Ο επικεφαλής της CIA στη Μόσχα για τη συγκέντρωση ρωσικού στρατού στα σύνορα με Ουκρανία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Νοέμβριος 6, 2021. Ελλάδα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έστειλε τον επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Γουίλιαμ Μπερνς στη Μόσχα για να προειδοποιήσει τη Ρωσία για την Ουκρανία. Αυτός  είναι ο σκοπός του ταξιδιού του όπως αναφέρει το CNN επικαλούμενο πηγές.

Σύμφωνα με αυτές, ο Μπάιντεν έστειλε τον Μπερνς στη Μόσχα για να προειδοποιήσει το Κρεμλίνο ότι η Ουάσιγκτον παρακολουθεί στενά την αύξηση του αριθμού των στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Επίσης, ο διευθυντής της CIA έχει σκοπό να προσδιορίσει τι υποκινεί τις ενέργειες της Ρωσίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, μετά από το ταξίδι στη Ρωσία, ο Μπερνς μίλησε τηλεφωνικά με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι προκειμένου να «μετριάσει τις εντάσεις» μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Το γεγονός ότι ο Μπερνς πέταξε στη Μόσχα για λογαριασμό του Αμερικανού ηγέτη έγινε γνωστό στις 2 Νοεμβρίου. Σημειώθηκε ότι σκοπός της επίσκεψης είναι η πραγματοποίηση σειράς συναντήσεων με εκπροσώπους των ρωσικών αρχών και η συζήτηση θεμάτων των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα είπε ότι αυτές οι συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 2-3 Νοεμβρίου. Έτσι, ήδη την πρώτη μέρα του ταξιδιού, ο Μπερνς συναντήθηκε με τον Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας (SB) της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ.

Το γραφείο Τύπου του προσωπικού του Συμβουλίου Ασφαλείας είπε ότι οι πολιτικοί συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, χωρίς να δώσουν άλλες λεπτομέρειες για τις συνομιλίες.

Ο καθηγητής διεθνών σχέσεων του Αμερικανικού Κολλεγίου του Χάμιλτον, Άλαν Καφρούνι, είπε ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ο Μπερνς και ο Πατρούσεφ συζήτησαν τον έλεγχο των όπλων και την κυβερνοασφάλεια.

Ο πολιτικός επιστήμονας χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενδιαφέρον το θέμα της αντιμετώπισης των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο από την Ουάσιγκτον.

Κατά την άποψή του, η αμερικανική πλευρά θα χρειαστεί σαφείς απαντήσεις για τη θέση της Μόσχας στο θέμα αυτό προκειμένου να συνεχίσει τη συνεργασία.

Ο επιστήμονας πρότεινε ότι η επίσκεψη του επικεφαλής της CIA στη Ρωσία θα μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για τη δεύτερη συνάντηση Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, είχε διατελέσει πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μόσχα και θεωρείται καλός γνώστης των ρωσικών πραγμάτων.

Lenta.ru

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα