Ο οίκος Hermès τιμά την Ελληνική Επανάσταση με ένα μαντήλι εμπνευσμένο από την ελληνογαλλική συμμαχία 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Ελληνική Επανάσταση ξεσήκωσε ένα πανευρωπαϊκό κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης και ενέπνευσε πολλούς Ευρωπαίους καλλιτέχνες και λογοτέχνες της εποχής.

Φέτος, η χώρα μας γιορτάζει την επέτειο των 200 ετών από τον αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία, κι ένας από τους εμβληματικούς οίκους της Γαλλίας έρχεται να αποδώσει τον δικό του φόρο τιμής στον αγώνα που ταυτίστηκε με το πάθος για την ελευθερία:

  • ο οίκος Hermès δημιούργησε το μεταξωτό μαντήλι “Ελευθερία”, σε σχέδιο του Ηλία Καφούρου, με μοναδικούς χρωματισμούς.

“Η ιστορία της Ελλάδας είναι παγκόσμια και ως Ευρωπαίοι, το πεπρωμένο μας συνδέεται με το πεπρωμένο της Ελλάδας”, δηλώνει ο Pierre-Αlexis Dumas, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Hermès, υπογραμμίζοντας την επιθυμία του οίκου να διηγηθεί την ιστορία της ανεξαρτησίας της Ελλάδας. “Βλέπω το μαντίλι σαν βιβλίο, σαν ντοκιμαντέρ, σαν μια ιστορία τυπωμένη σε μετάξι”, προσθέτει.

Στις 26 Μαρτίου 2021  θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση και το μαντήλι “Ελευθερία” και θα είναι διαθέσιμο στο κατάστημα Hermès στην Αθήνα. Πιστός στις δεσμεύσεις και τις αξίες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευημερίας ο οίκος Hermès θα διαθέτει μέρος των εσόδων από κάθε πώληση στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος της Αθήνας “Η Σωτηρία”.

  • Το μαντήλι είναι δημιούργημα της Γάλλο – Ελληνίδας σχεδιάστριας, Ιουλίας Αμπαντή, για τον Οίκο Hermès.

Η Ιουλία Αμπαντή συνεργάστηκε με το Μουσείο Μπενάκη, το 2013, όταν το Πωλητήριο γιόρτασε τα 35 χρόνια λειτουργίας του και διοργάνωσε μια μεγάλη, πρωτότυπη έκθεση με τίτλο «Το Μουσείο Αλλιώς: 35 χρόνια Πωλητήριο – Από την αρχαιότητα στο σύγχρονο design. Συγκεντρώνοντας τους καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει αντίγραφα ή εμπνευσμένες δημιουργίες, ήρθαν σε επαφή με την Julie Abadie, την Ελληνίδα καλλιτέχνη, η οποία έχει σχεδιάσει μαντήλια Hermès, και που είχε δωρίσει στο μουσείο αυτά που είναι εμπνευσμένα από την Βυζαντινή Τέχνη.

Από τότε που δημιουργήθηκε το μεταξωτό μαντίλι Hermès το 1937, η δημιουργία και η εξαιρετική τεχνογνωσία βρίσκονται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας των συλλογών της από μετάξι.

O Hermès γιορτάζει την παράδοση της στην αφήγηση ιστοριών και συνεργάζεται με καλλιτέχνες που επινοούν εικονογραφήσεις και τις ερμηνεύουν με τη γλώσσα του μεταξιού, εμπλουτίζοντας συνεχώς το αφηγηματικό σύμπαν του οίκου.

ΗJ με πληροφορίες από τον ελληνικό και ξένο Τύπο

Ο οίκος Hermès τιμά την Ελληνική Επανάσταση: Με το συλλεκτικό Μαντήλι «Ελευθερία» [εικόνα]

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα