Ο Ηλίας της Θεσσαλονίκης διεθνές παράδειγμα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Στέλιου Παπαθεμελή*

«Στη Θεσσαλονίκη, ο Ηλίας είναι εθελοντής σε τράπεζα τροφίμων. Με την ομάδα του, μαγειρεύει και συσκευάζει γεύματα για οικογένειας που έχουν ανάγκη. Μαζί θα ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία».
Η Πρόεδρος της Κομισιόν έφερε την περίπτωση του Ηλία ως παράδειγμα προς μίμηση. «Παράδειγμα αλληλεγγύης και εθελοντισμού». Παράδειγμα ο Ηλίας και η σύνολη προσπάθεια που τον ανέδειξε. Πρόκειται για τον «Φάρο του Κόσμου» και τον πνευματικό καθηγητική του πατέρα Αθηναγόρα Λουκατάρη που δραστηριοποιείται στα πλαίσια της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως. Ο Ηλίας ανδρώθηκε στο πνευματικό φυτώριο της Εκκλησίας όπου, όπως μετά λόγου γνώσεως στο πρόσωπο του πατρός Αθηναγόρα δεν βλέπει απλώς ένα πρότυπο, αλλά έναν αληθινό πνευματικό πατέρα. Μπράβο στην φον ντερ Λάιεν που κατέστησε το παράδειγμα του Ηλία διεθνές καθώς και το πνευματικό φυτώριο μέσα στο οποίο ανδρώθηκε αυτό το παράδειγμα. Τελικά καλούμεθα να βλέπουμε στο πρόσωπο του κάθε πάσχοντος συνανθρώπου μας το πρόσωπο του Θεού.
Αν εμπεδώσουμε αυτά ως βασικό μήνυμα της πανδημίας, το κέρδος μας θα είναι τεράστιο.
Οι ειδικοί μάς απειλούν ότι την επομένη την πανδημίας τα πράγματα θα είναι ασχημότερα από πριν. Ουαί και αλίμονο αν επαληθευτούν οι προβλέψεις τους! Όσοι πιστεύουμε στο Θεό είμαστε βέβαιοι ότι Εκείνος δεν θα μας αφήσει. Δεν θα μας αφήσει βεβαίως αν δεν τον αφήσουμε εμείς!
Ο καθηγητής του Γέιλ κ. Ν. Χρηστάκης προβλέπει έκρηξη καταναλωτισμού (μήπως δεν την βιώνουμε ήδη) σεξουαλικής απελευθέρωσής (γιατί δεν υπάρχει αυτή ήδη;), απομάκρυνση από την θρησκεία (μήπως δεν το ζούμε και αυτό το γεγονός;).

Επιεικώς μη σοβαρές ερωτήσεις: «Οι καλικάντζαροι είναι τα καλά πνεύματα των Χριστουγέννων που φέρνουν καλοτυχία;», «Όταν κάποιος αρρωσταίνει, φτιάχνουμε φανουρόπιτα για να γίνει καλά;»

Η πατρίδα, η πίστη και η οικογένεια είναι οι τρείς βασικοί πυλώνες ενός έθνους, ενός κράτους μιας οργανωμένης κοινωνίας. Είναι τα θεμέλια τους.
Δεν είμαστε σε ιδεώδη φάση. Οι θεσμοί βάλλονται πανταχόθεν και είναι δυστυχώς διάτρητοι. Ο Ελληνισμός του Εξωτερικού, το άλλο μισό της Ελλάδος που ζει και δρα εκτός ελλαδικών συνόρων ζητεί με γράμμα του από τον Κ. Μητσοτάκη να ασκήσει τα αδιαμφησβήτητο κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδος και να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. Αναπάντητη η έκκληση.
Ο Πέρσης στρατηγός Τριτανταίχμης μετά την ναυμαχία του Αρτεμισίου προς τον βασιλιά Μαρδόνιο: «Αλίμονο Μαρδόνιε με τί άνδρες μας έφερες να πολεμήσουμε! Δεν αγωνίζονται για τα λεφτά, άλλα για την αρετή!» («Βασιλεύ Μαρδόνιε, κείους επ΄άνδρας ήγαγες μαχεσομένους ημέας, οι ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιεύνται, αλλά περί αρετής!»).
Ο ελεεινός Ερντογάν συνεχίζει να ανθελληνικά παραληρήματά του. Ξερνάει μονίμως χολή κατά Ελλήνων. Πρέπει οι Έλληνες να το πάρουμε απόφαση: Με τους Τούρκους χωριό δεν γίνεται. Η αναμέτρηση μας είναι και θα είναι μια διαρκής αναμέτρηση ισχύος.

* Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης
E-mail: [email protected]

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα