Ο Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε σχέδιο εφοδιασμού όπλων στους Κούρδους της Συρίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Δύο εκπρόσωποι της Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσαν στο τηλεοπτικό κανάλι «NBCNews» ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε σχέδιο οπλισμού των Κούρδων της Συρίας,  οι οποίοι είναι ένας σημαντικός σύμμαχος των Αμερικανών στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής ομάδας του ‘Ισλαμικού κράτους’.

Ένας από τους εκπροσώπους, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή είναι σημαντική, γιατί υποστηρίζονται οι συριακές δημοκρατικές δυνάμεις που ήδη αγωνίζονται στην επίθεση κατά της Ράκα.

Η απόφαση του Τραμπ, ενισχύει, επίσης, την ιδέα ότι συριακές δημοκρατικές δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας και της Συριακής Αραβικής  Συμμαχίας θα έχουν ανοιχτά την υποστήριξη  των Αμερικανών.

Η υπογραφή αυτής της πρωτοβουλίας ‘επιτρέπει τη διαδικασία να αρχίσει να προχωρεί».

Επισημαίνεται ότι  μέρος του αμερικανικού εξοπλισμού έχει ήδη παραδοθεί στους Κούρδους, τώρα επισημοποιείται.

Οι Τούρκοι θα ενημερωθούν σχετικά με την απόφαση σύντομα. Το Πεντάγωνο αναμένει ισχυρή αντίδραση. Τον Μάρτιο , ο υπουργός Ρεξ Τίλερσον ταξίδευσε στην Τουρκία για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βλέπει τις ομάδες YPG ως τρομοκράτες.

Ο Ερντογάν αναμένεται να μεταβεί στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με Αμερικανό πρόεδρο – για πρώτη φορά- και είναι πιθανόν να υπάρξει διαφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για την υποστήριξη της κουρδικής πολιτοφυλακής.

(nbcnews.com)

http://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα