Ο κορονοϊός “παίρνει” κεφάλια: Παραιτήθηκε ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο κορονοϊός “παίρνει” κεφάλια: Παραιτήθηκε ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ

Ο εκτελών χρέη υπουργού Ναυτικού των ΗΠΑ Τόμας Μόντλι υπέβαλε την παραίτησή του μόλις μία ημέρα μετά τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα ήταν πρόθυμος να αναμειχθεί στο θέμα του αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt, του οποίου μέλη του πληρώματος διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Αξιωματούχοι με γνώση της υπόθεσης ανέφεραν στο Politico ότι το υπηρεσιακός υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ Τόμας Μόντλι υπέβαλε την παραίτησή του στον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ, μετά από συνάντηση που είχαν μέσα στην ημέρα.

Jim Sciutto

@jimsciutto

Scoop: Acting Navy Secretary Thomas Modly has submitted his resignation a day after a leaked audio showed him calling ousted commander of USS Theodore Roosevelt “stupid” in address to ship’s crew, a US official and a former senior military official tell me.

4.044 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

​Σε συνέχεια των συγκεκριμένων αναφορών, ο κ. Έσπερ επιβεβαίωσε ότι αποδέχθηκε την παραίτηση του κ. Μόντλι, αν και δεν την είχε ζητήσει.

Σύμφωνα με τον κ. Έσπερ, με τη σύμφωνη γνώμη του Ντόναλντ Τραμπ τον κ. Μόντλι θα αντικαταστήσει ο υφυπουργός στρατού Τζιμ ΜακΦέρσον.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Ναυτικού υπάγεται στο υπουργείο Άμυνας στον ΗΠΑ.

Navy Secretary Thomas Modly

Πυρά Πελόζι

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι είχε ζητήσει την αποπομπή του κ. Μόντλι, καταλογίζοντάς του ότι επέδειξε σοβαρή έλλειψη ορθής κρίσης και ισχυρής ηγεσίας όταν απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον πλοίαρχο Κρόζιερ του αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt.

​Υπενθυμίζεται, πως ο πλοίαρχος Κρόζιερ απαλλάχθηκε των καθηκόντων του από καπετάνιος του αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt, ενώ στην συνέχεια σύμφωνα με πληροφορίες, διαγνώστηκε και ο ίδιος θετικός στον κορονοϊό.

Ο εκτελών χρέη υπουργού Ναυτικού των ΗΠΑ υπέβαλε την παραίτησή του μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ – σε δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου – ότι θα ήταν πρόθυμος να αναμειχθεί στο θέμα του αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt, του οποίου πολλά μέλη του πληρώματος διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Πηγή: Σπούτνικ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα