Ο Ερντογάν κάνει το παν για συνάντηση με τον Μπάιντεν: Τον κατηγορεί όμως για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
epa06718718 A handout photo made available by Turkish President Press office shows Turkish President Recep Tayyip Erdogan speaks at his party group meeting at Turkish Parliament in Ankara, Turkey, 08 May 2018. Turkish President Recep Tayyip Erdogan announced on 18 April 2018 that Turkey will hold snap elections on 24 June 2018. The presidential and parliamentary elections were scheduled to be held in November 2019, but government has decided the change the date following the recommendation of the Nationalist Movement Party (MHP) leader Devlet Bahceli. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι μια επικείμενη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν θα ανοίξει μια “νέα εποχή” στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον, οι οποίες βρίσκονται σε μεγάλη ένταση από το 2016.

Ωστόσο ο Τούρκος Πρόεδρος επέκρινε εκ νέου την απόφαση του Λευκού Οίκου να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων.

“Η δήλωση του Μπάιντεν σχετικά με τα γεγονότα του 1915 επιβάρυνε τις σχέσεις μας, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι η συνάντηση που θα έχουμε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ (14 Ιουνίου) θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή”, δήλωσε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με ηγετικά στελέχη αμερικανικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με ένα βίντεο που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, στελέχη από τις Boeing, Amazon, Microsoft, Kellogg, PepsiCo, Cisco, Procter & Gamble και Johnson & Johnson. “Αποδίδουμε σημασία στη συμμαχία μας με τις ΗΠΑ”, επεσήμανε.

Μπάιντεν και Ερντογάν έχουν επικοινωνήσει μόνο μια φορά από τότε που ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέλαβε τα καθήκοντά του, όταν ο Μπάιντεν ενημέρωσε τον Τούρκο Πρόεδρο σε τηλεφωνική τους συνομιλία στις 23 Απριλίου ότι θα χαρακτηρίσει γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων, μια κίνηση που προκάλεσε την τουρκική καταδίκη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε στα στελέχη των αμερικανικών επιχειρήσεων τον στόχο να ανεβάσει σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, επιμένοντας στη σημασία της προώθησης “κοινών συμφερόντων”.

Ευχαρίστησε τις αμερικανικές επιχειρήσεις που πιστεύουν στην Τουρκία και είπε ότι αναμένει από τις ΗΠΑ να επιδείξουν μια πιο εποικοδομητική στάση, σημειώνοντας ότι οι αμερικανικοί δασμοί σε αλουμίνιο και χάλυβα παραμένουν πρόβλημα. Όπως είπε, οι δύο χώρες θα μπορούσαν να συνεργαστούν στη Συρία και τη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της Ενέργειας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, ΑΠΕ
Άγκυρα, Τουρκία

Ο Ερντογάν κάνει το παν για συνάντηση με τον Μπάιντεν: Τον κατηγορεί όμως για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα