Ο Μάθιου Νίμιτς περιμένει τη νέα κυβέρνηση στα Σκόπια

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το όνομα των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς, περιμένει να σχηματισθεί η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων για να ξεκινήσουν νέες σοβαρές συνομιλίες για την επίλυση της διαφοράς, γράφει το σκοπιανό ‘Meta’.

Ο Νίμιτς σε συνέντευξή του στην ελληνική εφημερίδα «Ρίαλ Νιουζ», δήλωσε ότι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας θα πρέπει να βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης της πΓΔΜ και τόνισε ότι η επίλυση αυτού του προβλήματος μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση άλλων προβλημάτων στην περιοχή.

«Η επίλυση της διαφωνίας του ονόματος, είναι το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα για την αντιμετώπιση άλλων επίμαχων ζητημάτων στην περιοχή.  Η διαφορά θα μπορούσε να επιλυθεί εάν οι δύο χώρες και οι ηγέτες τους πάρουν την υποστήριξη των λαών τους, αν θεωρηθεί κάτι που είναι λογικό, να διατηρηθεί, δηλαδή,  η αξιοπρέπεια των δύο χωρών, η ταυτότητα των δύο χωρών και η ιστορική αίσθηση των δύο χωρών. Νομίζω ότι θα υπάρξουν διορθώσεις, είπε ο Νίμιτς.

Ο Νίμιτς αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια.

Όταν ρωτήθηκε για τις αναφορές στην ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας, είπε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή συνόρων, ειδικά στα Βαλκάνια είναι επικίνδυνη.

«Κάθε συζήτηση για αλλαγή των συνόρων, ειδικά στην περιοχή των Βαλκανίων είναι πάντοτε επικίνδυνη, οποιαδήποτε συζήτηση για όλα αυτά, συμπεριλαμβανομένης περί μιας Μεγάλης Αλβανίας,  είναι λάθος.

Τα σύνορα θα παραμείνουν  ως έχουν και αυτό που ονομάζουμε ως FYROM είναι κράτος μέλος των Ηνωμένων Εθνών, και αναγνωρίζεται ως κράτος από όλους τους γείτονες του, δήλωσε ο Νίμιτς.

Προέτρεψε τους Αλβανούς των Σκοπίων, να συμβάλλουν στη λειτουργία του κράτους και να εργασθούν στην επίλυση των προβλημάτων με δημοκρατικό τρόπο.

(meta.mk)

http://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα