Ο Ν.Τραμπ στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του δηλώνει «παρών» στην πολιτική σκηνή: «Το κίνημά μας βρίσκεται μόνο στην αρχή»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Χωρίς καμία αναφορά στον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν αλλά και δηλώνοντας ότι τώρα αρχίζουν όλα είναι το «αντίο» του Τραμπ που αποτελεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Λευκό Οίκο, τη Δευτέρα.

«Το κίνημά μας βρίσκεται μόνο στην αρχή του», λέει, ενώ παράλληλα υπεραμύνεται των πολιτικών του λέγοντας ότι στη θητεία του δεν προκάλεσε κανέναν πόλεμο.

«Ορκίζεται μια νέα διοίκηση και προσευχόμαστε για την επιτυχία της στη διατήρηση της αμερικανικής ασφάλειας και ευημερίας», δηλώνει.

Δεσμεύεται, δε, για συνεχή παρουσία στην πολιτική σκηνή, σημειώνοντας ότι το κίνημά του «μόλις αρχίζει».

«Τώρα, καθώς ετοιμάζομαι να παραδώσω την εξουσία σε μια νέα διοίκηση, θέλω να ξέρετε ότι το κίνημα που ξεκινήσαμε βρίσκεται στην αρχή του», σημειώνει.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, κάνοντας τον απολογισμό της θητείας του, ένιωσε υπερήφανος γιατί δεν προκάλεσε κανέναν πόλεμο στα τέσσερα χρόνια που παρέμεινε στο αξίωμα.

«Επανεργοποιήσαμε τις συμμαχίες μας και ενώσαμε τα έθνη του κόσμου για να αντιμετωπίσουν την Κίνα, όπως ποτέ στο παρελθόν», είπε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας, σύμφωνα με αποσπάσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

«Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος επειδή ήμουν ο πρώτος πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε έναν καινούριο πόλεμο», πρόσθεσε.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Αμερικής σχεδιάζει να ταξιδέψει στην πολυτελή του έπαυλη στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, λίγες ώρες προτού ορκιστεί ο διάδοχός του, την Τετάρτη.

Το ταξίδι με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One θα γίνει το πρωί, ενώ η ορκωμοσία Μπάιντεν, για να αναδειχθεί 46ος πρόεδρος της Αμερικής, θα διεξαχθεί στις 12 το μεσημέρι της ίδια ημέρας.

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/955570_o-ntramp-sto-apohairetistirio-minyma-toy-dilonei-paron-stin-politiki

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα