Ο Ολαφ Σολτς του SPD διάδοχος του Σόιμπλε στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο 59χρονος δήμαρχος του Αμβούργου, από το 2011 έως σήμερα θα είναι ο νέος τσάρος στη γερμανική κυβέρνηση αναλαμβάνοντας το πόστο του υπουργού Οικονομικών.

 

 

 

 

 

 

Στο Αμβούργο είναι… «βασιλιάς» και στο SPD είναι ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας μετά τον Μάρτιν Σουλτς. Ο Ολαφ Σολτς, ο 59χρονος δήμαρχος του Αμβούργου, από το 2011 έως σήμερα θα είναι ο νέος τσάρος στη γερμανική κυβέρνηση αναλαμβάνοντας το πόστο του υπουργού Οικονομικών.

Ο διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θεωρείται συντηρητικός, εγκρατής και με αυτοπεποίθηση. Οπως σχολιάζει το Reuters, το SPD τάσσεται υπέρ της αύξησης των δαπανών εις βάρος της λιτότητας και η τοποθέτησή του σημαίνει την απομάκρυνση από την σφικτή δημοσιονομική πολιτική του προκατόχου του κ. Σολτς στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο ίδιος είχε ασκήσει δριμεία κριτική στην Ανγκελα Μέρκελ χαρακτηρίζοντάς την αδύναμη ηγέτιδα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεών της για τον σχηματισμό κυβέρνησης Τζαμάικα. «Οι μεγάλοι συνασπισμοί δεν επιτρέπεται να αποτελούν μόνιμη κατάσταση. Εάν ο πολιτικός ανταγωνισμός δεν λαμβάνει χώρα μεταξύ των μεγάλων κομμάτων αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο για την δημοκρατίας μας», είχε πει ο  Σολτς, εκ των σημαντικοτέρων υποστηρικτών του μεγάλου συνασπισμού σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern.

«Η Γερμανία έχει 80 εκατ. κατοίκους, έχουμε μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες και είναι η σημαντικότερη χώρα της Ευρώπης. Χρειαζόμαστε επομένως μια σταθερή κυβέρνηση» έλεγε ο Σολτς προτρέποντας μάλιστα στα στελέχη του SPD να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση στις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Η μοιρασιά των υπουργείων

Τα τρία γερμανικά κόμματα (CDU, CSU και SPD) κατέληξαν το πρωί της Τετάρτης στη γραπτή συμφωνία για το σχηματισμό και τις πολιτικές της νέας κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού.

Την είδηση μετέδωσε πρώτο το περιοδικό Spiegel.Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, οι Σοσιαλδημοκράτες αναλαμβάνουν τα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας.

Ο επικεφαλής του βαυαρικού CSU Ζέεχόφερ αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες παίρνουν τα υπουργεία Άμυνας και Οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων, νέος υπουργός Οικονομικών αναμένεται να αναλάβει ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Αμβούργου Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με την Bild, ο Μάρτιν Σουλτς αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών

http://www.thetoc.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα