Ο Μητροπολίτης Χίου χαρακτηρίζοντας «ανεπιθύμητους στον οίκο του Θεού» εκδίωξε αστυνομικούς που έκαναν έλεγχο σε πιστούς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Μητροπολίτης Χίου οργισμένος έδιωξε αστυνομικούς που έκαναν έλεγχο σε πιστούς για να εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός και να φοράνε μάσκα μέσα στην εκκλησία του Ναού του Ταξιάρχη χαρακτηρίζοντάς τους ως «ανεπιθύμητους».

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή στα Μεστά της Χίου, ανήμερα της πανηγυρικής εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Οι αστυνομικοί έλαβαν διαταγές από το αρχηγείο να ελέγχουν τους πιστούς και να βρίσκονται στον αύλειο χώρο της εκκλησίας, όμως αποχώρησαν μετά την αντίδραση του μητροπολίτη.

«Κατά την είσοδο του σεβασμιοτάτου στο προαύλιο του Ιερού Ναού οι δύο άτυχοι συνάδελφοί μας, που βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, έτυχαν μιας άκρως απαξιωτικής συμπεριφοράς. 

Μόλις τους αντίκρισε άρχισε να φωνάζει: “Περάστε έξω, είστε ανεπιθύμητοι εντός του χώρου της εκκλησίας, δεν είμαστε εγκληματίες για να βρίσκεστε εδώ” και όλα αυτά χτυπώντας την ποιμαντορική ράβδο δυνατά στο έδαφος. Άραγε από πού μας έδιωχνε;» αναφέρεται στην ανακοίνωση καταγγελία των συνδικαλιστών, που προσθέτουν: «Λυπόμαστε που στον οίκο του Θεού οι συνάδελφοί μας δέχτηκαν τέτοια υποτιμητική συμπεριφορά από τον άνθρωπο που θα έπρεπε να δείχνει έμπρακτα την αγάπη του στο ποίμνιό του. Δεν δεχόμαστε απαξίωση από κανέναν».

Με τη μόνη διαφορά ότι οι αστυνομικοί δεν είχαν κανένα λόγο να βρίσκονται μέσα στην εκκλησία και να κάνουν ελέγχους σε πιστούς. Αυτά ούτε οι Τούρκοι επί τουρκοκρατίας τολμούσαν να τα κάνουν.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Χίου, ο μητροπολίτης Μάρκος επιβεβαιώνει το συμβάν της Ένωσης Αστυνομικών, ωστόσο δεν αποδέχεται ότι χαρακτήρισε «ανεπιθύμητους» τους αστυνομικούς, αλλά τους ζήτησε απλώς να περάσουν εκτός του ιερού ναού.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι κάλεσε τους αστυνομικούς για να τους εξηγήσει γιατί ζήτησε να βγουν από τον ναό, αλλά εκείνοι τον αγνόησαν:

«Αυτό που είπα ήταν να βγουν και να σταθούν έξω από την αυλή, διότι οι επίτροποι μου είπαν ότι ήλθαν να δώσουν οδηγίες για τα άτομα που θα μπουν μέσα. Εμείς τηρούμε ακριβώς τα ορισθέντα. Είναι περιττό να ήταν εκεί. Δεν ειπώθηκε η λέξη “ανεπιθύμητοι”. Ο τόνος της φωνής οφείλεται στην ερώτηση ενός αστυνόμου ότι δεν άκουσε τι είπα, γιατί φορούσα τη μάσκα. Μετά ζήτησα να έλθουν να τους εξηγήσω. Δεν ήλθαν…» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Μάρκος.

https://www.pronews.gr/thriskeia/elladiki-ekklisia/933869_o-mitropolitis-hioy-erixe-porta-se-astynomikoys-toys-haraktirise

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα