Ο Ισραηλινός υπουργός άμυνας Γκαντς έχει προγραμματίσει να συναντηθεί στην Άγκυρα με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Jonathan Lis  Haaretz

20 Οκτωβρίου 2022

Φωτογραφία: Ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ Μπένυ Γκάντζ την προηγούμενη εβδομάδα. Ohad Zwigenberg

Το τελευταίο έτος σημειώθηκε αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, με τη συνάντηση του Προέδρου Χέρτζογκ με τον ομόλογό του Ερντογάν στην Άγκυρα τον Μάρτιο να είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Ισραήλ στην Τουρκία εδώ και 14 χρόνια.

Ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ έχει προγραμματιστεί να συναντήσει τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ την επόμενη Τετάρτη στην Άγκυρα. Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού υπουργού Άμυνας στην Τουρκία εδώ και μια δεκαετία.

Πριν από δύο μήνες, ο επικεφαλής του πολιτικο-στρατιωτικού γραφείου στο Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, Ταξ. (ε.α.) Dror Shalom, επισκέφθηκε την Τουρκία, σηματοδοτώντας την επανέναρξη των αμυντικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το τελευταίο έτος σημειώθηκε θέρμανση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, που ξεπέρασαν την διακοπή τους τον περασμένο Μάρτιο με την επίσκεψη στην Τουρκία του προέδρου του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ, ο οποίος συνάντησε τον ομόλογό του Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν στο παλάτι του στην Άγκυρα.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Ισραήλ στην Τουρκία εδώ και 14 χρόνια. Δύο μήνες αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισκέφθηκε το Ισραήλ, πρώτη επίσκεψη Τούρκου μέλους του υπουργικού συμβουλίου εδώ και 15 χρόνια. Η επίσκεψή του περιελάμβανε συνάντηση με τον ομόλογό του, Yair Lapid.

Τον περασμένο μήνα, ο πρωθυπουργός Λαπίντ συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Σε δήλωση που εξέδωσε ο Λαπίντ ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και ο Λάπιντ ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο για τη συνεργασία με το Ισραήλ σε θέματα πληροφοριών.

Haaretz

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα