Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απορρίπτει την προσφορά των ΗΠΑ για διάλογο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν απέρριψε την προσφορά των ΗΠΑ για διάλογο, κάνοντας λόγο περί «βιτρίνας για να καλύψουν τη διπροσωπία τους και τις εχθρικές ενέργειές τους», ανέφεραν σήμερα κρατικά ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης:  Οι ΗΠΑ διαβεβαιώνουν πως δεν έχουν «καμιά εχθρική πρόθεση» έναντι της Β. Κορέας

«Από την έλευση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, η στρατιωτική απειλή των ΗΠΑ και η εχθρική πολιτική τους απέναντί μας δεν έχουν αλλάξει διόλου, έχουν γίνει πιο δόλιες», είπε ο κ. Κιμ κατά τη διάρκεια μακροσκελούς ομιλίας του ενώπιον της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης, του «κοινοβουλίου» της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα Rodong Sinmun.

Η κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα πως είναι διατεθειμένη να οργανώσει συναντήσεις με βορειοκορεάτες αξιωματούχους οπουδήποτε, οποτεδήποτε και χωρίς προαπαιτούμενα, προκειμένου να ξαναρχίσουν συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της χώρας της Ασίας.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ παραμένουν στο απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαν όταν απέτυχε η σύνοδος κορυφής του 2019 στο Ανόι με τη συμμετοχή του Κιμ Γιονγκ Ουν και του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Αφότου ανέλαβε την εξουσία ο Κιμ Γιονγκ Ουν, τα εξοπλιστικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας προχώρησαν θεαματικά.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει κάνει καμιά πυρηνική δοκιμή ούτε εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από το 2017. Όμως αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου, κάτι που εάν ισχύει αποτελεί μείζονα πρόοδο στα εξοπλιστικά προγράμματα της Πιονγκγιάνγκ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκλήθηκε κατεπειγόντως και σήμερα το πρωί (ώρα Νέας Υόρκης) θα διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση αφιερωμένη στη Βόρεια Κορέα με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ενημέρωσαν διπλωμάτες. Παραμένει ασαφές το εάν θα υιοθετηθεί κοινή ανακοίνωση από το ΣΑ.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα