόμαστε άτομα του ήθους και των ικανοτήτων του Μητσοτάκη ως αντίδραση στους αντιπάλους του. Φυσικά αν με ρωτήσεις για το ήθος και τις ικανότητες του Τσίπρα θα σου πω πολύ χειρότερα, αλλά αυτό δεν πρέπει να με οδηγήσει σε τυφλή υποστήριξη στον Μητσοτάκη.

      • Καταρχήν, είπα να κοιτάει τον εαυτό του ο Επισκέπτης, όχι εσύ.

        Εγώ δεν είδα κουρέλιασμα. Δεν είδα να ξεφεύγει και να δίνει ψεύτικες υποσχέσεις.

        Δεν είμαι τυφλά φανατικός. Κάνεις λάθος. Θα ψήφιζα άνετα ένα ΠΑΣΟΚ με μεταρρυθμιστική κεντρώα χροιά.

        Άλλα κομματόσκυλα έκαναν τη ζημιά και η οποία είναι συγκεκριμένη και ποσοτικοποιημένη. Σε δις. Μόνο που για αυτή δεν ακούμε ποτέ το παραμικρό, διότι είναι ταμπού το θέμα. 300.000 που μπήκαν στο δημόσιο με ένα τηλέφωνο την περίοδο 1981-1994, κοστίζουν 300 δις. Ναι, ο εργασιακός βίος κάθε ενός από αυτούς κοστίζει (με τις ασφαλιστικές εισφορές), 1 εκατομμύριο ευρώ. Κάνε τον πολλαπλασιασμό. Η φοροδιαφυγή ξέρεις πόσο κοστίζει κάθε χρόνο, ήτοι πόσο έχει κοστίσει από το 1974;

        Όσο για τη ΝΔ (μια και είμαι κομματόσκυλο της Ρηγίλλης όπως πιστεύεις), κατά το ήμιση είμαι ευχαριστημένος. Ο Πιερρακάκης και ο Χατζηδάκης είναι επιτυχημένοι (ο τελευταίος εξαφάνισε τις εκκρεμείς συντάξεις – κάτι που εγώ δεν θα μπορούσα να καταφέρω – δεν ξέρω εσύ;;), όταν αντίθετα στην Ανάπτυξη έχουν γίνει ελάχιστα πράγματα και στην Δικαιοσύνη τίποτα.

        Δεν υποστηρίζω τυφλά τον Μητσοτάκη. Απλά θέλω να κόψω τα κεφάλια των Συριζαίων που πήγαν να τινάξουν την χώρα στον αέρα (διάβασε το βιβλίο των Δενδρινού-Βαρβιτσιώτη “Η τελευταία μπλόφα”).

    • Πώς σού μπήκε η ιδέα ότι αναφέρθηκα σε σένα; Τι σχέση έχει το κομματόσκυλο με τον ιδιώτη; Ξέρω ότι έχεις ψηφίσει διάφορους.

        • Όταν γίνεται συζήτηση για εθνικά/πατριωτικά θέματα, ελληνοτουρκικά, θέματα εθνικής ταυτότητος, κυριαρχίας κλπ., ποτέ δεν λαμβάνεις μέρος. Προφανώς είναι θέματα που δεν σ’ ενδιαφέρουν, τα θεωρείς ρετρό. Πρόβλημά σου και δικαίωμά σου. Αλλά με την στείρα κατάκριση τού ΣΥΡΙΖΑ ή/και τού ΚΚΕ, δεν γίνεται εθνική πολιτική, ούτε σώζεται, αν μπορεί πια να σωθεί, η χώρα. Αυτό ακριβώς θεωρείται ιδιωτεία. Με τούς αυτοματισμούς τού Πιερρακάκη δεν λύνονται ζωτικά ζητήματα τού τόπου αυτού. Ο Θεοδωράκης και το “Ποτάμι” του, που το πήρε το … ποτάμι πριν καλά-καλά δημιουργηθεί, δεν είναι κατά κάποιον τρόπο “αριστερά”, αν βέβαια αυτοί οι πεπαλαιωμένοι όροι σημαίνουν κάτι ακόμη; Νομίζεις ότι τα κόμματα στην Ελλάδα (πλην ΚΚΕ) έχουν ιδεολογία; Έλα στο Ρέθυμνο και άκουσε την γνώμη έχουν για τον Θεοδωράκη, τουλάχιστον ως πολιτικό. Τον θεωρούν γραφικό.

          • Καταρχήν, δεν θεωρώ το εαυτό μου asset για το blog. Δεν διαβάζω όλα τα κείμενα και δεν παίρνω ενημερώσεις μέσω email για απαντήσεις κ.ο.κ.

            Επιπρόσθετα, είμαι Μηχανικός Η/Υ και δεν έχω ιστορικές γνώσεις. Διαβάζω κάποιες αναρτήσεις σχετικές με γεωπολιτικά θέματα, βλέπω κάποιες από τις εκπομπές του κ. Σαββίδη, αλλά μέχρι εκεί. Τι σημαίνει πατριωτικά θέματα όμως, μια και το θέτεις; Και ο Κασιδιάρης θεωρεί τον εαυτό του πατριώτη και μάλιστα περισσότερο από μένα.

            Σε τι να πάρω θέση στα ελληνοτουρκικά, θέματα εθνικής ταυτότητος, κυριαρχίας κλπ που λες; Μια και ρωτάς όμως, δε δηλώνω ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο πατριώτης από άλλους. Εσύ αντίθετα, έχεις πει άπειρες φορές ότι είμαστε ψοφοδεείς κλπ. Εννοείς να σηκώσουμε ανάστημα. Αυτό εννοείς συνέχεια με τα ποσταρίσματά σου. Πως θα γίνει αυτό; Πως θα ισχυροποιηθεί η χώρα σε soft power ή σε στρατιωτική ισχύ; Για να γυρίσουμε στο δια ταύτα.

            Πως θα γίνει αυτό, αν όχι με κάποια σοβαρή κυβέρνηση; Διότι περί αυτού πρόκειται. Οι απέναντι έχουν ξεκάθαρη στρατηγική. Σοβινιστική, μιλιταριστική, επεκτατική. Εμείς έχουμε επιλέξει την άμυνα. Εσύ θέλεις να κάνουμε το ίδιο με αυτούς. Πως θα γίνει αυτό δε μας λες. Δηλ κουλτούρα Ισραήλ, που (σωστά) εκθειάζεις εδώ μέσα. Προδήλως, εκεί η εθνική ταυτότητα είναι συνυφασμένη με την εθνική επιβίωση. Εδώ αν τεθεί σκληρό δίλημμα, τι θα επιλέξει ο Έλληνας και η Ελληνίδα;

            Για παράδειγμα, full scale πόλεμος με την Τουρκία για το Αιγαίο ή συνεκμετάλλευση και διαχωρισμός στα 2 και “ειρήνη”. Σε εισαγωγικά διότι δεν καταλαβαίνουν ότι είναι κίβδηλο το δίλημμα, ήτοι αν δώσεις το μισό Αιγαίο, την αμέσως επόμενη ημέρα θα συνεχίσει ένας soft πόλεμος μέχρι να δώσεις και το άλλο μισό.

            Κάνεις λάθος. Δε θεωρώ ρετρό το θέμα. Απλά δεν γνωρίζω πως μπορεί να επιλυθεί μια κι έξω.

          • “Δεν διαβάζω όλα τα κείμενα και δεν παίρνω ενημερώσεις μέσω email για απαντήσεις”

            Διαβάζεις, θα έλεγα, μόνον αυτά που σ’ ενδιαφέρουν. Αν δεν παίρνεις απαντήσεις μέσω email, τότε πώς θα κάνεις διάλογο; Πώς βλέπεις τα σημερινά μου σχόλια, φερ’ ειπείν; Τι πάει να πει “Καταρχήν, δεν θεωρώ το εαυτό μου asset για το blog”; Ποιος είναι δηλαδή … asset;

            Πατριωτικά είναι αυτά που αφορούν στην Πατρίδα, π.χ. τα ελληνοτουρκικά. Καλά κάνει ο Κασιδιάρης και θεωρεί τον εαυτό του πατριώτη, αν όντως το αισθάνεται. Εθνικό θέμα είναι για παράδειγμα η μειονότητα τής Β. Ηπείρου, το τελευταίο θέμα που έθεσε ο κ. Σαββίδης “πού πάμε” (μπορείς να το πεις και πατριωτικό, δεν υπάρχει δα και τόσο σαφής διάκριση) κλπ.

            Είμαστε ψοφοδεείς και αυτό δεν είναι κάτι που το λέω εγώ. Ακολουθούμε την ολέθρια τακτική τής ενδοτικότητας, μέχρι να τα χάσομε όλα. Και βέβαια εννοώ να σηκώσομε ανάστημα, σαν κράτος κυρίαρχο και σοβαρό, αντί να προτιμήσομε την φινλανδοποίηση, στην οποία μάς οδηγεί η “σώφρων” πολιτική Σημίτη, που μάλλον φαίνεται να προτιμάς κι εσύ. Πώς θα γίνει αυτό; Μα είναι τώρα ερώτηση αυτή; Με κυβερνήσεις που δεν θα καλλιεργούν τον εθνομηδενισμό και την ενδοτικότητα, που θα καλλιεργήσουν στον λαό το πνεύμα τής αντίστασης, αντί την ηττοπάθεια, δίνοντάς του να καταλάβει πού μάς οδηγεί η τελευταία. Μετά από 27 χρόνια ηττοπάθειας και ζαμανφουτισμού, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο και μάλιστα με το σημαρινό πολιτικό προσωπικό. Αν όμως για κάτι αξίζει να αγωνισθεί κανείς είναι αυτό και όχι το τομάρι μας και το να μην βγούμε από την πρόσκαιρη καλοπέρασή μας.

            “Οι απέναντι έχουν ξεκάθαρη στρατηγική. Σοβινιστική, μιλιταριστική, επεκτατική. Εμείς έχουμε επιλέξει την άμυνα”

            Ποια … “άμυνα” (sic) έχομε επιλέξει; Την υποστολή τής Σημαίας μας στα Ίμια, το ν’ αφήνομε να μάς κάνουν ρόμπα τον εναέριο χώρο και υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά, χωρίς να ρίχνομε ούτε ένα drone, να μάς οδηγούν σε “έντιμους συμβιβασμούς” στο Αιγαίο, στο να μην επεκτείνομε τα χωρικά μας ύδατα στο Αιγαίο στα 12 νμ, ως δικαιούμεθα από το Διεθνές Δίκαιο τής Θαλάσσης, στο να μην ανακυρήττομε ΑΟΖ, γιατί φοβόμαστε τούς απέναντι, ποια είναι η “άμυνά” σου, τέλος πάντων;

            “Εσύ θέλεις να κάνουμε το ίδιο με αυτούς;”

            Ειλικρινά απορώ μαζί σου. Να γίνομε δηλαδή πειρατές τού Αιγαίου και ταραξίες τις περιοχής; Είναι δυνατόν να θέλω κάτι τέτοιο; Όσον αφορά στο Ισραήλ, ναι, ζηλεύω τον πατριωτισμό και την επιμονή των, χάριν στην οποία απέκτησαν, υπερασπίζονται κι εξακολουθούν να έχουν το δικό των καράτος εδώ κι 75 χρόνια. Εκεί δεν έχουν Σημίτηδες, Γιωργάκηδες, Κούληδες (μαθητής τού Σημίτη), ΕΪΑΜΕΠηδες, Αλέξηδες και όλο αυτό το κακό συναπάντημα. Εμείς δεν είμαστε Ισραηλινοί, άρα δεν μπορούμε και να γίνομε Ισραήλ, διότι δεν φτάνουν τα όπλα μόνο. Αυτό δεν τονίζω σε όλους τούς αναλυτάδες εδώ μέσα, που μιλούν για “ισχυρή αποτρεπτική δύναμη”; Τι να την κάνεις όταν οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο και ο Κούλης λέει ότι … “παρακολουθούμε ψύχραιμα”; Θα ήταν για γέλια η κατάσταση, αν δεν ήταν για κλάματα.

            Συμφωνώ με την τελευταία παράγραφό σου, η οποία είναι σύμφωνη μ’ αυτά που έγραψα παραπάνω. Το θέμα δεν θα επιλυθεί με υποχωρήσεις και τεμενάδες. Χειρότερο γίνεται. Εκεί που έχομε φθάσει χρειάζεται μία σθεναρή και συνεπής ελληνική εξωτερική πολιτική (σήμερα είναι εντελώς ανύπαρκτη), με γνώμονα την προάσπιση των εθνικών μας συμεφερόντων, ακόμη κι ενόπλως, αν χρειασθεί. Άλλως, ας γίνομε δορυφόρος τής Τουρκίας. Διαλέγομε και παίρνομε. Πάντα το τονίζω, ότι αυτό προϋποθέτει σοβαρές κυβερνήσεις, διεπόμενες απ’ αυτήν την θέληση και νοοτροπία και όχι αυτές που δίδουν τα σημερινά κόμματα τής υποτέλειας. Έγραψα αλλού πώς μάς βλέπουν οι Αμερικανοί σύμμαχοί μας και δεν έχουν άδικο.

  3. “Πώς βλέπεις τα σημερινά μου σχόλια, φερ’ ειπείν;”

    Κάνω refresh στον browser. Τι να το κάνω το email?

    ‘Τι πάει να πει “Καταρχήν, δεν θεωρώ το εαυτό μου asset για το blog”; Ποιος είναι δηλαδή … asset;’

    Εννοώ ότι δεν θεωρώ κάτι σημαντικό αυτά που γράφω. Με εγκαλείς ότι δεν έχω άποψη “για εθνικά/πατριωτικά θέματα, ελληνοτουρκικά, θέματα εθνικής ταυτότητος, κυριαρχίας”. Γιατί θα έπρεπε να έχω σε ΚΑΘΕ σχετικό θέμα που ανεβαίνει στο blog? Είμαι asset για το blog και θα κάθονται όλοι σε αναμένα κάρβουνα, μέχρι να ποστάρω;

    Απαντάω. Ναι, asset πιστεύω θεωρείς τον εσύ τον εαυτό σου για το blog. Ήτοι, ότι τα σχόλιά σου έχουν βαρύνουσα σημασία.

    “Καλά κάνει ο Κασιδιάρης και θεωρεί τον εαυτό του πατριώτη, αν όντως το αισθάνεται.”

    Πατριώτη θεωρούσε τον εαυτό του και ο Άιχμαν και ο Γκέρινγκ. Ο Κασιδιάρης έχει τατουάζ την σβάστικα στο μπράτσο.

    Πόσα παιδιά έχει κάνει ο Κασιδιάρης, αν είναι ή αισθάνεται πατριώτης;

    “Και βέβαια εννοώ να σηκώσομε ανάστημα, σαν κράτος κυρίαρχο και σοβαρό, αντί να προτιμήσομε την φινλανδοποίηση, στην οποία μάς οδηγεί η “σώφρων” πολιτική Σημίτη, που μάλλον φαίνεται να προτιμάς κι εσύ. ”

    Βγάζεις συστηματικά συμπεράσματα για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις. Στα Ίμια ήμουν φαντάρος σε μια απ’ τις πλέον μάχιμες μονάδες. Πανέτοιμος είμαι και τώρα ψυχολογικά. Τι σημαίνει προτιμάω; Εσύ πως το προτιμάς; Ολοκληρωτικό πόλεμο (άρα θα πάμε κι εμείς) ή minor επεισόδιο οπότε να περιμένουμε τον στρατό να καθαρίσει για μας; Εγώ δηλώνω έτοιμος. Εσύ;

    “Με κυβερνήσεις που δεν θα καλλιεργούν τον εθνομηδενισμό και την ενδοτικότητα, που θα καλλιεργήσουν στον λαό το πνεύμα τής αντίστασης, αντί την ηττοπάθεια, δίνοντάς του να καταλάβει πού μάς οδηγεί η τελευταία. Μετά από 27 χρόνια ηττοπάθειας και ζαμανφουτισμού, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο και μάλιστα με το σημερινό πολιτικό προσωπικό.”

    Ποιες είναι αυτές οι κυβερνήσεις ή μάλλον πως θα προκύψουν αν εσύ προσωπικά λες ότι δεν πάω στις εκλογές, διότι τα κόμματα κατέστρεψαν την Ελλάδα, είναι καθάρματα, είναι ψοφοδεείς κλπ;

    Αυτό είναι Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΕΙΑΣ. Πετάς την καυτή πατάτα στους άλλους, αφήνεις τους άλλους να αποφασίσουν για σένα, διότι ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ.

    50 κόμματα κατεβαίνουν στις εκλογές. Αν κανένα από όλα αυτά δεν αξίζει, τότε μπορείς κάλλιστα να φτιάξεις το δικό σου. Να δούμε πόσο εύκολα θα στριμώξεις εσύ τους Τούρκους. Εγώ ούτε κατ’ ελάχιστον δεν θα τα κατάφερνα. Ξαναλέω ότι δεν διαθέτω καν ιστορικές γνώσεις, διπλωματίας κλπ.

    “Την υποστολή τής Σημαίας μας στα Ίμια, το ν’ αφήνομε να μάς κάνουν ρόμπα τον εναέριο χώρο και υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά, χωρίς να ρίχνομε ούτε ένα drone, να μάς οδηγούν σε “έντιμους συμβιβασμούς” στο Αιγαίο, στο να μην επεκτείνομε τα χωρικά μας ύδατα στο Αιγαίο στα 12 νμ, ως δικαιούμεθα από το Διεθνές Δίκαιο τής Θαλάσσης, στο να μην ανακυρήττομε ΑΟΖ, γιατί φοβόμαστε τούς απέναντι;”

    Πως στα ξαφνικά θα ρίξεις ένα drone το 1984/1992/2006/2013/2022 (βάλε όποια ημερομηνία θες), όταν κάνουν πάρτι από το 1974; Πότε συνέβη η 1η παραβίαση; Ας μπει ο κ. Λεοντάρης να μας πει. Τότε έπρεπε να το ρίξουμε. Αφού δεν το κάναμε τότε, αποδεχτήκαμε εσαεί αυτήν την κατάσταση.

    Στα Ίμια είναι γνωστό τι συνέβη. Θεωρείς τον Σημίτη πουλητάρι, όπως και πολλοί άλλοι. Εσύ θα έκανες πόλεμο; Που μας έπιασε κώτσους η Τσιλέρ με στημένη προβοκάτσια και ένα βλακοδήμαρχο που έπεσε στην παγίδα σαν μαλάκας; Που αντί να συλλάβουμε τους δημοσιογράφους με την σημαία, κατέβασε ο βλαξ ο Λυμπέρης όλον τον στόλο; Στα Ίμια η ανεπάρκεια και το μπάχαλο ήταν γενικότερο (και στο στράτευμα δηλ) και δεν αφορούσε τον Σημίτη.

    Προσωπικά φέρω βαρέως πολύ περισσότερο περιστατικά όπως με τον Ηλιάκη, που δεν απαντήθηκε. Αυτό σημαίνει, ότι η Ελλάδα μόνο όταν συρθεί σε εμπόλεμη κατάσταση, θα απαντήσει. Αν απαντήσει.

    Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο δεν επεκτείνουμε στα 12 ν.μ. Πιστεύω δεν έχουμε το ok από τους Αμερικάνους. Τι άλλο;

    Ούτε γνωρίζω γιατί ποτέ δεν συμφωνήσαμε για ΑΟΖ με την Κύπρο. Τα έχουμε ξανασυζητήσει. Πιστεύω για τον ίδιο λόγο. Αλλαγή στο γεωπολιτικό status, δεν μπορεί να συμβεί ποτέ, αν δεν δώσει το ok ο Λευκός Οίκος.

    • Δεν γνωρίζεις για ποιο λόγο δεν επεκτείνουμε στα 12 ν.μ.; Τι λέξεις casus belli τις έχεις ακουστά; Το γιατί δεν ανακηρύξαμε ακόμη ΑΟΖ, δεν το καταλαβαίνει ούτε ο καθηγητής Καρυώτης. Άρχισα απ’ αυτό, το τελευταίο, διότι τα παραπάνω, λίγο-πολύ είναι επανάληψη, εκτός ενός, στο οποίο μπορεί να έχεις και δίκιο: Αν δεν πας να ψηφίσεις, αφήνεις στους άλλους την ευθύνη. Όντως, κι έχω πει ότι οι εκλογές είναι μάταιες, διότι τα μικρά και άγνωστα κόμματα δεν ψηφίζονται. Θα έπρεπε ίσως να δώσω ψήφο σε κάποιον μικρό, έστω και χωρίς την παραμικρή ελπίδα να μπει στην Βουλή. Δεν είναι θέμα … ΤΟΛΜΗΣ, από πού κι ως πού, απλώς δεν θέλω να συμμετάσχω σ’ αυτήν την κομματοκοροϊδία.

      Με ρωτάς αν εγώ θα έκανα πόλεμο στα Ίμια. Αν χρειαζόταν, ασφαλώς. Μα τα είπαμε: Ή υπερασπίζεσαι με νύχια και δόντια την εθνική σου κυριαρχία, ή καθίστασαι δορυφόρος. Και ναι, είμαι πανέτοιμος να πολεμήσω, παρά το ότι έχω περάσει το όριο επιστρατεύσεως. Ο Σημίτης ήταν π/θ αυτός έπαιρνε τις αποφάσεις. Όχι ο Λυμπέρης. Τον επόμενο χρόνο των Ιμίων, το 1967, πήγε στην Μαδρίτη και ανεγώρισε στους Τούρκους ότι έχουν ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο. Γνωστά είναι αυτά.

      Η κατάσταση με τις τουρκικές προκλήσεις δεν είναι ίδια σήμερα και το 1984. Είχαμε παραβιάσει και υπερπτήσεις τότε; Εγώ δεν θυμούμαι κάτι τέτοιο. Απλώς σήμερα και ειδικά μετά τα Ίμια, τα πράγματα έχουν ξεφύγει με την ενδοτική πολιτική που ακολουθούμε. Έτσι μία είναι η λύση: Ή ρίχνεις ένα drone, ή βουλιάζεις ένα πλοίο που κάνει έρευνες στην υφαλοκρηπίδα σου, ή μένεις άπραγος και μοιραίος μέχρι το διαβλεπόμενο τέλος.

      “Ναι, asset πιστεύω θεωρείς τον εσύ τον εαυτό σου για το blog. Ήτοι, ότι τα σχόλιά σου έχουν βαρύνουσα σημασία”.

      Όλοι τότε που ασχολούνται με θέματα σαν αυτά που έθιξα, θεωρούν assets τούς εαυτούς των για το ιστολόγιο.-

    • Για τα σχόλια κάνεις refresh στον browser, λες; Δηλαδή στο URL που σού είχα πει (https://www.anixneuseis.gr/comments/feed/); Για νέες αναρτήσεις στο https://www.anixneuseis.gr/feed/ Ναι, τώρα δουλεύουν. Έτσι δεν χρειάζεσαι email. Εγώ τσεκάρω πάντα το τετραγωνίδιο “Notify me of follow-up comments by email”, για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου. Άλλωστε, έχω εγκαταστήσει RSS Feeder και φαίνονται κι απ’ εκεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα